Reklama

Reklama

Štyri svadby a jeden pohreb

(seriál)
  • Česko Čtyři svatby a jeden pohřeb (viac)
Trailer

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Mladá politická poradkyňa Maya (Nathalie Emmanuelová) už dlho nevidela svojich troch najlepších priateľov z univerzitných štúdií, pretože zostala pracovať v USA, zatiaľ čo interiérová dizajnérka Ainsley (Rebecca Rittenhouseová), investičný bankár Craig (Brandon Mychal Smith) a učiteľ a budúci autor Duffy (John Reynolds) odišli do Londýna. Keď sa Mayin tajný vzťah so ženatým nadriadeným príliš skomplikuje a hrozí škandál, hodilo by sa jej na nejaký čas vypadnúť zo Spojených štátov niekam ďaleko. Preto prijme pozvanie na svadbu Ainsley do Londýna a s chuťou sa presunie za Atlantik. Po príchode do Londýna však Maya spozná očarujúceho mladíka Kasha (Nikesh Patel) a okamžite sa do neho zamiluje, čo v najbližších mesiacoch mimoriadne skomplikuje život nielen jej, ale aj jej trom priateľom. Najbližší rok spoločne prežijú celý rad neočakávaných udalostí a absolvujú dovedna štyri svadby a jeden pohreb. Počas tohto obdobia si štyria priatelia musia konečne usporiadať svoje súkromné životy i ľúbostné vzťahy a zároveň sa rozhodnúť, kde chcú hľadať svoje miesto na svete. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (11)

Štyri svadby a jeden pohreb (2019) 

Nakoniec sa prikloním k trom hviezdam, i keď finále bolo skutočne vydarené. Dôvodom je nevyváženosť dvoch prístupov, povedzme že využitie britského "britkého" humoru, cynizmu, sebazhadzovania a na druhej strane otravného sentimentu, nedôveryhodnosti a celkovej presladenosti hollywoodskeho, alebo lepšie povedané internacionálneho štýlu v rámci tvrdého mainstreamu. Tvorcovia sa snažili citovať a nadväzovať nielen na priamy inšpiračný zdroj z názvu, i keď o remake nejde, ale aj na Nothing Hill a Love Actually. Nepodarilo sa im ale vyvolať dostatočnú autentickosť a úprimnosť, ktorá by aj v rámci romantickej komédie mala vykukovať spoza rohu, inými slovami nájsť vyváženosť medzi žánrovými klišé a realitou, čo by sa mohlo zmeniť povedzme v prípadnej druhej sérii, už s novými postavami a príbehom. ()

Svadba mojej najlepšej priateľky (2019) (E01) 

Tak ma napadlo len tak zo srandy si pozrieť pilot tohto seriálového remakeu filmu, ktorý som nikdy tak úplne nepochopil, respektíve nedocenil. No a ide o fajn pozeraníčko, ktoré je samozrejme poplatné dobe a milostné vzťahy vidíme iba naprieč rasami. Je fajn, že do hry sa dostáva aj pakistanská menšina, v tomto smere ide o celkom progresívnu záležitosť, i keď oná politická korektnosť môže mnohých divákov odradiť. Trochu mi liezli na nervy neustále popkultúrne odkazy, podobný prístup mi pripadá zbytočný a príliš sebastredný. ()

Späť na začiatok (2019) (E02) 

Osobne mi druhá epizóda sadla oveľa viac než tá prvá. Je tu zopár luxusných fórov, ktoré tak chýbali v pilote a sledovať seriál ďalej budem práve kvôli humoru. Navyše sa z postáv stávajú reálne postavy a nie prototypy, čo je najlepšie vidieť v momente, keď je nekompromisná pravda vyhodená na oči onej zdanlivo dokonalej hlavnej hrdinke. Podobne to schytá ale viacero postáv, snáď v tomto trende tvorcovia zostanú a nestane sa zo Svadieb len jedno veľké metrosexuálne klišé, čo ešte stále trochu hrozí. ()

Bolestivé miesta (2019) (E03) 

Tak a zase sme u toho schematizmu a povrchnosti. Čo je po predchádzajúcej epizóde škoda. Našťastie opäť nechýba zopár skvelých fórov (my všetci sme Khan), len ich nie je až tak veľa ako naposledy. No a môžete si odškrtávať, jedna svadba prebehla - neprebehla a čaká nás (asi) pohreb. Čiže potom sa môžeme (asi) tešiť už len na tie radostnejšie udalosti. A snáď sa niektoré postavy časom prestanú správať ako rozmaznané deti, aj keď majú možno už 40. Bonusom je cameo Andie, ktorá je ale aj matka jednej z hlavných postáv, takže ju (asi) uvidíme častejšie. ()

