Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas osláv Dňa nezávislosti napadne Spojené štáty americké mimoriadne rafinovaný útočník. Zneuznaný počítačový génius Thomas Gabriel (Timothy Olyphant) využíva najmodernejšie technológie, aby napáchal čo najväčšie škody na americkej infraštruktúre a uvrhol krajinu do totálneho chaosu. Jeho model deštrukcie zvaný „výpredaj pod tlakom“ spôsobí kolaps dopravných sietí, paralelnú destabilizáciu energetických a bezpečnostných systémov štátu a napokon zničí počítačové zálohy kľúčových finančných údajov. Jeho premyslený plán však má vážnu trhlinu. Neráta s tým, že sa na scéne objaví poctivý policajt John McClane (Bruce Willis), ktorý je aj po rokoch služby v prekliato skvelej forme. Počítačom síce nerozumie, ale proti teroristom vie použiť iné prostriedky. Napokon, na počítače má niekoho iného – mladého počítačového hackera Matta (Justin Long), ktorého mal pôvodne iba dopraviť ako delikventa na oddelenie FBI... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (59)

  • John McClane (Bruce Willis) v tomto filme vymenil Berettu, ktorú mal ako osobnú pištoľ v predošlých dieloch, za SIG-Sauer P220. Vďaka tejto zmene je film o trochu bližšie realite, nakoľko príslušníci Policajného zboru New York (NYPD) používajú pištole tejto značky. (ČSFD)
  • Keď si Gabriel (Timothy Olyphant) prezerá McClaneovu (Bruce Willis) zložku, tak je možne vidieť pochvaly a ocenenia za Nakatomi Tower a Chicago Airport, čo sú udalosti z prvej a druhej časti filmovej série. (sciny)
  • Na nakrúcanie filmu bolo použitých 200 až 250 kaskadérov. (Greenpeacak)
  • Počas natáčania utrpel Bruce Willis (John McClane) zranenie nad pravým okom. Spočiatku tvrdil, že to nie je žiadne vážne zranenie, avšak režisérovi sa táto rana nepozdávala. Preto bol hospitalizovaný a dostal sedem stehov, ktoré možno vidieť aj vo filme. (Greenpeacak)
  • Bruce Willis (John McClane) trénoval a pravidelne športoval každý deň niekoľko mesiacov pred natáčaním, aby si udržiaval výbornú kondíciu. (Greenpeacak)
  • Postprodukcia filmu trvala len 16 týždňov. Pri podobných filmoch to obvykle zaberie 30 týždňov. (Greenpeacak)
  • Aby mohli tvorcovia dôkladne zachytiť zvuk z prívesov, využívali 18 mikrofónov na záznam zvuku motora, pneumatík a celého vozidla. (Greenpeacak)
  • Spoločnosť Digital Dimension pracovala na väčšine vizuálnych efektoch. Pridávala vozidlá pre vytvorenie dopravných kolízií a vytvárala masu ľudí pri evakuácii budov. Dokopy vytvorila zhruba 200 záberov s vizuálnymi efektmi. (Greenpeacak)
  • Dátum narodenia Johna McClanea (Bruce Willis) je 23. máj 1955. Je to možné vidieť v scéne, kedy si Thomas Gabriel (Timothy Olyphant) prezerá jeho zložku. Willis je v skutočnosti o necelé dva mesiace starší. (m.a.t.o.)
  • Scenár nebol pôvodne napísaný ako pokračovanie Smrtonosnej pasce. (m.a.t.o.)
  • Toto je jediná časť série, ktorej dej trvá viac ako jeden deň. (m.a.t.o.)
  • Cyril Raffaelli (Rand) zvládol skoro všetky svoje kaskadérske kúsky bez pomoci istiacich lán a špeciálnych efektov. (m.a.t.o.)
  • John McClane (Bruce Willis) nachytá Mai Linh (Maggie Q), vydávající se za pracovnici dopravního dispečinku, poznámkou o policejním kódu "587", což je odhalování na veřejnosti. Podobným způsobem odhalil falešné policisty ve filmu Nebezpečný útěk (1990) i detektiv Harry Caufield (Gene Hackman) na nádraží v Monashee, jen použil kód "314" (exhibicionismus). (Robbi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. června 2007 v Tokiu. (Varan)

Súvisiace novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (viac)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (viac)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (viac)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (viac)

Reklama

Reklama