Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Homer najde v Líze nečekaného parťáka pro svou tajnou vášeň – sázení. (Česká televize)

Zaujímavosti (24)

  • Homer hovorí Vočkovi, ktorý si peňaženku ukrýva v topánke: "Kedysi som nenávidel vôňu tvojich spotených nôh. Teraz je to vôňa víťazstva." Je to narážka na film Apokalypsa (1979). (Pat.Ko)
  • Troy McClure odkazuje na svoj nadchádzajúci komediálny film o dvoch kamarátoch - Podivný pár (od r. 1968). (Pat.Ko)
  • Keď je bábika Malibu Stacy vo svojom domčeku, smeje sa, no keď ju dajú späť do jej starej kartónovej škatule, je smutná. (Pat.Ko)
  • Lisa, nahnevaná na Homera, že ju oklamal, aby mu pomohla staviť na futbal, uzavrie stávku: ak ho miluje, víťazom Super Bowlu budú Washington Redskins, ak ho nemiluje, zvíťazia Buffalo Bills (Washington vyhral). Keď táto epizóda mala premiéru, tieto dva tímy sa skutočne stretli v Super Bowle XXVI a Washington zvíťazil 37-24. Počas ďalších troch rokov vysiela televízia Fox túto epizódu pred Super Bowlom a mení dialógy, aby zahŕňali tímy, ktoré hrávali daný rok. Podľa komentára na DVD Lisa presne tipovala víťazný tím každý rok. Náhodou Buffalo Bills prehrali tri po sebe nasledujúce Super Bowly od roku 1992 do roku 1994. Takže presné predpovede Simpsonovcov vždy zahŕňali predpoklad, že Buffalo prehrá. (Bills prehrali aj skôr v Super Bowle v roku 1991, ale o tejto udalosti nebol žiadny diel.) (Pat.Ko)
  • Táto epizóda zobrazuje športové stávky ako nelegálnu podzemnú aktivitu. Až do roku 2018 bolo športové stávkovanie nelegálne vo všetkých štátoch Spojených štátov, okrem Nevady. Existovali federálne obmedzenia, ktoré bránili štátom legalizovať ho. Stávkovalo sa nelegálne cez bookmakerov, ako je bar u Vočka. Všetko sa zmenilo v roku 2018, keď štáty New Jersey, Pennsylvania, Západná Virgínia, Rhode Island, Delaware a Mississippi, hľadajúc príjmy z daní, odvolali federálny zákaz na súd, čím sa nakoniec dostali až pred Najvyšší súd. Dňa 14. mája 2018 Najvyšší súd rozhodol v prípade Murphy v. National Collegiate Athletic Association, že federálny zákaz rozšírenia športových stávok bol neústavný a štáty mali voľnosť ich legalizovať. K 1. januáru 2020 už 21 štátov legalizovalo športové stávky. (Pat.Ko)
  • Keď Homer pozýva Barneyho na bowling v nedeľu, Barney hovorí, že jeho mama prichádza z Nórska. V epizóde deviatej série s názvom Simpson Tide (1998) je ukázané, že Barneyho mama je veliteľkou v námorníctve. Mohla by sa vracať zo služobnej misie. (Pat.Ko)
  • V jednej scéne Homer donúti Lisu sedieť na konci gauča, aby nerušila počas zápasu. Yeardley Smith si spomína, že pri čítaní scenára sa mnohí ľudia domnievali, že Homer bol v tejto scéne "príliš tvrdý", ale napriek tomu bola scéna zahrnutá do epizódy. (Pat.Ko)
  • Jay Kogen poznamenal, že epizódy s Lisou a Marge sú "často lepšími epizódami", pretože sú premyslenejšie a majú väčšiu emocionálnu hĺbku. Avšak sú náročnejšie na písanie, pretože sú "menej vtipné". Scenáristi preto rozhodli nahradiť úlohu Marge Homerom, ktorý býva zábavnejší ako Marge. Al Jean komentoval, že pretože má dcéru, epizódy s Homerom a Lisou sú pre neho ľahšie na písanie a "vždy chce na nich pracovať". Rich Moore povedal, že sú jeho obľúbené epizódy na réžiu, pretože: "Dve najopozitnejšie postavy v obsadení nachádzajú nejaký druh spoločného základu... To vždy bolo zaujímavé." (Pat.Ko)
  • Originálny názov epizódy odkazuje na amerického bookmakera a športového komentátora Jimmyho "the Greek" Snydera. (Pat.Ko)
  • Pretože bola epizóda animovaná skôr, než bolo známe, ktoré tímy sa dostanú do Super Bowlu v roku 1992, synchronizácia úst nezodpovedá pomenovaniu tímov v danom momente. Neskôr sa postavy v Simpsonovcov v 10. sérii v epizóde Sunday, Cruddy Sunday snažili upozorniť na tento fakt tým, že si pri spomínaní tímov súťaže zakrývali ústa pohármi piva. (Pat.Ko)
  • Reklama na Duff Bowl, ktorá sa vysiela počas prestávky v Super Bowle, je odkazom na reklamy Bud Bowl pre pivá z rodiny Budweiser od spoločnosti Anheuser-Busch. (Pat.Ko)
  • Homer vsadil celý Lisin univerzitný fond (23 dolárov) na víťazstvo New Yorku. V ďalšej scéne môžete počuť, ako hovorca hovorí: "Začínajte šíriť správy, New York zdolal Philadelphia 35 - 10." Toto jasne odkazuje na pieseň Franka Sinatru, "New York, New York", ktorá začína slovami "začnite šíriť správy". To tiež znamená, že Lisina predpoveď bola správna. (Pat.Ko)
  • Lisa hovorí, že ona a Homer kedysi súťažili v kýchaní, možno ako odkaz na to, že v Tracey Ullman Shorts (1987) robila s Bartom súťaže v kýchaní, čo sa Marge nepáčilo, pretože to považovala za nevhodné. (Pat.Ko)
  • Krátky zdravotný problém Homera na začiatku naznačuje sériu infarktov, ktoré zažíva v epizóde Homer's Triple Bypass (4. séria). (Pat.Ko)
  • Scenáristi chceli ďalej rozvinúť postavu Lisy, a preto sa rozhodli sústrediť sa na jej vzťah so svojím otcom. (Pat.Ko)
  • Liam Lacey z novín The Globe and Mail komentoval podobnosti medzi filmom Tak si predstav (2009) a týmto dielom vo svojej recenzii filmu. Povedal, že: "Správa v oboch prípadoch sa týka nebezpečného zmätku medzi láskou a peniazmi. Samozrejme, prichádza bod zlomu, kde dieťa začína pochybovať, či ho jeho otec skutočne miluje, alebo je len jeho lukratívny talent." (Pat.Ko)

Reklama

Reklama