Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Osemdielny taliansky televízny seriál o životnej púti presláveného stredovekého cestovateľa a objaviteľa. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (82)

dr.jacoby 

všetky recenzie používateľa

Môj úplne najobľúbenejší seriál všetkých čias. Krásny príbeh, dobrodružný, romantický, napínavý so skvelými hereckými výkonmi a v neposlednom rade aj vynikajúcim českým dabingom. Veľmi sa teším, že seriál konečne vychádza v našej oblasti na DVD. Je to úplne prvý seriál, pri ktorom som začal ako malý chlapec vnímať filmovú hudbu. Niektoré motívy som si pamätal ešte veľmi dlho. Vtedy som ešte nevedel, kto je Ennio Morricone, ale teraz to už dávno viem a aj soundtrack zo seriálu Marco Polo je v mojej zbierke. To, čo dokázal Morricone zložiť pre tento seriál je jednoducho nádhera, napr. téma Marca, alebo melódia použitá pri úvodných titulkoch patria dodnes pre mňa k tomu úplne najlepšiemu, čo som kedy z filmovej hudby počul. Po rokoch si spomínam na množstvo scén, ktoré mi najviac zarezonovali v pamäti : Marco v tajnosti opúšťa Benátky, jeho stretnutie s neskorším pápežom, vyvraždenie saracénskej dediny križiakmi, Marco ako správca chánovho majetku, jeho trpký návrat domov a nenaplnená túžba vrátiť sa späť. Ale nadovšetko si vážim najmä Morriconeho hudbu. ()

Chrysopras 

všetky recenzie používateľa

V dětství mě tenhle seriál uhranul. Skvělé dobrodružství s vynikající výpravou a exotikou jak prostorovou i časovou, pro klučičí duši to pravé. A především dle mého soudu nejlepší seriálová hudba vůbec - vždycky mě chytí za srdce. Morricone prostě JE génius. Vytknul bych jen ( dle mě ) trochu odbytej konec, kdy návrat domů do Benátek je prakticky vynechanej... A to DVD by si zasloužilo remastrovat barvu i zvuk - ovšem je pravda, že dabing ČST je prvotřídní. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa jeden z najlepších seriálov a to nielen kvôli obsahovej stránke. Je to už mnoho rokov čo som tento seriál pozerával v televízii (jeho vysielanie som zažil dvakrát na ČT) a zanechal vo mne množstvo spomienok, na ktoré sa nezabúda. A teraz po rokoch mi bolo vďaka priateľovi tahit-ovi opäť možné tento skvost vzhliadnuť. Opulentná výprava (nakrúcalo sa na troch svetadieloch) a vo svojej dobe azda najhviezdnešie možné obsadenie (skvelí sú predovšetkým Delholm Elliott, F. Murray Abraham a Ruocheng Ying v úlohe Kublaja) rozprávajú príbeh muža, ktorý sa dostal tak ďaleko ako nikto predtým, veľa získal, ale i veľa stratil. Skvelo tiež ukazuje kontrast medzi zaostalou a prísne dogmatickou Európou 13. storočia a ďalekým východom, svetom tak pestrým spôsobom života i myšlienkami, že tomu dovtedy nikto nechcel uveriť. Osobitne treba vyzdvihnúť geniálny hudobný sprievod Ennia Morriconeho, jedno z najlepších maestrových diel, kde mi ústredný motív dokonale uviazol v hlave už ako malému, keď som seriál prvý krát videl a pritom filmovú hudbu som veľmi nevnímal. Pre mňa je tiež nezabudnuteľnou hlavne scéna masakru beduínov križiakmi. Zo všetkých 8 častí je najlepšia tá posledná. PÁN SERIÁL. ()

KatRi 

všetky recenzie používateľa

Zdánlivě velmi pestré, ale ve finále velmi monotónní. Takový jistě život běžného středověkého člověka byl, ale ten Marcův? Určitě ne, a přesto tomu jaksi chybí spád, energie, což by se pravděpodobně nestalo, kdyby vyprávět mohl sám obraz, nikoli ústa hrdinů vysedávajících někde a ne prožívajících tyto věci přímo před divákem. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Mám rád kostýmní velkoprodukce a tohle je produkt přesně podle mého gusta. Monumentální, výpravné, na penězích se nešetřilo. Navíc dějově zajímavé a s výbornými herci (hlavně mě potěšil F.Murray Abraham, který mimo Saliera v Amadeovi moc výrazných rolí neměl). Krásný hudební motiv, který mi navždy zůstane v hlavě. Tady prostě není co řešit a nejvyšší hodnocení je tu zcela na místě. Všem doporučuji. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama