Reklama

Reklama

Prázdniny

(seriál)
  • Česko Prázdniny
Hudobný videoklip
Komédia / Rodinný
Slovensko, (2017–2020)

Réžia:

Ivan Predmerský

Hrajú:

Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný, Marko Igonda, Lucia Siposová, Zuzana Norisová, Kristína Palonder Greppelová, Samuel Kennedy, Karolína Kubánková (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Traja bratranci Jano, Zdeno a Laco majú ťažkú úlohu. Ukázať svojim deťom, že prežiť sa dá aj na kopaničiarskej chalupe bez počítača a televízora. Jedna chalupa, dva týždne, traja chlapi, šesť detí, množstvo krásnych i bláznivých zážitkov, to sú prázdniny na aké sa nezabúda.
Bratranci Jano, Zdeno a Laco sú nielen rodina, ale aj najlepší priatelia. Majú spoločné spomienky na skvelé detstvo strávené v dedovej chalupe na Myjave. Na Zdenovej svadbe sa pod vplyvom nostalgie a alkoholu dohodnú, že rovnaké prázdniny plné zážitkov doprajú aj svojim deťom. Vyrazia na dvojtýždňovú výpravu do lona prírody, kde majú v pláne oddychovať a vychutnávať si ticho, pohodu a slobodu od manželiek. Marika, Dáša a čerstvá novomanželka Klaudia nedávajú veľké šance tomu, že muži vydržia dva týždne so šiestimi deťmi, no ich motivuje Lacova stávka s Dášou. Ak vyhrajú, dovolí mu vypratať garáž, postaviť v nej skúšobňu a oživiť zašlú slávu jeho skupiny Ofsajd. Zdeno výpravu do minulosti berie ako príležitosť zblížiť sa so svojou čerstvo vyženenou dcérou Lily a Jano verí, že jeho deťom život v lone divokej prírody zocelí charakter. Ich idylické predstavy od začiatku narazia na odpor. Na chalupe nie je signál, ani internet, decká sa nudia a celá zostava sa mení na výbušnú zmes tesne pred explóziou. Muži musia občas siahnuť na dno svojich síl, aby na chalupe vydržali dva týždne a nezbláznili sa. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Hudobný videoklip

Recenzie (43)

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Ten námet by mal slušný potenciál. keby ho nezabila druhotriedna réžia a treťotriedne dialógy. Vyhadzovať peniaze na natočenie tohto, mi príde smiešne, keď si uvedomím, že na to, aby to dopadlo oveľa lepšie, stačilo urobiť málo - vstúpiť do koprodukcie s ČT (alebo inou štátnou TV vrámci V4), ktorá v inom projekte funguje dobre. ()

Tosim odpad!

všetky recenzie používateľa

Dobrá, tvůrci čerpají inspiraci všude možně. Když už takhle ukradli námět, měli vypilovat ten zbytek. Pokud se ale člověk dívá na díl seriálu, postavený na jednom nápadu, dvou vtípcích, třech mátožných dospělých hercích a bandě dětí, nefunguje to. Nepřiměřeně trhlé, takže i obyčejné situace řeší hrdinové jako blázni, pak člověk přemýšlí, jestli tvůrci zamýšleli seriál udělat pro rozumně, logicky uvažující neretardované lidi. ()

Reklama

mia.com 

všetky recenzie používateľa

Jako celkem se to da, obcas je to i vtipne, ale bohuzel prevazuji negativa. To jsou vsechny slovenske deti tak otravne, rozmazlene a ujecene? Mela jsem vecne chut je proliskat, aby byly zticha. Zdeno je sice fesak, ale s tim bachorem mam verit,ze je profifotbalista? To snad ne. V druhe rade se objevuje Klaudiina matka a co to do haje je? Chodi do dcerina baraku a bez jejiho vedomi to tam predelava? Wtf? No a nakonec, deti by se na to divat urcite nemely, protoze tam je tolik silenosti, co ti smradi vyvedou a v podstate jim to lehce projde. Takze tuhle nevychovu nedoporucuju. ()

carl.oesch odpad!

všetky recenzie používateľa

Ještě zase o třídu horší než Vinaři, snad taky díky "hercům" (mám na mysli mužskou část dospělých), ale hlavně díky trapnému scénáři, šíleným dialogům a neumětelskou režií. Když si vezmu ještě ten "nápad" s tvůrcem Matonohou, je mi z toho opravdu lehce zle. Nepatřím k obdivovatelům Poledňákové S tebou mně baví svět, ale tam to bylo aspoň zručné řemeslo ve všech směrech. Tady tragédie.... ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľné, že sa toto niekomu páči. Nejakého pisálka napadlo pri pozeraní S tebou mě baví svět, že to pretransformuje do slovenského letného prostredia a bude to náramne vtipné. Katastrofálny výber hercov je len začiatkom utrpenia. Retardované nesympatické deti, ktoré ledva vedieť vysloviť text. Kásting totálne zlyhal. Hnusne nevtipný Matonoha, Kostelný stále hrajúci akoby v Profesionáloch, no chýba mu vtipný scenár. Siposová by to mala definitívne zabaliť, pán minister hovoril, že na Slovensku je stále veľa voľných pracovných miest, viem si ju dokonale predstaviť s tým ksichtom niekde za pokladňou. Za jednu časť sa pripravte maximálne tak na jeden trápny úškrn a sám sa divím, prečo nedávam odpad. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (1)

  • Tomáš Matonoha spieva na konci každej epizódy prvej série. V druhej sérii na konci epizód vidno, ako boli natáčané. (ČSFD)

Reklama

Reklama