Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Československo Teta (viac)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

V strašidelnom rodinnom sídle Frankensteinovského rodu dokončuje barón Henry Frankenstein svoj najnovší vynález - umelého človeka. Bytosť s mozgom génia a silou stroja sa má stať neoceniteľným a toľko vytúženým pomocníkom človeka. Medzitým z cirkusu uteká Max, opustený a stále hladný chlapec, ktorému na zámok pomôže vodník Alois. Zámok je pre Maxa ideálnym útočiskom, kde sa okamžite zoznamuje so  zvláštnym obyvateľstvom na čele s Bielou pani, grófom Draculom a inými strašidlami, ktorých, ako je už každému jasné, sa vôbec netreba báť. Niečo iné si však myslí kováč Hufschmidt, ktorý chce proti barónovi poštvať celé, inak pokojné mestečko. Barón sa však nebojí a s hrdosťou má v pláne všetkým predviesť svoj najnovší vynález. Volá sa Albert, ale na génia sa rozhodne nepodobá. (RTVS)

(viac)

Recenzie (116)

PollyJean 

všetky recenzie používateľa

jeden z nejkrásnějších seriálů mého dětství, taky proto, že obsahuje slušnou dávku strachu... bizarní postavičky, kouzla, krásná hudba (jen ta Darinka tam, proč??), s chutí bych se podívala znova, ale výhradně vo slovenčině. Jako spousta ostatních posílám FUJ České televizi za nesmyslné předabování. ()

BlackTom 

všetky recenzie používateľa

Jakubisko presne podľa môjho gusta. Každý herec, aj v tej najbezvýznamejšej úlohe pasuje do svojej role, drobné vtipy sa vydarili, hoci človeku netrhajú bránicu a záver série je tak krásny, že človeka pomaly rozplače. Obzvlášť sa mi páčili Jacques Herlin ako verný, no trochu natvrdlý sluha Igor a alkoholom ovládnutý vodník Alojz v podaní Eddieho Constantina. A aj keď sa nájdu slabé miesta (predabovaný Polívka), Teta ma očarila a získala si svoje miesto v mojom srdci. Juraj by sa mal vrátiť ku koreňom a nerobiť viac hanbu slovenskému filmu. ()

Reklama

brzozin 

všetky recenzie používateľa

Na tomhle serialu jsem jako maly vyrustal. Po letech na to koukam s otevrenou pusou a rikam si - proboha, to je ale kravina. Scenar jako kdyby psal nekdo, kdo nevi nic o o tom, jak se lide v beznem zivote chovaji. Tocil to nekdo, kdo nutne potreboval natahnout stopaz a tak to tocil jakoby zpomalene. Vsichni zpomalene mluvi, jednaji, chodi. Jednim slovem blbost. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Mně to přišlo jak nepovedená variace na Addamsovu rodinu. Kdo ví, kde tvůrci čerpali inspiraci, ale nebavil jsem se u toho. Filmový přístup byl fajn, ale jak mě nechytnou postavy ani příběh, je se seriálem zle. Nezdařilý plagiát a mišmaš. Klady: režie Juraja Jakubiska, strašidelné lokace. Zápory: chybí originalita, postavy jsou okopírované odjinud, nepřekonatelně stupidní děj, nepovedené masky, podivná dramaturgie, žánrově obtížně zařaditelné, chabý pokus o komediální horor, příšerná titulní písnička, debilita na pátou, vysoké hodnocení to má zda jen z nostalgie, po letech se na to opravdu nedalo dívat. 20% ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

Kultový slovenský rozprávkový seriál. Jakubisko vo svojej vrcholnej tvorbe, kde už dávno predčil aj Felliniho. Je až neuveriteľné aký ansábel hercov sa tu stretol a ako to zahrali. Výborná hudba bratov Angelisovcov, ktorí len potvrdzujú svoju plodnú kariéru a žiaľ sú dodnes nedocenení a takmer neznámy. Slovenský postsynchrón je vynikajúci. Jedna z mála tak kvalitných koprodukcií u nás. Pre deti ako ušité. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se v Boskovicích na hradě i zámku Lednice (Interiéry sídla baronky Hany), v německém Werfenu, rakouském Dauisteinu, Hallstattu a okolí Salzburgu. (M.B)
  • Pri natáčaní pádu Andreja Hryca (kováč) do vody na jazerách nad Grinavou sa v tej dobe skoro utopil neznámy chlapec. Ale vďaka potápačom, ktorý zabezpečovali štáb, sa chlapca podarilo zachrániť. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama