Reklama

Reklama

Láska

(festivalový názov)
Trailer

Obsahy(1)

Dvě města, osm lidí, čtyři vztahy, jeden příběh, který ukazuje vše, co nám láska přináší - radost, stesk, smích i pláč. Láska překračuje společenské vrstvy i věk. A spoušť, který tento cit napáchá, může spravit zase jenom on sám... (KlonyIlony)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (13)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený romantický film. Má dosť dobrý príbeh o ôsmich ľuďoch z rôznych spoločenských vrstiev, ktorých spája láska. Úspešný obchodník sa zoznámi s realitnou agentkou a aj napriek počiatočnej neznášanlivosti si k sebe postupne nachádzajú cestu, dvoch priateľkách, ktoré milujú toho istého mladíka, lenže zatiaľ čo on miluje jednu, s druhou čaká dieťa a celebrite, ktorá doteraz mužov využívala len pre peniaze a rovnako aj svojho súčasného bohatého partnera, no práve sa zoznámila so sympatickým mladíkom a prvýkrát sa cíti inak. So spracovaním som nadmieru spokojný, už po úvodnej približne desaťminútovej sekvencii bez strihu, ktorá aspoň čiastočne zoznámi so všetkými dôležitými postavami som vedel, že sa mi to bude páčiť a tak sa aj stalo. Celkom ma aj zaujalo, že jednotlivé postavy síce patria do inej spoločenskej vrstvy a delí ich aj vek, ale vo filme sa to až na pár nepodstatných detailov prakticky vôbec nijak neprejavuje a ich priateľstvá a vzťahy sú už od začiatku brané úplne normálne, čo ma potešilo, takže o nejakom povyšovaní sa tu takmer vôbec hovoriť nedá. Film tvorí prakticky jeden celistvý príbeh, keďže všetky postavy sú navzájom nejakým spôsobom prepojené, ale dal by sa rozdeliť na tri línie. Najviac si ma rozhodne získala línia s obchodníkom a realitnou agentkou, tá je skvelá od začiatku až do konca, postupná premena ich vzťahu, hra na otca, zaujímavá postava policajta, toto sa mi veľmi páčilo. Línia s celebritou si ma ešte spočiatku moc nezískala, ale po zapojení mladíka už áno a navyše jej úroveň sa neustále zvyšuje a tak hlavne v druhej polovici je už aj toto výborné. A línia s dvojicou priateliek na prvý pohľad pôsobí trochu zvláštne, ale inak vo filme to funguje a po celý čas si to udržuje slušnú nadpriemernú úroveň a pár scén sa skutočne vydarilo, obzvlášť tá jedna klamlivá. Takže ako celok to funguje veľmi dobre, línie sú ideálne prepojené a aj striedané a preto ma to bavilo od začiatku až do konca. Sadlo mi to aj žánrovo, je to takmer čistá romantika občas doplnená o nejaký ten humor, prípadne dramatický moment. Herecké obsadenie je výborné, najviac si ma získala Wei Zhao v úlohe realitnej agentky, k tomu Qi Shu, skvelé postavy obchodníka a koktavého mladíka, no ani so zvyškom nemám žiadny problém. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, presne tento typ mám rád, pekná vizuálna stránka, ideálna atmosféra, tu nemám čo vytknúť. Takže dostal som presne to, čo som aj chcel, ďalšia vydarená romantika bez väčšej slabiny. 79% ()