Víťaz berie všetko (2019) (E04) 

I keď išlo o pohreb postavy, ktorá sa v doterajšom priebehu iba mihla a nemala ani onú pamätnú scénu, táto akcia bola zatiaľ vrcholom seriálu. Najmä potom, čo začala prednášať svoju smútočnú reč pani manželka. Ale ani prípravy a následný kar neboli na zahodenie. Kash spoznáva veľmi sympatické dievča, čo ide proti pôvodným očakávaniam, kto s kým skončí. Samotné finále je už trochu od veci, takýto potencionálny pár nemá podľa mňa opodstatnenie, dotyční k sebe nepasujú. ()

Tajné signály (2019) (E05) 

Poväčšinu času sa tu rieši istá echt dementná reality show, až neviem, či to myslia tvorcovia vážne, alebo ide o paródiu. No a pozerá ju celý Londýn, čo tiež neviem, či je myslené vážne, alebo ide o paródiu. Našťastie ku koncu navštívime bar a príde k bitke. Len začínam mať dojem, že už ani tvorcovia nevedia, kto má s kým skončiť a tak skúšajú telenovelové spojenia každého s každým, až to lezie na nervy. ()

Svetlá! Kamera! Svadba! (2019) (E06) 

Tak a máme tu svadbu, poriadne gýčovú, ako sa patrí na udalosť, ktorá je vysielaná v televízii ako bonus k reality show. Že je vám z tohto popisu zle? Tak zase ak ste sa už naladili na seriál, tak to prežijete a budete si viac všímať dialógov postáv. Prekvapí inak nesympatický Duffy, ktorý sa v závere prestane hrať na ťuťmáka a povie, čo si myslí. Inak po dvoch svadbách a jednom pohrebe musím skonštatovať, že pohreb vyšiel tvorcom lepšie. ()

Za zvukov hudby (2019) (E07) 

Príbehovo najvýživnejšia epizóda. Každá dejová linka sa vyvinie vpred, i keď stále brzdí seriál smerom k top kvalite úplne zbytočná presladenosť. Každopádne nás čaká viacero výborných fórov, ktoré prichádzajú dosť nečakane a vy sa práve vtedy divíte, že tvorcovia nedokážu byť podobne sarkastickí aj v samotnom vývoji milostných liniek, plus stále cítiť tlak na politickú korektnosť. Určite ale omnoho lepšie ako predchádzajúca epizóda celá venovaná svadbe. ()

Nočná hra (2019) (E08) 

Keď sa tvorcovia rozhodnú, že napíšu jednu hlášku za druhou a dobre ich načasujú, tak sa tento seriál pozerá hneď lepšie. Vzťahová romantika zase drhne, preto je dobré, že dochádza k vtipným nedorozumeniam a romantika je mierne zhadzovaná neustálym otváraním dverí, za ktorými sa stále nachádza niekto nečakaný. No a dočkali sme sa ďalšej svadby, takže vo vzduchu ostáva už len otázka, ktorá bude tá posledná. Respektíve, ak nerátame tú prvú z pilotného dielu, tie posledné dve. ()

Štyria priatelia, jedno tajomstvo (2019) (E09) 

Jeden luxusný fór, možno ten najlepší v celom seriáli a inak minimum humoru. No a potom len nedorozumenia, urážlivosť, plač, odmietania, ale aj opätovné návraty k sebe. Aby bolo čo vo finále napravovať a všetci skončili šťastne, zrejme až do smrti. Presne v tejto epizóde vidno, ako ide tvorcom lepšie humor než romantika a vzťahy. Finále sa asi ponesie na sentimentálnej vlne, osobne ale dúfam, že sa nájdu aj vtipné scény. Predohra pred koncom bola skôr sklamaním. ()

Príležitosť pre lásku (2019) (E10) 

Vo finále funguje (konečne) všetko tak ako má. Až človeka zamrzí, že to nemohlo byť tak aj v predchádzajúcich, viac menej vždy nevyrovnaných epizódach. Našťastie neubudlo humoru, dôležitejšie ale je, že fungujú dialógy a najmä emócie, kedy začne pociťovať dojatie aj cynik, ktorý sa musel občas počas seriálu chytať za hlavu. Je škoda, že vyváženosť medzi dvoma prístupmi našli tvorcovia až teraz, stále je to ale lepšie, ak by sa tak neudialo a nakoniec tak môžem celý projekt považovať minimálne za veľmi slušný. ()

Reklama

Reklama