Reklama

Reklama

Purpurové rieky 2

  • Slovensko Purpurové rieky 2: Anjeli apokalypsy (viac)

Obsahy(1)

Mŕtvola muža, zaživa zamurovaného v kláštore v Lotrinsku, je pre komisára Pierra Niemansa (Jean Reno) výzvou i poslaním odhaliť záhadu krutej a neobvyklej vraždy. Ezoterické znaky vyryté okolo obete naznačujú zvláštny vražedný rituál. Niemans spoločne s policajtom Redom (Benoît Magimel) si musia k vyšetrovaniu prizvať špecialistku na náboženské rituály... Jedného dňa Reda objaví pri kostole polomŕtveho dvojníka Krista, ktorý má apokalyptické vízie o príchode anjelov, ktorí zničia celý svet. Kto sú anjeli Apokalypsy? Vyšetrovanie komplikuje stále sa zvyšujúci počet vrážd. Vždy, keď dôjde k záhadnému zmiznutiu obete sú stopy zmazané podivuhodnou nadprirodzenou schopnosťou mníchov kláštora, ktorí sú pod diktátom otca Vincenta (Serge Riaboukine) viazaní prísahou mlčania. Vyšetrovanie je pre Niemansa a Redu záhadou až do chvíle, keď zistia, že mená i profesie obetí sa zhodujú s menami apoštolov. Dôjde skutočne k dvanástim vraždám podľa počtu apoštolov? (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (313)

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Dost hodně mě překvapuje hodnocení odpovídající necelým třem hvězdičkám. Já musím říct, že asi první polovinu filmu jsem se ani nehnul a s vytřeštěnýma očima jsem čuměl na obrazovku a rukama drtil roh stolu. Pak ta bázlivá atmosféra s poznáním trošku opadne, ale všechno zase vysoko vynese parádní finále s jednou z nejlepších přestřelek, které jsem kdy viděl. 95% ()

Mi Nü-Chai 

všetky recenzie používateľa

Zmatené jak Goro před Tokyem a prázdné jako dutý pařez, ale hodně cool. Skvělá kamera, střih, hudba i herci, špatné všechno ostatní. Komu to vadí, ať po mně klidně hodí v lidské kůži vázaným vydáním Zjevení Janova, ale mně se to i přes ten pitomoučký příběh (který ovšem na stranu druhou nebyl nudný ani protivný) díky zmiňovanému atraktivnímu kabátku a celkové dynamice filmu docela líbilo. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Celkom solidne pokracovanie vybornej jednotky. Akurat, ze u Purpurovych Rek 2 sa rezie ujal Dahan a Cassela vystriedal sympaticky Benoit Magimel. Scenar vsak uz nema taku ponuru a temnu atmosferu ako u jednicky, je tu aj dostatok akcnych scen a vyborny zaporak v podani Christophera Lee. Ako negativum treba spomenut, ze vo filme sa objavili nepriestrelni mnisi ..... Lol. 68 % ()

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Luc Besson .. Nezáživné pokračování drsné francouzské náboženské kriminálky. Tohle musel Besson sepsat někde na koleně v letadle při cestě z dovolené do „práce“. Zápletka je opravdu hrozivá, mnoho ptákovin je nepřesvědčivě poslepovaných a (opět) to korunuje špatný konec. Tentokrát však nejsou první dvě třetiny tak poutavé a atmosferické jako minule. Za zmínku stojí jedině precizní kamera a vizuálně nápaditá režie (byť je toho temna až moc). ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)
  • I když má film 100 minut, ve Francii se promítala jeho o 3 minuty kratší verze. Švýcarští diváci byly dokonce ochuzeni o 13 minut. (imro)
  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama