Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová (Anne Archer) sa v losangelskom hoteli stane nechceným svedkom mafiánskej vraždy, ktorú spácha gangsterský boss Leo Watts (Harris Yulin). Robert Caufield (Gene Hackman) z kancelárie okresného prokurátora, ktorý už dlho po Leovi pasie, zistí podľa odtlačkov prstov identitu svedkyne a vypátra, že sa skrýva na horskej chate v malom kanadskom zapadákove. Vydáva sa za ňou a na mieste zisťuje, že mafia už tiež objavila Carolinu stopu a snaží sa ju zlikvidovať. Podarí sa im uniknúť najatým zabijakom a nastúpiť do expresu, smerujúceho do Vancouveru. Ďalším Leovým mužom sa však podarí vmiesiť sa medzi cestujúcich, a tak je život Carol i Roberta v bezprostrednom ohrození. Železničný detektív Keller (B.A. „Smitty“ Smith) Robertovi pomôže zbaviť sa najatých vrahov, ale sám príde o život. Nebezpečný súboj s mafiou vrcholí na strechách vagónov, kde Robert musí čeliť zúrivému útoku tajomnej cestujúcej Kathryn Wellerovej (Susan Hogan), ktorá je tiež v Leových službách... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (72)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Keď ma užívateľ Falko dopredu upozornil na to, že sa mám pripraviť na hitchcockovský štýl, ani vo sne ma nenapadlo, že pôjde skutočne o stiesňujúci a tmavý film uvarený na spôsob ,,majstra thrilerov." Hlavní hrdinovia trištvrtinu snímky nevytiahnu päty z idúceho vlaku a niektoré konkrétne scény vo mne vyvolávali nepríjemné morbídne pocity. V súčasnosti to už, samozrejme, neprekvapí, ale pobaviť sa dá na tom kráľovsky a je cítiť, že Hitchcock bol pre Hyamsa veľkou inšpiráciou. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Filmy P. Hyamsa majú zvyčajne diskutabilné scenáre, no po stránke remeselnej zručnosti sú poctivými komerčnými produktami, ktoré rozhodne nepatria medzi odpad. No a skvelé herecké obsadenie, solídny a hviezdami nabitý markizácky dabing a slušný spád, vytiahli túto napínavú historku až na tak vysoké hodnotenie aké dávam. A navyše --- TECHNICKÁ POZNÁMKA: Markíza film uviedla v originálnom formáte 2,35:1. (9.6.2010) ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Moc se mně líbilo, jak si Gene Hackman povoloval límeček a usmíval se při tom na parchanta, co než aby se sám ušpinil, najme si bandu žoldáků. Všichni takoví zaslouží přivázat ke kolejím a nechat přejet drezínou. Podívejte, já miluju, když nádhernou kanadskou krajinou uhání nadupaný vlak, z jehož skromných útrob je cítit napětí, jako bych sám s místenkou seděl v kupé vedle Caufielda. Nebezpečný útěk naštěstí ještě nestačil být zprzněn moresy devadesátých let, a tak jediná věc, která mi na něm vadí, je syndrom kominíků; nevím, proč se v každém filmu o vlacích věčně všichni serou na střechu. Od doby, co jsem po vagonech viděl skákat Van Damma na motorce, mě už fakt ničím novým nepřekvapíte. Tak to prosím přenechte profíkům a příště místo toho zaběhněte třeba za mašinfírou. ()

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Svou podstatou neuvěřitelné béčko, i když velká většina filmů na tohle brdo vznikla až po Nebezpečném útěku. To, co nás většinou na takovýchto filmech štve, tedy na hlavu postavený minimalismus, 3-4 hlavní herci a asi dalších pět komparsistů plus vyloženě "jednotvárné" prostředí, tady kupodivu působí takřka mile komorně a příjemně "domácky". I když můsíme být velmi, velmi milosrdní, abychom na tuhle hru přistoupili a vzali film na milost. Jednu velkou výhodu oproti záplavě konkurentů podle naprosto stejného scénáře to ale stejně má: shrbený Hackman v akčních scénách sice působí mírně směšně, ale přece jenom je to stále herec, na kterého se dá koukat. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Přiznejme si, že bez Gena Hackmana by se z tohoto filmu stalo zapomenutelné béčko, což by se mu bez milosti přihodilo. Akční scény jsou natočeny zručně, ale ve střižně se zřejmě chlastalo, jinak si neumím vysvětlit ty školàckě chyby, kterých se Mitchell při zpracovàní honičky auta vrtulníkem dopustil. Snímek má skvělé tempo a udrží divákovu pozornist až do vítězného Genova úsměvu. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama