Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Videá (1)

Trailer 3

Recenzie (64)

verbal 

všetky recenzie používateľa

Milá, zábavná, svižná a zdravotně nezávadná pocta Putinfilmu Sergeji Leonoviči a Genrichu Morikoněnkovi, dokonce s jemným přesahem až k samotnému Tinu Tarantinovovi. Prostě takové Tenkrát u Vjazmy, druhoválečný eastern, plný čestných a vlasteneckých коровмальчиков, prohnilých a sadistických blesskossvodů, kurevské zimy a s tajuplně mlčenlivým mstitelem příkoří a bezpráví – Korolem Bronsoninem, tentokrát bez harmoniky, bo by mu přimrzla k držce. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Hodní, zlí a oškliví. Pro pár hltů samohonky. Pro pár hltů samohonky navíc. Rublová trilogie vecpaná do hodinky a půl dobře ví, že s nedostatkem odvahy se lišit je pád do žánrového průměru neodvratný. Německý důstojník v ženských šatech, lehký nadhled a krvavé hájení Butlerovy farmy se chvílemi zdály jako dobrá cesta, abychom poznali, že na východní frontě rozhodně nebyl klid a zároveň se z toho nestala jen bylina o putovní roli Ivana Rambova, či chcete-li Rudého přízraku.. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„KDYŽ NĚMEC ZAOSTÁVÁ NEBO ZABLOUDÍ, PŘÍZRAK ZAÚTOČÍ. ZABIJE A ZMIZÍ…“   Taková partyzánština. Pár (tedy několik) „skopčáků“, pár (přesně tak… několik) sovětskejch partizánů a kolem všeho (a všech) potulující se „přízrak“ – kandidát na hrdinu SSSR. Prostředí opuštěnýho venkova, krásná zimní atmosféra… a frajer, co se vyzná ve válečnejch praktikách. Dobrej úvod, pak normál, pak akcička, pak porod a pak další (tentokrát větší) akce. Takže vlastně žádný zbytečnosti. Škoda, že to vobčas působí trošku legračně… Ale vono to asi má bejt takový odlehčený válečný dobrodrůžo.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Němčoura cejtím na míle daleko. 2.) V Německu o mně kolujou zkazky.   ///  Thx za titule „Liber“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

VÝ-BOR-NÝ ruský vojnový film. Len od toho nečakajte patetickú epiku, toto je v skutočnosti rozkošne zemitý samohonkový western (eastern?) odohrávajúci sa počas druhej svetovej. V podstate variácia na Sedem statočných, akurát že tentoraz je to hŕstka vojakov, ktorí nájdu útočisko na opustenom statku a za pomoci tajomného "Červeného ducha" (ktorý sa skrýva v lesoch a loví fašistov po tuctoch) musia čeliť nemeckej presile. Zhruba od polovice je to nonstop strieľačka (prerušená jedným pôrodom) a preukrutný krvák, ale nechýba ani nadhľad a humor. Navyše k tomu hrá niečo ako Morricone s balalajkami a ruskými chorálmi. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Rusky vtipný western z druhej svetovej vojny, no to mi ho teda vyndej. A presne tak, ako to absurdne znie, presne také to aj bolo. Keď rudé boľševické noky točia vojnové filmy ako komédie, tak sa na to dá konečne aj dívať, lebo netreba rozmýšľať, len sa baviť. A tu som sa bavil ale že perfektne. Na absurdite toho celého, na prestrelkách, hudbe v pozadí, dialógoch, jednoducho na všetkom. Fakt, perfektná oddychovka, len tak ďalej, putinfilm! 4 z 5 ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Bitka v oblasti mesta Vyazma, "Vyazemsky kotol“ bola skutočná. Bitka začala v októbri 1941, udalosti zobrazené vo filme sa odohrali o dva mesiace neskôr. Pre Sovietsky zväz bola táto bitka jednou z veľkých porážok a akcie Nemcov viedli k víťazstvu, ktoré im umožnilo dostať sa pred Moskvu. (Dajman)
  • Vzhľadom na skutočnosť, že mnohí vojaci červenej armády sa nikdy nevrátili domov, predstavujú „Neznámeho vojaka“, ktorému je film venovaný. (Dajman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené