Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny

Obľúbené seriály (10)

Za zdí zahrady

Za zdí zahrady (2014)

Bratia Grimmovci, čarodejník z krajiny Oz, Viktoriánska éra, Jana Eyrová a gotický román, súčasné coming of age, odkazy na staré animované klasiky a nohé ďalšie elementy tu žijú v úžasnej symbióze, ktoré je rovnako magická ako fikčný svet, do ktorého sa dostanú naši dvaja hrdinovia. Jeden z najlepších animovaných seriálov a rozhodne najlepšia voľba na dušičkové obdobie a nástup novembra. Veľmi osobná, srdcová záležitosť. Nostalgia ultra.

Záhada hlavolamu

Záhada hlavolamu (1969)

Jedna z vecí, ktorá vo Foglarovom písaní rozhodne nezostarela, je zmysel pre kompaktnú zápletku, budovanie a zahusťovanie atmosféry. V Bočanovej adaptácii sa najsilnejšie stránky knižnej Záhady hlavolamu transformujú do mierne expresionistických kulís, primerane ošarpanú, šedivú vizualitu mysterióznej štvrte a pridávajú sa k nim pomerne odvážne vizuálne riešenia a reminiscencie novovlnového štýlu. Dôsledne dobrodružný televízny projekt. Aj po toľkých rokoch.

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Alan Ball a jeho "excentrický civilizmus" sa plne vyrovnáva vrcholom americkej prózy 90tych a 00tých rokov (Wallace, Franzen). Morbídny humor, plná škála absurdna, precitnutia, neurózy a existenčné krízy postáv sú aj po 20tich rokoch výborná protilátka na svet "ktorý zabudol, že existuje aj niečo iné, ako zábavný priemysel... napríklad život". Vlajkovou loďou sú prieniky a vizualizácie fantázií a myšlienkových pochodov postáv, s podobnou silou, akú mali terapeutické session v taktiež hbočkárskych Sopranovcoch. Obe série predstavujú silné charakterové drámy svojej doby. A vlastne celého začiatku 21. storočia.

Zrádci

Zrádci (2020)

Krimiseriál sa každým dielom mení na menej jednoznačnú púť naprieč problémami manželského spolužitia, generačnými priepasťami detí a rodičov, šedou ekonomikou, témou rasizmu voči vietnamskej komunite alebo dopadom užívania drog – vždy bez skĺzavania k sociálnemu pornu alebo neobratnej ponáške na žáner sociálnej drámy. Kriminálny rámec, obohatený o prvky heist filmu, road movie alebo hraničiarskeho príbehu naďalej ostáva nástrojom na utilitárne stmelenie členitého naratívu do jednotného a dynamického celku. Viac na: https://www.kinecko.com/s-odvahou-na-zanrovom-pohranici/

Ovládací panel
93. naj používateľ Slovensko
51 bodov