Reklama

Reklama

Tichý nepriateľ

  • Slovensko Anjel s dvoma tvárami (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policajt írskeho pôvodu Tom O'Meara (Harrison Ford) vo svojom dome na priateľovo odporučenie ubytuje mladého emigranta za Severného Írska Roryho Devaneyho (Brad Pitt). Sympatický mladík si získa srdce všetkých členov Tomovej rodiny - nikto z nich pritom netuší, že Rory je v skutočnosti brutálny terorista Francis Austin McGuire, ktorý má na svedomí viac ako dvetisíc ľudských životov! Pred vlastným osudom sa človek neschová ani v New Yorku: po Rorym ide nielen FBI, ale aj agenti Britskej tajnej služby. Jemu sa však podarí ujsť... Keď na úteku zabije jeho kolegu, rozzúrený O'Meara odmietne pomoc FBI a Britskej tajnej služby a sám sa vydáva po Roryho stope... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[7/10] Trošku slabšie 4*. Zo začiatku to vyzerá veľmi slubne, dej sa dobre rozbieha, niekoľko zaujímavých scén, alebo aj akčné scény. Zamrzí že tu nieje nejaká väčšia thrillerová atmosféra, ale samotná thrillerová stránka filmu je celkom vydarená, zápletka je dobrá. Ale mohlo to byť o niečo lepšie, viac prepracovať scenár, viac vygradovať dej a urýchliť tempo. Môj oblúbenec Harrison Ford tu má zaujímavú postavu policajta a hrá veľmi dobre. Brad Pitt nieje herec, ktorého filmy vyhľadávam, ale tu s ním nemám nejaký problém a zahral celkom obstojne, úlohu mal dobrú ale mohol dať zo seba viacej. A aj zvyšné postavy sú zaujímavé. Tichý nepriateľ je dosť dobrý thriller, hlavné postavy, príbeh a aj skvelá hudba od Jamesa Hornera sú asi najsilnejšími aspektami tohoto filmu, takisto tu občas fungujú aj emócie a hlavne v závere. Keby mám niečo pridať, tak určite ako som spomínal zrýchliť tempo, dej trošku viac prepracovať a určite by filmu prospelo keby bola aj postava Brada Pitta lepšie prepracovaná, miestami mi prišiel nevýrazný. Ale už viac nekritizujem a uznávam že svoje kvality tento thriller má. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Superhviezdna dvojica v klišoidnom, ale pútavom príbehu. Na film som sa tešil už necelý rok pred premiérou a rozhodne ma nesklamal. Sklamali ma snáď len jeho tržby, ktoré som pri vtedajšej popularite obidvoch hercov nečakal. Vynikajúca akčná dráma. Pridať tam ešte viac tej akčnej šťavy a mali by sme 5 * trhák. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po rokoch som si film pustil znova a tentokrát s CZ redabingom s dvornými dabérmi ústrednej dvojky a zrazu sa mi film páčil o stupeň viac. Stále si myslím, že vzťah medzi ústrednou dvojkou mohol byť oveľa lepšie prepracovaný, ale samostatne tie postavy fungujú celkom dobre. Hlavne Fordov polda s morálnymi zásadami je dosť zaujímavý. Škoda, že ho scenárista nedostal do premyslenejšej dilemy. Takto mal rozhodovanie viacmenej celkom jednoduché. Ale aspoň línia s jeho parťákom bola nejednoznačná. U Pittovej postavy to zas chcelo zvýrazniť jeho túžbu po normálnom živote, ktorý na chvíľu zažije. Holt tí dvaja mali mať oveľa viac spoločných scén. Všetko ostatné vrátane béčkovej línie s priekupníkom zbraní Williamsom by som upozadil. Oproti prvému zhliadnutiu s pred vyše dvadsiatich rokov som si oveľa viac vychutnal tých pár pôsobivých prestreliek. Stará dobrá poctivá robota, keď sa všetko natáčalo na pľace, strieľalo sa zo zbraní a skutočne to tam vybuchovalo. Proste stokrát fyzickejšie prestrelky ako v ktoromkoľvek súčasnom blockbustery. A to aj drsným nekompromisným vyznením. Takže aj keď by som film v mnohých ohľadoch vylepšil, tak celkovo je to solídny nadpriemer, ktorý v dobe vzniku zapadol medzi lepšími filmami, ale dnes mi sedí viac ako súčasná produkcia. 6/10. ()

keoma26 

všetky recenzie používateľa

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film je to ľahko nadpriemerný, možno by to chcelo väčší spád a odstránenie niekoľkých hluchých miest. Možno preto sa z neho nestal hit, hoci mal dobré herecké obsadenie. Ale z priemeru ho vyzdvihuje okrem Harrisona Forda a Brada Pitta aj zakončenie, no uvidíte sami. Milujem všetky filmy s Bradom Pitton z 90.tych rokov. Rozhodne stojí za videnie, aspoň zo zvedavosti.. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)
  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama