Reklama

Reklama

Kimecu no jaiba - Mugen rešša hen / Júkaku hen

(séria)
  • Japonsko Mugen Ressha Hen / Yuukaku Hen (viac)
Trailer 2
Japonsko, (2021–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 24–47 min)

Predloha:

Kojoharu Gotóge (komiks)

Kamera:

Júiči Terao

Hrajú:

Akari Kitó, Nacuki Hanae, Hiro Šimono, Jošicugu Macuoka, Kacujuki Koniši, Akira Išida, Daisuke Hirakawa, Satoši Hino, Mijuki Sawaširo, Inori Minase (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(18)

Obsahy(1)

Příběh druhé série začíná tam, kde skončil v té první. Tandžiró s Nezuko, Inosukem a Zenitsu nastupují do na první pohled obyčejného vlaku, aby pomohli ohnivému haširovi Kjódžurovi Rengoku vyšetřit záhadu této pravidelné linky, ve které údajně mizí lidé. Dále se také naše hlavní kvarteto podívá společně s haširou zvuku Tengenem Uzuiem do v noci prosvětlené a čilé zábavní čtvrti plné krásných kurtizán, aby našli a zneškodnili zde ukrytého démona. (CarnTheNunya)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (16)

Scanerior 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhá série pokračuje ve skvěle rozjetém vlaku. Na první části bych vyzdvihl emotivní scénu, která byla skvěle zpracovaná, ovšem příběh první části byl celkově povedený. Druhá část byla také skvělá a líbilo se mi více postupné uvedení do příběhu kapitoly, ačkoliv první dvě epizody druhé části mě vcelku nemile překvapily a souboj s démonem ve druhé části se zdál chvilku možná až zbytečně dlouhý. Je také zajímavé, jak rychle si člověk díky několika epizodám najde cestu k postavám Hashirů, které jsem po první sezóně moc nemusel. Obě kapitoly mají skvělá intra, ačkoliv první sezóna měla podle mě nejlepší opening, je tu perfektní příběh, zajímavé zpracování boje a už teď se opravdu těším na další sezónu. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Trošku zamrzí že prvých 7 dielov je vlastne prerozprávaný film. Iste je tu nejaké to doplnenie, ale oproti prvej sérií, ktorá celú tu cestu hrdinu posúvala do sviežej a neustále atraktívnej roviny je toto trošku stagnačné. Potom príde 11 dielov z Entertainment Districtu a odrazu sme tam, kde sme skončili. Posledných päť dielov je natoľko epických a prekvapivých čo do zvratov, čo do prevedenia, že som ako fanúšik série chrochkal blahom. Inosuke sa pomaličky ale isto stáva mojou obľúbenou postavou. Mytológia načrtnutá v prvej sérií sa z časti prehlbuje a motívy, nám už dávno vysvetlené sa ešte viac potvrdzujú. Niekoľko milých prekvapení značiacich, že tvorcovia vedia čo robia, je zase raz podporených krásnym vizuálom a dravou, epickou hudbou. Nepriatelia sú stále vynaliezavejší a prakticky to nenudí. Za mňa znova raz spokojnosť. 2.séria - 90% ()

Reklama

Hees 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mugen Ressha-hen predstavuje sedem dielov, ktoré sa skoro všetky odohrávajú vo vlaku. Príbehovo sa to dotýka citov Tanjira, ktorý sa vlastne chvíľkami cíti znova ako doma a to je naozaj pre neho veľmi psychicky náročné. Najlepšie scénky sú samozrejme potom tie, ktoré sa už neodohrávajú vo vlaku. Hlavný hrdinovia tu zistia, že budú musieť rapídne zosilnieť ak sa budú chcieť ešte niekedy stretnúť s démonmi vyššej úrovne. Yuukaku-hen Hlavný hrdinovia potrénovali a tak sa vydávajú na ďalšie dobrodružstvá a v tomto prípade do jedného z najlepšie graficky, vizuálne zvládnutých diel roku 2022 a môžem povedať, že čo sa týka súbojov žiadne iné anime v tomto roku nedokázalo prekonať vizuálnu súbojovú stránku tohto arcu. Otázka znie či si dokážem spomenúť na anime, ktoré by prekonalo vizuálnu stránku súbojov Yuukaku-hen arcu a musím povedať, že ani neviem a možno je toto anime fakt v tomto ohľade vrcholom. Tengen je správne zvolený hrdina pre tento arc aj trocha komicky, lebo má tri ženy. Nezuko tiež ukázala svoju neuveriteľne veľkú silu a náramne sa tu pripomenula nie len hlavnému hrdinovi, ale aj všetkým divákom a Tanjiro sa musel obracať, aby ju dokázal znova utíšiť. Príbeh záporných hrdinov omnoho lepší ako vo vlakovom arcu, lebo tu sa môžete nejako do ich príbehu aj vžiť a čisto teoreticky môžete dokonca s nimi nejako aj sympatizovať. ()

Ondak 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem to a tato série překonala první. Postavy se vyvíjejí a už nejsou otravní uřvánci. Celá série je složena ze dvou filmů, první jsem hodnotil samostatně a druhý film jen kvalitu zvedá. Nebýt začátku a dle mě přestřeleného konce, tak jsem byl ohromen. Opravdu jsem hltal epické souboje a nestačil se divit co se děje. Konec druhého filmu už byl na mě ale moc přehnaný. Chválím zapojení Nezuko jinak než jen "krabice". Hodně se mi líbil formát rozdělení na dva filmy, protože se děj jakž takž uzavírá. Jsem zvědavý, s čím přijde třetí série. ()

Víteček 

všetky recenzie používateľa

V téhle řadě oceňuji design hlavně démonů, i když si myslím, že v první byli lepší. Zároveň to úplně fantasticky vypadá. Ale nelíbí se mi ta opakovaná linka ve stylu, je tu nějaký super démon, na kterého nemáme, ale naštěstí je to i Hašira, který se s ním utká a my mu pomůžeme a budeme důležitou, i když ne nejpodstatnější součástí bitvy. Všechny ty hlasitě vyvolávané schopnosti, ovládání dýchání a nekonečné regenerace se taky po chvíli omrzí. Celkově se mi vlak líbil víc, než "vykřičená" čtvrť, ale Lord Inosuke v dragu byla "pure comedy". ()

Galéria (512)

Zaujímavosti (1)

  • Schopnosť Daki premeniť krk na predĺženú pásku vychádza z japonského folklóru yōkai nazývaného Rokurokubi. (jennyemory)

Reklama

Reklama