Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nenápadný úradník Trelkovsky si prenajme v Paríži byt, ktorého predchádzajúca nájomníčka, egyptologička Simone Choule, sa pokúsila o samovraždu skokom z okna. Trelkovsky navštívi Simone v nemocnici, kde sa zoznámi s jej priateľkou Stellou, s ktorou nadviaže vzťah. Postupne však nadobudne presvedčenie, že susedia sa proti nemu sprisahali aby ho dohnali k rovnakému koncu ako Simone... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Nájomník od Polanského je prvotriedny thriller, spracovaný s množstvom napätia. Každý detail sa zdá byť súčasťou nejakého dôvodu, aj keď dej nám dáva zmysel len zriedkavo, strach z neistoty výborne dokresľuje celkovú pointu príbehu. Úžašne napätý, intenzívny klaustrofobický film, sa pomaly stupňuje a vytvára nám tak psychický teror z niečoho strašného. Polanskeho najvýznamnejší film a veľmi pôsobivý, ktorý si zaslúži veľký obdiv. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Roman Polanski zde předvedl, že umí nejenom skvěle režírovat, ale i herecky na svých bedrech utáhne celý film. Nájemník je ukázkovým příkladem psychologického thrilleru s hororovými prvky a honosí se opravdu pořádnou paranoidní atmosférou. Ne že bych při sledování strachy nedýchal, ale rozhodně jsem se nenudil. 85% ()

Reklama

choze 

všetky recenzie používateľa

Polanski po Hnusu a Rosemary do třetice vypráví příběh rozpadu osobnosti v jednom bytě, přičemž tentokrát se vyšvihl i před kameru. A mě to zase moc nebaví, zase mi přijde, že by se dalo na mysteriózno a napětí tlačit mnohem víc a že by dost prospělo to o půlhodinu zkrátit a vykašlat se na humor. Škoda, úvodní švenkování po starém ušmudlaném vnitrobloku bylo super a navnadilo na atmosférickou podívanou. A Adjani s brýlemi velmi sexy. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie sklamanie od slávneho režiséra. Už Rosemaryino dieťa spôsobilo poklesnutie mojej sánky a Nájomník bol pre mňa ešte menej pochopiteľný a uveriteľný. Navyše v ňom hral jeden z najhorších hercov - Roman Polanski, ktorý sa tak priradil k ďalšiemu nekritickému hercovi - Woodymu Allenovi. Neviem, čo je možné oceniť na Nájomníkovi. Ja osobne som ocenil iba fakt, že už skončil. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Ještě předtím, než se to stalo ochrannou známkou Davida Lynche, natočil podobný mix reality a nenormálna i Roman Polanski. Navíc s autobiografickými prvky a sebou samým v hlavní roli. Škoda, že postupná ztráta příčetnosti vrcholí ve formě, která už se nedá brát vážně a působí nechtěně humorně. Jinak je to ale výborné. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (11)

  • Snímek byl natočen na motivy románu Rolanda Topora "Le Locataire Chimérique". (Hans.)
  • Přestože Roman Polanski hraje hlavní roli, v titulcích není jako herec zmíněn. (Kulmon)

Reklama

Reklama