Reklama

Reklama

Loli paradička

  • Česko Loli paradička (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (98)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Milé prekvapenie tuzemskej filmovej scény, najmä ak zoberieme do úvahy obsadenie nehercami. A možno práve tento faktor pridal filmu najviac autentickosti. Je to neohrabané, kostrbaté a miestami totálne disfunkčné, jednoducho také, aký je miestami obyčajný život obyčajného jarmočného predavača. Je vskutku príjemné a prekvapivé pomaly si zamilovať titulné postavy, ku ktorým som zo začiatku zastával nie príliš pozitívny postoj. V úvode filmu naozaj divák netuší, čo ho čaká, a tak je tomu až do konca. Tento fakt vás buď totálne odradí alebo si nepredvídateľnosť a priam by som povedal až improvizáciu celého príbehu zamilujete. Je škoda, že sa tvorcovia viac nezamerali na hĺbku postáv a viac nepopracovali na scenári, z ktorého sa dalo vyžmýkať oveľa viac. Reálie východoslovenského malomeštianskeho života však vykreslili podľa môjho názoru na výbornú. 70% ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Bála som sa, že to bude katastrofa. Vlastne to bolo pozerateľné, pomerne predvídateľné, hlavný hrdina (Michal Iľkanin) sa svojej roly zhostil sympatickým spôsobom. Postavené na dialógoch, o ktorých mám pochybnosť, že budú pochopené mimo východu Slovenska. Film neposkytne odpovede na žiadne divákove otázky, ale tiež sa z nikoho nevysmieva a neuráža. A dokonca sa dozviete, čo znamená názov filmu! ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zase som to po čase riskol so slovenským filmom a zase žiadna sláva, pretože to pôsobí opäť strašne amatérsky. Najviac mi vadili nezvládnuté postsynchróny. Celý film som mal pocit, jak keby som ho sledoval s mizerným dabingom z nejakého lokálneho štúdia. Čomu nahrávalo aj šarišské nárečie s ktorým asi budú mať bratia češi problém. Ja som rozumel všetkému. No a k príbehu. Je to tuctová romantika okorenená antirasistickou agitkou proti rómom. Bohužiaľ film skôr dáva za pravdu rasistom. Matka hlavného hrdinu je síce klasická rasistická karikatúra, ale postavy rómov sú presne také ako si ich rasisti predstavujú. Nezodpovední zlodeji. Takže kvôli čomu by na nich mal človek zmeniť názor? To tu nejak chýba. Vo výsledku film pôsobí skôr rasisticky, keďže utvrdzuje ľudí s predsudkami v ich názoroch. Keby to bolo aspoň vtipné ako MOST, ale je to strašná nuda v amatérskom prevedení. 4/10. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na slovenské pomery celkom slušná komédia s nemalou dávkou romantiky i drámy. Východniarskemu nárečiu som na prekvapenie zväčša rozumel a i keď sa v scenári objavilo množstvo pre mňa neznámych slov, význam sa dal častokrát vyčítať z kontextu. Chémia medzi hlavnou dvojkou fungovala naozaj dobre. Len škoda, že príbeh filmu bol skutočne jednoduchý a o týždeň si na neho určite nespomeniem. Ale na režijný celovečerný debut palec hore. ()

Caszidy 

všetky recenzie používateľa

Fuu, akože ta vychodniarčina by pro našince zasloužila titulky, lebo som mal dost problém rozumět některým dialogům a to je moje manželka ze Slovenska a slovenčinu ovládám vcelku obstojně. Každopádně snímek samotný má po většinu času příjemnou "feel good" atmošku a souhlasím, že chemie mezi titulní dvojicí funguje parádně. Škoda, že autoři více nerozpracovali příběhovou linku s rodinným odmítáním a celý snímek doslova ustřihli hodně uspěchaným závěrem. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (16)

  • Kamila Mitrášová je od 9 let podporovaná Občanským sdružením Divé maky (Divoké máky), které pomáhá talentovaným romským dětem ze sociálně slabého prostředí. Stejně jako do konkurzu na film ji tam přihlásila matka. (Tonula)
  • Kamilu Mitrášovou dostala k filmu její matka, která oslovila tvůrce filmu. Staviarští nemohli najít herečku hlavní role, a tak jezdili po vesnicích v okolí Prešova, vyhlásili v obecním rozhlase konkurz, a tak se dostali i do vesnice Bystré u Vranova, kde Kamila bydlí. V hospodě pak Kamila zkusila čtení scénáře a na místě se s ní dohodli na natáčení. (Tonula)
  • V hlavní mužské roli hrál Michal Ilkanin, v době natáčení herec divadla Alexandra Duchnoviča v Prešove. Michal prohlásil, že tímto filmem končí svou filmovou kariéru: „Je to tečka za mojí hereckou dráhou, chci žít doma ve Svidniku, protože tady jsem se narodil a vybral jsem si možnost nedojíždět každý den do Prešova.“ Herec v době uvedení filmu vykonával funkci městského zastupitele ve Svidniku a další filmové nabídky neřešil. (Tonula)

Reklama

Reklama