Reklama

Reklama

Wisting

(seriál)
  • Nórsko Wisting
Trailer 1
Nórsko, (2019–2024), 15 h 56 min (Minutáž: 42–46 min)

Predloha:

Jørn Lier Horst (kniha)

Hrajú:

Sven Nordin, Thea Green Lundberg, Lars Berge, Ulrikke Hansen Døvigen, Gard B. Eidsvold, Irina Eidsvold Tøien, Heidi Goldmann, Thorbjørn Jans, Mads Ousdal (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(22)

William Wisting (Sven Nordin), detektív z oddelenia vrážd v nórskom Larviku, bojuje s dvoma najťažšími prípadmi svojej kariéry. Jeho pátranie po americkom sériovom vrahovi, ktorý sa po dvadsiatich rokoch objavil v Nórsku, sa skríži s predvianočnou reportážou jeho dcéry, novinárky Line (Thea Green Lundbergová), ktorá sa tak nevedomky ocitne v obrovskom nebezpečenstve. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (13)

Wisting (2019) 

Dve zaujimave rovnocenne dejove linie vo forme policajnych pripadov, kde kazdemu venuju polovicu serie. Pomerne zaujimave charaktery, i ked obcas nie moc presvedcive. Zvlast tie z rad policajneho oddelenia. Sice napriec celou seriou bolo par nelogickosti, ale serial ma udrzal v zaujati. Som vsak zvyknuty na kvalitnejsie skandinavske atmosfericke kusky, tak tento je len miernym nadpriemerom - 65%. Napriek tomu odporucam. Urcite vas zabavi. ()

Episode 1 (2019) (S01E01) 

Klasicky "lahky" rozbeh, zoznamovacka s miestnymi v malom mestecku a prichod FBI "na scenu a vonku je veterno a "kosa". Carrie-Anne potesila. Som zvedavy, ci bude tahunom serialu alebo sa ostatne charaktery nenechaju zatienit. Uz tusim, ako to asi bude s dcerkou-reporterkou, dufam, ze to nebude len otravny prvok. Kazdopadne zapletka sa moze uberat roznymi smermi, snad sa teda tento skandinavsky kusok niecim odlisi od tych ostatnych, ktore sme videli. ()

Episode 2 (2019) (S01E02) 

Koncom tohto dielu sa konecne nahliadne clovek za oponu. Som zvedavy, ako sa to vyvrbi. Moze byt...chceme trochu viac severskej mrazivej atmosfery. ;) ()

Episode 3 (2019) (S01E03) 

Podozrenie v zavere dvojky, bolo fajn zaujatim, zial tuna sa vysvetlilo pomerne rychlo, hoci zvlastne. :) Ale mame nove odrobinky, aby nas drzali v zaujati..uvidime, snad sa tvorcovia vyhnu prilisnej prekombinovanosti a "odbockam". ()

Episode 4 (2019) (S01E04) 

Vyplnilo sa, co som predpokladal v druhej casti. Akoze "nahodny" romanik, bol dost prvoplanovy a dalsi vyvoj udalosti dostal rychly spad. Zatial mierny nadpriemer, zial predvidatelny. ()

Episode 5 (2019) (S01E05) 

Tak take rychle "vyriesenie" som necakal a som prijemne prekvapeny. Mal som totiz obavu, ze dalsie diely sa budu tahat spolu s typickymi kluckami v podobnych pripadoch. To sa nekonalo. Avsak "fantoma", ktoreho nam niekolko dielov priblizuju a buduju napatie, vidime na kamere par minut a viac-menej dej ostatne v medziach rodinnej dramy. Tam sa potencial urcite premrhal. Som vsak zvedavy, co sa udeje v dalsich castiach, kedze hlavna linia sa vlastne uzavrela uz tymto dielom. Slusna Carrie-Anne si v dalsich dieloch uz asi nezahra, ale rozhodne dodala serialu "glanc". Pobavila ma slovna vymena o sledovani obcanov. :) ()

Episode 6 (2019) (S01E06) 

Dej nekompromisne preskocil na novy pripad, ktorym akosi zacinal i serial a je nemenej zaujimavy. Trosku pripomina jednu liniu z Cardinal-a, ale snad bude tato odlisna. Moze byt. Dcerenka - novinarka dostala zasluzenu "frcku" a uvidime ako sa s tym popasuje. Herec, co hra Williama teda na kamere neposobi doveryhodne ani nahodou. Ten dojem mam uz od prvych minut serialu. ()

Episode 10 (2019) (S01E10) 

Celkom uspokojujuci zaver druhej dejovej linie. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Mierne nadpriemerna epizoda, opat nie prilis "prefrajerena" ako sme zvyknuti z americkej a obcas i britskej produkcie. Realnejsie postavy, ktore sme mohli vidiet i v prvej serii. Zapletka sa toci okolo udajneho pachatela davnych vrazd "rozkuskovania tiel". :) Paradny kratas, odporucam. 70% ()

Episode 1 (2021) (S02E01) 

Slubny otvarak, takmer az komorna atmosfera, je to ine ako klasicke britske, americke, ci francuzske kriminalky. Tiez kvitujem, ze do toho zatahuju i osobne pribehy zucastnenych. ()

Season 3 (2022) (S03) 

Zhruba rovnaka uroven zabavy ako predosla seria. Stavu a i zaujimavu liniu tomu pridava akurat Carrie-Anne Moss z prvej serie. Kriminalny pripad nie je ojedinely pre tych, co maju radi krimi. Co dodava tejto serii osobitost je poludstenie a bezne zivoty vysetrovatelov. Ale scenar i spracovanie obcas posobilo trochu amatersky. 65% ()

Episode 1 (2022) (S03E01) 

Paradny drsny otvarak a rovno aj s prichodom usmievavej "starej znamej", Carrie-Anne Moss, na scenu. Po predoslej serii, ked vysetrovatelia nachadzali koncatiny, po tamojsom vrahovi....nasli tentokrat, pre zmenu, hlavu. ()

Episode 2 (2022) (S03E02) 

Pride mi zaujimave, ze je uplne samozrejme, ze vysetrovacia skupina Norov sa v pohode bavi s americkou prislusnickou FBI anglicky. Ano, su to sice herci, ale kedze mam i ponatie i ich vzdelavacom systeme a zo stream-ov asi 3och skandinavcov, verim tomu. Zaujimave by bolo, ake jazykove znalosti by mali nasi vysetrovatelia. Pobavil "zvieraci bullshit", ako to obcas volam. :) Mopslik, ktory sa isiel zadusit uz len tym, ze dychal. Ale zapadol do celeho pribehu s policajtovou zenou, takze v pohode, ziadna prvoplanovost. ()

Reklama

Reklama