Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (410)

classic 

všetky recenzie používateľa

„Diabol po celú dobu” priam číha všade okolo nás, kedy striehne na každú našu slabú stránku, ktorú isto použije proti nám a je iba na Tebe, či mu nakoniec ku kolenám padneš, snáď prosíkajúc o trvalé zľutovanie ? Taktiež si treba veľký pozor dávať už, keď niekomu cudziemu do auta nasadáš, pretože z nich sa sérioví a zvratení vrahovia vykľuť môžu, čo Ťa ešte predtým nielenže pekne vyfotia, že fotky si potom do albumu vložia, neskôr prezerať si ich budú, až sa svojími »trofejami« kochať budú, ale aj Ťa k tomu brutálne zamordujú, že navždy Ťa umlčia, kedy mlčky ponechaný ostaneš napospas divej zveri alebo iba zahrabaný, ako dajaké, špinavé lístie. Všetci stále naokolo umierajú, že dožiť sa ďalšieho rána, nie je vonkoncom isté, a pritom ani až tak strašne chorí nemusia byť, i napriek tomu je s nimi naveky Amen. Všetky cestičky našich hriešnikov sa neuveriteľne spájajú prostredníctvom dvoch malých mestečiek Knockemstiff (Ohio) a Coal Creek (Západná Virgínia), ktoré síce nie sú na sebe doslova nalepené, ale tiež majú zlomovú postavu Willarda Russella, od ktorej to v podstate celé začalo, a to už o čosi dávnejšie pred rokom 1957, pričom o malú chvíľu neskôr zavítam i o dvanásť rokov (na)späť na Šalamúnove ostrovy v Južnom Pacifiku, do obdobia, keď vtedy vojak Russell na vlastné oči uvidel visieť na kríži zbrojného seržanta Millera Jonesa, čo inak ním tak extrémne pohlo, že potom neďaleko svojho domu umiestnil na jeden padnutý kmeň olúpaný krížik, čo sa stalo jeho poznávacím znamením. Prostredníkom je mesto Meade, keď počas cesty domov naďabuje na servírku Charlottu, čiže dá sa tým pádom očakávať, že ten chlapec v prítomnosti, nie je nikto iný, než ich syn "ARVIN EUGENE RUSSELL" , ktorému osud prihral vskutku nečakané situácie, z ktorých vykľučkovať, nebolo zakaždým jednoduché... / Som veľmi príjemne prekvapený, čo mi respektíve naservírovala gigantická spoločnosť Netflix, kde som väčšinou zastával názor: „Kvantita víťazí nad kvalitou” , čo sa teraz našťastie nepotvrdilo, ba práve naopak, keď sa jedná o mimoriadne ťažký, existenciálne ľadený, absolútne nikoho nešetriaci, depresívne štylizovaný, dobovo napísaný, špeciálne obsadený, zručne (z)režírovaný a nasnímaný, odvážny film, aký snáď už dlho nebol nakrútený ?! Herci sú vynikajúci, najmä Tom "Pavúči muž" Holland, ktorý má síce okolo seba množstvo hereckých kolegov najzvučnejšieho mena, ale nemá žiadny problém ťahať celý snímok iba na svojich pleciach. Miestami je doslova strhujúci ! A "Dudley Dursley" medzitým tak vyrástol, že som ho ani nespoznal ! Autorom knižnej predlohy je Donald Ray Pollock, ktorý je súčasne i "vyprávačom" , čo ešte len umocňuje celkovú atmosféru počinu. Jedným z producentov je trebárs Jake Gyllenhaal. U mňa prevláda akýsi zvláštny pocit videného, čo zanecháva nejakú výraznejšiu stopu na srdci diváka. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Náboženstvo a násilie majú v Amerike, pardon na celom svete, tradíciu. Väčšiu než čokoľvek iné. Pri sledovaní vám bude jasné, že ide o adaptáciu náročnejšej predlohy a ak vás jednotlivé príbehy nechytia ihneď stopercentne za srdce, tak si asi budete uvedomovať, že tvorcovia bojujú predovšetkým s tým, akým spôsobom dramaturgicky všetky dejové a časové línie spojiť do uceleného celovečeráku. Osobne som nadobudol dojem, že tu nie je ani hlavná postava a každý má skrátka ten svoj vlastný part a chvíľku. Čo je problematické hlavne z toho dôvodu, že je zrejmé, kto hlavnou postavou je. Možno mali radšej nechať napísať scenár Guillermovi Arriagovi. 70% ()

Reklama

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

TDAtT je bezpochyby všestranně kvalitním filmem, ať už jde o kameru, doprovodnou hudbu nebo asi nejlepší možné herecké obsazení (Spiderman, Batman, Pennywise, Winter Soldier, Alenka, Jason Clarke...), ale jsem si jistý, že film není pro každého, a právě na to trochu doplácí. Osobně sám váhám jak film hodnotit. Motiv souboje Dobra X Zla, osobních názorových rozporů a karmického koloběhu "špatných skutků" mezi na sobě nezávislými hlavními postavami je zde ve své podstatě zpracován kvalitně, stejně tak herecké výkony (naučené přízvuky jsou geniální a přídávají filmu na hodnotě) i celkové působení filmu, ale pořád se nemůžu ubránit dojmu, že mi něco chybělo. Něco více vtahujícího, více divácky vděčnějšího a dodávajícího filmu lepší tempo. Určitě je to jeden z filmů, o kterém se bude hodně mluvit a který dost lidí plně nedocení, ale neznámý Antonio Campos si i tak připisuje slušný zářez do své kariéry. Holt je to bohužel jen pro úzkou cílovou skupinu náročnějších diváků, kteří si nad filmem rádi popřemýšlí a pofilozofují, než jen na nudné večery s rodinkou. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Zasa jeden ten z filmov, ktorý prepája na prvý pohľad neprepojené postavy a osudy. Kvalitne zahraný príbeh, zložený z malých príbehov, ktoré však neprinášajú vlastne vôbec nič zaujímavé. Film na ktorý si na druhý deň nemáte šancu spomenúť. Samozrejme potešila Riley Keough, ktorá skôr či neskôr získa status skvelej herečky pre hlavné role. Zatiaľ boduje hlavne v tých vedľajších. No a Robert Pattinson tak nejako ide cestou Leonarda DiCapria. Od miláčika pubin sa viac a viac začína presúvať do pozície skvelého herca po ktorom čoraz častejšie budú siahať áčkoví režiséri (odporúčam film Maják). ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie zlé... len akési... nedozreté. Výsledok nemalej snahy, ktorá ale nenašla oporu v schopnostiach dvojice Camposovcov, zodpovedných za scenár a réžiu. Zato herci bezchybní, hlavne ale stále väčšiu a v súvislosti s týmto filmom úplne najväčšiu radosť mám zo "zimného vojaka" Sebastiana Stana. Po Ja, Tonya je to jeho druhý film, kde som ho skoro ani nespoznal. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (20)

  • Donald Ray Pollock (autor knižní předlohy) vyrůstal ve městě Knockemstiff ve státě Ohio, kde se část děje odehrává. Donald Ray Pollock je zároveň vypravěčem filmu. (cihlenka)
  • I když se film odehrává v Ohiu, Západní Virginii a na Šalamounových ostrovech, tak se celý film natáčel v americkém státě Alabama, a to ve městech Anniston, Birmingham, Blount County, Pell City, Montevalla, Deatsville, Jacksonville, Dora a Riverside. Natáčení začalo 19. února 2019 a bylo dokončeno 15. dubna 2019. (Trajektt)
  • Názov pochádza z rozprávania Arvina (Tom Holland) o otcovej kombinácii fanatických modlitieb a ťažkého pitia a o tom, že „vyzeralo to, že môj otec celý čas bojoval s diablom,“ ako sa uvádza priamo v knihe. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama