Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlboko v karpatských horách sa nachádza mýtická a záhadná Transylvánia. Svet, kde zlo je všadeprítomné, kde nebezpečenstvo prichádza so západom slnka a príšery nadobúdajú podoby najhroznejších nočných môr. Sem pricestuje na pokyn tajného spolku legendárny lovec prízrakov Van Helsing (Hugh Jackman), aby premohol krvilačného zvodcu grófa Draculu (Richard Roxburgh). V boji proti Draculovi sa postaví po boku Anny Valeriovej (Kate Beckinsale) a snaží sa zbaviť jej rodinu po generácie trvajúcej kliatby. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 003)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Transylvania 1887 ,2. Burn It Down! ,3. Werewolf Trap ,4. Journey to Transylvania ,5. Attacking Brides ,6. Dracula's Nursery ,7. Useless Crucifix ,8. Transylvanian Horses ,9. All Hallow's Eve Ball ,10. Who Are They to Judge? ,11. Final Battle ,12. Reunited, ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Film z doby, kdy upíři nebyly zase až tak v módě (vyjma legendárního Vlada III). Ačkoliv jsem v nejedné lokaci zahlédl nějakou tu naši památku, poletující upíří albíny mně ani nebavily, ani nejrajcovaly a ani neděsily... Asi jsem už tomuhle odrostl. Ani účast našich herců, která vždy potěší poklud to není totál shit tomuhle upířímu maglajzu nemůže pozvednout hodnocení. Za mne je to pouze na dva zásobníky šípů. * * ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Znáte tu o pejskovi a kočičce, jak kuchtili dort? Případně jak Já I. a Atakdále dělali v "Byl jednou jeden král" lívanec pro celé království? "Van Helsing" je zrovna taková "pochutina": vzaly se všemožné, vzájemně se vylučující ingredience, všechno se to najebalo do jednoho filmového hrnce... a výsledkem je sajrajt, ze kterého se nepoblije a neposere jen "gurmán" s velice silným žaludkem. Vizuálně to sice není až tak špatné, ale raději doporučuji dívat se 145 minut pouze na plakát k tomuto filmu - pro uchování vašeho psychického zdraví (také pro uchování obsahu střev a žaludku uvnitř) je to mnohem, mnohem vhodnější. Za onu povedenou vizuální stránku a efekty hodnotím přemrštěnými 25%. Edit: vidím, že příměr s pejskem a kočičkou už tady padl - on se skutečně přímo nabízí k téhle nechutné slátanině. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

"Někteří o vás říkají, že jste vrah, pane Van Helsingu, jiní, že jste světec. Tak jak to je ? Od všeho trochu. Řekl bych". Sommers po múmii ponúka výborný mix - Draculu, Vlkodlaka, Frankeinsteina a Dr. Jekylla. Okrem klasických postav nechýbajú výborne kostýmy, výprava, lokácie, temná cintorínová atmosféra, slušné triky, herecké obsadenie na čele s Hughom a Kate a taktiež nechýba ani bombastická hudba Alana Silvestriho. Van Helsing servíruje starý príbeh, ale v modernom prevedení (štýlová automatická kuša!) a s klasickým Sommersovým humorom. Rozhodne to nie je špičkový film, ale Sommersovky mám rád a ja som sa pri tomto opäť skvelo bavil. Nie je to najlepší film s tými potvorami, ale ani po x-tom videní nenudí. Scenár ma trochu medzery, niektoré detaily a hlavne Van Helsingová minulosť by mohla byť lepšie vysvetlená (zaujímavé vysvetlenie je v hre: Dracula a Van Helsing boli obaja priatelia a rytieri Svätého rádu, ktorý bojovali proti silám zla. Museli dodržiavať zopár pravidiel a jedno z nich je, že museli žiť život v celibáte. Dracula sa však zamiloval. Keď sa to Rád dozvedel, rozhodli sa mladú ženu z mesta vykázať. Nastal však boj a Draculová milovaná to neprežila. Dracula opustil Rád a rozhodol sa pomocou temnej mágie priviesť ju späť k životu. Van Helsing bol poslaný, aby rituál zastavil. Aj keď uspel, nasledoval boj medzi Drakulom a Van Helsingom. Van Helsingovi neostávalo nič iné, ako zabiť svojho bývalého druha. Nakoniec ho zabil a zobral si na pamiatku jeho prsteň. Keď Drakula umieral, uzavrel dohodu s diablom. Van Helsing sa modlil k Bohu, aby mu vzal bolesť a utrpenie. Boh mu ušetril muky, odpovedal na jeho modlitbu a vymazal mu jeho spomienky.) Taktiež odporúčam aj animovaný prequel Londýnska misia. Inak nemám prečo zle hodnotiť, príjemná zábava, kde Silvestri vo filme kraľuje a pridáva hviezdičku navrch. "Pamatovat si ty, které jste milovala a o něž jste přišla, musí být asi horší, než nepamatovat si vůbec nic." Obľúbený soundtrack: Transylvania 1887, Burn it Down!, Journey to Transylvania, Translylvanian Horses, Reunited. 95% - 5* ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Po boku vďačne rozpustilého "Deep rising" sa do pozoru hlási nekonečne nesúdny "Van Helsing" a stáva sa tak jedným z najprijateľnejších exemplárov Stephenovej filmografie. To čo ma v iných (masovo populárnejších) patvaroch tohoto skúseného motovidla iritovalo - teda z hľadiska intenzity povrchného zážitku nemohúce nakladanie s CGI, nezaujímavá voľba + vykreslenie postáv, neustále vršenie debility na úkor snahy ju vtipne symbolizovať - sa v hlboko v rumunských Karpatoch mení na približný opak. Mastnými efektami upravené "pole pôsobnosti" je tak ohavne priťažlivé, že by sa tam človek najradšej vydal na rýchlu exkurziu, zástup všakovakých verzií známych monštier s mrštnou agilnosťou proti aussie bombardérovi Jackmanovi a jeho pomocníkom je taktiež zážitok vskutku nevšedný a hlavne predlohou nezviazané komiksové postupy robia tento špásovný nezmysel ešte viac easy-going než sa na prvý pohľad zdá. Slepo vyčítaná/odsudzovaná nedejovosť či sterilná akčnosť je klasickým príkladom davovej psychózy unavených konzumentov, ktorí si neuvedomujú (alebo skôr neriešia) vopred danú filozofiu konceptu a na miesto rešpektovania/užívania si zámerom totožného len nie tak user-friendly zabaleného bijáku si radšej sťažujú v duchu oklamaného zákazníka pričom sú schopní kontinuálne prispievať k nadhodnocovaniu iných, nemiestne vyhypovaných spektáklov. Hotová tragikomédia. ()

Galéria (138)

Zaujímavosti (40)

  • Jméno jedné z Drákulových nevěst, kterou ztvárnila Silvia Colloca, není během celého filmu ani jednou zmíněno. (Jacccob)
  • Kostel svatého Mikuláše, kde se odehrávají scény z bálu, musel být kvůli natáčení odsvěcen a po jeho skončení byl vysvěcen znovu. (teresinha)
  • Scéna, ve které se Velkan (Will Kemp), lezoucí po zdi, změní ve vlkodlaka, se natáčela v táborském husitském muzeu. Jízda kočáru v lese se točila nedaleko Tábora, v přilehlé Dlouhé Lhotě, ve které měli filmaři malé stanoviště pro členy štábu. Mimo České republiky se film natáčel také v Kalifornii, na Floridě, v Itálii a ve Francii. (Ujo.)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Robbie Coltrane

Zemřel herec Robbie Coltrane

15.10.2022

Smutná zpráva nejen pro fanoušky Harryho Pottera. Ve věku 72 let zemřel skotský herec Robbie Coltrane známý především jako Hagrid z kouzelnické ságy. Coltrane se narodil jako Anthony Robert McMillan… (viac)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (viac)

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

Angelina Jolie jako Frankensteinova nevěsta?

26.12.2015

Studio Universal to se svými monstry myslí vážně. Kolem nové Mumie se motá Tom Cruise, další Vlkodlak už má datum premiéry (30. března 2018) a pracuje se i na remakeu Van Helsinga. Všechny tyhle… (viac)

Sněhurka a... Van Helsing?

Sněhurka a... Van Helsing?

13.10.2012

Tato zpráva je zábavná zejména s přihlédnutím k bulvárním klepům o tom, že manželka Ruperta Sanderse mu prý zakázala natočit druhý díl Sněhurky a lovce, aby se už nesetkal s Kristen Stewart. Zdá se,… (viac)

Reklama

Reklama