Reklama

Reklama

Dark Waters

  • USA Dry Run (pracovný názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Psychologický thriller rozpráva skutočný príbeh právnika Roberta Bilotta (Mark Ruffalo), ktorý odhalí spojenie medzi záhadnými úmrtiami a chemickou spoločnosťou DuPont. Bojuje za to, aby pravda vyšla najavo. (dixx)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (145)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Hm, tak už ty pánve vylizovat nebudu. Tedy ty teflonové. A ty na vaření.  Myslím ty věci, samozřejmě. A vůbec, pojďme od toho vylizování pryč.  Dark Waters je de facto hraným dokumentem o jednom velkém právním případu, jenž   (to je podstatné slůvko,  žádné měl, bohužel) nedozírný dosah na zdraví celého lidstva i životní prostředí. Ano, to má kde co, ale málokdy se podaří takto chytit viníka za prdel a i když je možné jej ukřižovat, tak se vykoupí flusnutím na kříž, poněvadž 670 milionů pro miliardářskou korporací je skutečně řekněme trochu z větší hloubky vybraným chrchlem, ničím víc.  Ale  co už, plast je vynikající  lidský vynález a brzy ho budeme mít nejen plnou prdel, ale i oceány, moře, lesy a ulice, takže pohoda,  jeden otrávenej teflon se v tom bez problémů ztratí.  Haynese si pak znamenám,  bez lacinosti, ale velmi působivě natočená soudnička, kde  jsem Bruci Bannerovi přál místo mrtvice spíš  Hulka. To by se pánové v Du Pontu nasmáli... ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Nenápadný film, ktorý ma zaujal a nemohol som od neho odlepiť oči. Mark Ruffalo je hlavnej úlohe výborný a samotný príbeh filmu bol až mrazivý. Špinavé prostredie, kde by ste márne hľadali nejaké široké spektrum farieb, len dokresluje skvelú a tiesnivú atmosféru. Som rád, že som natrafil na tento fajnový filmový počin. 9/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Erin Brockovich sem nikdy neviděl,takže nemůžu srovnávat,nicméně tohle je povedené a poměrně pochmurné drama,které těží primárně z dobrých herců a silného tématu.K nepříjemné náladě navíc přispívá ono zeleno-šedé ladění barev,které umocňuje už tak solidní depresi.První Haynesův film,který opravdu stojí za vidění...80% ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Dark Waters úplně nesplňuje aspekty boje Davida s Goliášem. Hlavní hrdina je respektovaný právník z renomované kanceláře a ačkoliv podpora jeho šéfů a partnerů není úplně bezvýhradná, pořád je to podpora. Film se tak spíš smrskává na dokazování a zkoumání vlivu chemičky na životní prostředí a částečně i na advokátův osobní život, který je stresující prací ovlivněn. Místy to působí celkem suchopárně a podle očekávání i rutinně, ale díky výbornému Ruffalovi a Haynesově schopnosti podat nezáživná fakta zábavným způsobem, se filmu daří vyhýbat vyloženě hluchým místům. Snad je jen škoda, že se tvůrci vyhnuli vyhrocenějším jednáním v soudní síni, byť by to bylo na úkor reality a místy mi připadalo, že zbytek castingu tu je spíš jenom jako stafáž, což je vzhledem k přítomným tvářím škoda. Ale třeba to je jenom můj dojem. 75% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Ísť priamo do ofenzívy proti priemyselnému, „americkému” gigantovi - DuPont, sa kľudne môže javiť, ako boj Dávida s Goliášom, no i napriek tomuto veľkému handicapu, sa o to jeden renomovaný, environmentálny právnik Robert Bilott aj následne čoskoro pokúsi, keď na úvod sa to všetko začne miesiť prostredníctvom farmára Wilbura Tennanta, ktorému v hojnom počte umierajú kravy, bodaj by aj neumierali, keď pijú vodu zo znečisteného potoka plného chemikálií, aby sa to celé postupne zvrtlo na dlhočiznú kauzu s tučným odškodnením tisícov poškodených ľudí, čo bude v konečnom dôsledku trvať dlhšie, ako dekádu. Korporácia to (ne)rada zaplatí, pretože zopár stoviek miliónov dolárov, jej predsa nemôže až tak vehementne chýbať, keď samotný výnos spoločnosti je nepredstaviteľne vyšší ! Samozrejme, že film nie je postavený len na hovädzom dobytku, ale dostavia sa i ďalšie, početné prípady, spočívajúce v teflónových panviciach, rakovinách, kontaminovaných vodovodných kohútikoch, z ktorého má istá dievčina na bicykli už dávno čierne zuby, ako uhlie. A toho je ešte veľa, čo nakoniec spadá do tejto súčinnosti. De-facto, je to beh na dlhú trať, ale zotrvať sa oplatí... _ Zaujímavá téma, no nezaujímavé spracovanie. Najprv vídať kopec rušivého strihu, scén a sekvencií, čo mi liezlo už na city, aby sa to neskôr už ustálilo, i vďaka presvedčivému a sústredenému hereckému výkonu Marka “Hulka” Ruffala, ktorý sa dokáže vymaniť zo zaškatuľkovania marvelackého univerza. Viac-menej, snímok ťahá na svojich pleciach predovšetkým on sám, ostatní, vedľajší herci síce majú svoj priestor, ale nikto mu zvlášť neprihráva na góóól, a tak ten nakoniec strieľa kompletne osamote, keď prešiel cez ihrisko - štýlom Diega Maradonu. Režiséra Todda Haynesa nepovažujem za extra talentovaného, aj keď by som našiel minimálne dva snímky, ktoré majú čo ponúknuť ! „Architekt Titanicu-Thomas Andrews, Andy Dufresne a prezident Whitmore” , tak to je vskutku ansámbel ! Ďalší snímok, ktorý ma moc neoslnil. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (7)

  • Herec Mark Ruffalo už druhýkrát na filmovom plátne má čo dočinenia s americkou spoločnosťou DuPont. V roku 2014 si už "spoluprácu" s rodinou Du Pont vyskúšal vo filme Hon na líšku. (MikaelSVK)
  • Ted Bilott, syn Roba Bilotta (Mark Ruffalo), pracoval na tomto filmu jako stážista v uměleckém oddělení. (Michnak)

Reklama

Reklama