Reklama

Reklama

Nechajte ho ísť

  • Česko Nechte ho jít (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (163)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Možná to mohlo celé být jen o hledání narychlo odstěhovaného vnuka, taková pomalá road movie se stárnoucími manžely, kteří se ještě zcela nevyrovnali s tragickou ztrátou. Protože když posléze eskalovala konfrontace s "jeho" novou pochybnou rodinou, vstupní napětí (scéna u večeře) se rozmělnilo a závěrečné zúčtování haprovalo nejen morálně. ()

BoXBe 

všetky recenzie používateľa

Nedoporučuji. Nejemotivnější scéna byla, když Kevin Costner posunul židli. Kdyby z něj v té chvíli vylezl Mr. Nobody, tak je ten film dneska klasika. Namísto toho je první půlka filmu nuda k uzoufání = prolog, který měl trvat třicet vteřin, druhá půlka brutální béčko, hraničící se sebeparodií nějakého laciného amerického seriálu, který se pokouší o strašidelné historky v jedenáct večer na Nově v devadesátých letech. O ničem. Ani hezký to v ničem není. Koncept, že to má být pomalé, tomu ani za mák nepomohl, spíše to vede k úvaze, proč to netrvalo celé půl minuty, protože asi tolik toho v tom filmu je. Synopse jsou bohatší na významy, kterých se filmu nedostává. ()

Reklama

elanius 

všetky recenzie používateľa

(14/2023) / Na rozdiel od väčšiny oceňujem civilné a (zdanlivo) nie veľmi hlboké spracovanie. Častokrát je menej viac a pre mňa je toto presne ten istý prípad. Nepotrebujem vždy do extrému vyhrotené, doslovne zobrazené emócie, aby som sa vedel vcítiť do situácie. A hlavne keď je hlavná téma tak jednoznačná. Film ma chytil od začiatku až do "Eastwoodovského" konca. A myslím, že záver bol výborný, logický a jediný možný. Komentovať Costnera moc netreba, zase raz vo svojej koži, výborný, ale Diane Lane, wow, jej postava dala celému príbehu morálnu oporu a zahrala rolu famózne. (9/10) ()

coscarelli 

všetky recenzie používateľa

Taká ta relaxačná, neponáhľajúca sa, retro nezívačka, kde je zopár stočených tém (videných kadetade), ale držajúc pokope civilným lepidlom s iniciálmi KC a DL. Každopádne, kto má doma synka alebo dcérku, toho v niektorých momentoch zauzlí v krku.A tá Rodinka "úžasných " si myslím zaslúžila čo mala. Síce ja by som pritvrdil, ale už by to bolo fantasy. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Skvele zahrané postavy, obohratý príbeh a tuctová réžia. Naviac to má neskutočne pomalé tempo a v prvej polovici sa toho veľa nestane a fakt sa to strašne vlieklo. Ale najviac ma na tom filme sral celý ten ústredný konflikt medzi dvoma starými strigami o svoje potomstvo. A príliš veľký rozdiel medzi nimi nakoniec nebol. Obidve svojou neústupnosťou a sebectvom ničili všetkých ľudí okolo seba. Takže nakoniec som neprial víťazstvo ani jednej a bolo mi ľúto všetkých tých chudákov, ktorý to odskákali. Ešteže film v mojich očiach zachraňuje tradične skvelý Costner v úlohe v ktorej ho mám najradšej. Každú jeho scénu a gesto som si vychutnával. Druhýkrát si tu ale už najskôr nepustím. 6/10. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama