Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $760,383▐ Na naše pomery taký skoro oddychoví jarmočný film s rómskou tématikou sadol nadmieru dobre, pobavil, dokonca aj ponúkol dramatickú linku. Téma ponúkne rasové pomery a pohľad na vec, povedal by som že v takých dosť reálnych kritériách. No a na tých nehercov sa dá rýchlo zvyknúť, zaujmú, plus to ich hútoracké náračie tam teda sadne. Pre mňa asi najlepší Slovenský film za rok 2019. /80%/ ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Příjemná feel-good oddechovka, která stojí na sympatické dvojce s fungující chemií. Film autentický a milý jako hezká romská představitelka hlavní role, a i stejně tak bezprostřední a dětinsky naivní. Ale rozumně uchopený, s trefně vykreslenými kulturními třenicemi (bez servítků podaný pohoršený výstup konzervativní matky) i smutnou nemožností člověka vymanit se ze společenského zařazení, aby dostál důstojnějšího života. Dialogy místy o ničem, ale pro dané situace a typ postav přirozené. [3Kino Fest] ()

Reklama

Rockerman 

všetky recenzie používateľa

To nemá chybu! Jednoduchý příběh o lásce dvou nestejně "barevných" lidí, kteří se pochopitelně setkávají s nepochopením okolí. Přes smutný závěr jsem se dost nasmál a také zavzpomínal na dva roky vojny, které jsem strávil na Slovensku a měl možnost poznat několik východoslovenských kamarádů, kteří " hutorili " zrovna tak, jak Milan, Veronika a jiní. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Vyborny a originalny slovensky film s mnozstvom vtipnych situacii zo zivota v, pre mna vtipnom nareci. Trosku ma zamrzel ten nestastny zaver. Kamilka bola uzasna, klobuk dolu. Prosty a autenticky film, z ktoreho som vobec nemal dojem, ako niektori vypisuju, "tlacenie nejakej agendy". Urcite odporucam. ()

Caszidy 

všetky recenzie používateľa

Fuu, akože ta vychodniarčina by pro našince zasloužila titulky, lebo som mal dost problém rozumět některým dialogům a to je moje manželka ze Slovenska a slovenčinu ovládám vcelku obstojně. Každopádně snímek samotný má po většinu času příjemnou "feel good" atmošku a souhlasím, že chemie mezi titulní dvojicí funguje parádně. Škoda, že autoři více nerozpracovali příběhovou linku s rodinným odmítáním a celý snímek doslova ustřihli hodně uspěchaným závěrem. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Kamila Mitrášová o postavě Veronky: „Je jednodušší, z jednoduché rodiny, nezažila v životě nic dobré, ani opravdovou lásku, měla to doma hodně těžké. Chce být navenek velmi dobrá, chce velmi mile působit a většinou i lže – ale jen proto, aby zakryla svůj smutek.“ (Tonula)
  • Na základě scénáře k filmu vznikla stejnojmenná novela, která je součástí knihy Viťa Staviarského „Kšeft“. (Tonula)
  • Matku hlavního hrdiny hraje herečka Kveta Stražanová z Divadla Jonáša Záborského v Prešove. Kamila Mitrášová hovořila v jednom rozhovoru o tom, že při natáčení scény, kdy ji matka Milana vyhání z domu, z ní měla opravdový strach. (Tonula)

Reklama

Reklama