KlonyIlony 

všetky recenzie používateľa

Bravurní avšak místy krapet "cheesy". Dovolil bych si poznámku ke komentáři J. Flígla: ano, postavy jsou vesměs mladé (či nestárnoucí), krásné a zajištěné (ba přímo si dopřávají opulentního životního stylu), kontrast mezi vyšší a nižší přijmovou skupinou a fyzickými přednostmi-nedostatky postav je však dost markantní. Kuanova rodina sice má zavedenou živnost, jejich děti však úplně snadno na standard střední třídy nedosáhnou - bydlí u rodičů, Kuan pracuje jako číšník a jeho sestra vypománá v rodinné restauraci nižší cenové kategorie. Jinými slovy, postavy se nepohybují v socio-ekonomickém vzduchoprázdnu, jak naznačuje Flígl. Kuan je sice vysoký, což vám v Číně dodá fůru sex-appealu, mezi "běžné jedince" ho však sráží jeho koktání. Jeho sestra je sice dost k světu, jeho máma ale už patří do kategorie "teta". Máme tu bohatou "milfku" a chudou "milfku", bohatého playboye v letech (strýček Lu) a chudého playboye v letech (strýček Li) atd.. Zkrátka úplně zidealizované a od slzavého údolí izolované mi postavy nepřídjou. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek vsetkej tej nablyskanosti (krasni, bohati, mladi, udrziavani) mi toto romanticke mamenie, castingom Monga-Hear Me prepojenie, zachutilo. Stacil jeden pohlad Ivy Chen s jej velkymi ocami, okorenene usmevmi Vicky Zhao a Shu Qi, opustene maciatko a dojatie prislo :). Potom, ako si svoj Love Actually natocili dva roky dozadu v HKG (Hot summer days), prisiel podobny zasah do cierneho (kvalitativne i komercne) aj z dalsieho cinskeho "protektoratu" - Taiwanu. Takze do tretice sa caka uz len na velkeho cinskeho bratra... . 7/10 ()

kikuka 

všetky recenzie používateľa

Necelých 10 rokov dozadu to bol južný koniec polostrova na severo-severovýchod od Taiwanu, čo svetu ukazoval, ako sa robí správna filmová romantika, precízne korčuľujúc po hrane únosného emocionálneho nánosu dojemnosti, sladkosti (roztomilosti), humoru a trpkosti a echtovného kliší, ktoré "musí byť". Sledujúc, hoc výrazne pomenej, posledných pár rokov vývoj romantiky v regione, javí sa mi, že žezlo prevzal Taiwan, ktorý prináša divácky prístupnú romantiku, pričom filmy, ktoré si nájdu cestu za hranice, majú celkom slušnú štatistiku únosnosti dojemného, roztomilého, pojašeného, odkukaného a tak. //// Love navyše celkom slušne stavia na hviezdnej prítomnosti dvoch dám - Zhao Wei a Shu Qi a šteniatkovskej prítomnosti v zásade všetkých troch mužských, hlavných mužských, vrátane "zdrsneného" Eddieho Panga (Ting Shuo). Nechýba pekná dávka "múdrosti", ale aj "blbosti", aby sa diváci správne namotali a s povzdychom sa usmievali v správnom čase a na správnom mieste a po filme si šli kúpiť zmrzlinu. Napríklad. Niu Doze sa podaril pekný film. [HK FILMART 2012/02/22] ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Hypnotizující pohádka o lásce napříč sociálním žebříčkem i hranicemi mezi Čínou a Tchaj-wanem využívá dnes již mnohokráte opakovaný koncept ala "Love Actually", kde se střídají milostná soužení několika vágně provázaných párů. Aby bylo mámení úspěšné, neobsahuje film jakékoli jiné než milostné konflikty (pokud jiné konflikty řeší, vždy jejich rozuzlení přinese láska), všechny postavy jsou materiálně zajištěné či přímo okázale bohaté a všichni jsou krásní a mladí, či alespoň nestárnoucí. "Love" navíc sází u domácího publika na návrat velkých tchajwanských hvězd Shu Qi a Vicki Zhao (ta je sice původem z Číny, ale její hvězdná kariéra začala právě na Tchaj-wanu). V tomto ohledu se nelze zbavit dojmu, že zasloužilý herec Doze Niu se prostě rozhodl stát režisérem jen proto, aby začínajícím mladým hercům umožnil cicmat se s dvěma zavedenými hvězdami. Takže je to vlastně takový meta milf projekt (přiznejme si, že Shu Qi i Vicki Zhao už jsou přesně v tom věku, který v mainsteamovém pornu mají aktérky představující svůdné milfky). ()

Reklama

Reklama