Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

eexDon 

všetky recenzie používateľa

Für mich - 70%, - /kolísavá úroveň jednotlivých dílů, hašteření 2 hlavních postav jde občas už na nervy/, + /Spikings jako neustále mrzoutský šéf zábavný, Makepeace docela pohledná a sexy, Dempsey sympatický drsný Amík, za těch 31 dílů to nestihlo ztratit jakousi úroveň/, hodnocení - vlastně průměrný krimi seriál postavený na 2 protikladech - anglická lady a americký kovboj, poznámky - život je pes a smrt tak blízko ()

buldock 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrý seriál let osmdesátých s přenádhernou Glynis Barber alias Harriet Makepeaceovou a velmi dobrým Michaelem Brandonem alias New Yorským detektivem Jamesem Dempseym. Oba jsou diametrálně odlišní detektivové , ale dohromady tvoří výborný tým , který zločincům pokaždé pořádně zatopí . Zajímavostí je , že jsou manželé a poznali se právě při natáčení seriálu. ;-) 75% ()

Reklama

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...tak tento starý skvost som "ohviezdičkoval " až teraz...úplne som naň zabudol.Čo k nemu-klasika,ktorá bavila za "totáča" a už vtedy výnikajúci slovenský dabing,čo vtedy bývalo ozaj skôr výnimkou - a dá sa pozerať i teraz.Také ozaj angilické - bez zbytočnej " farby",ktorá by asi už v dnešnej dobe iste bola,al by sa natáčal remáák. ()

joseee 

všetky recenzie používateľa

Tiež som bol šokovaný, keď som počul prvýkrát český dabing D&M na TV Prima. O to smutnejšie, že to bol jeden z poslednych vyskytov slovenčiny na TV kanáloch v ČR. Inak zaujímavým faktom je, že Dempsey a Makepeace nahradili Profesionálov, pričom vniesli na obrazovku trochu rodovej rovnosti oproti "machistickému" genederovému obrazu v 70tych rokoch :D ()

Brundisson 

všetky recenzie používateľa

Bol to skvely serial 80-tych rokov,skoda len ze sa nenatocilo viac casti.Nechybalo mu nic,co by mal taky spravny krimi serial mat.Bol dostatocne ackny,mal vsebe britsky humor,bolo v nom aj mierne eroticke napatie a navyse kazda epizoda mala iny dej a pribehy sa na seba nepodobali(co sa neda povedat o vsetkych krimi serialoch).Vzdy ma milo pobavi,ako bratia Cesi kladne hodnotia slovensky dabing k tomuto serialu,Pretoze maju pravdu je skvely,no nemali by zabudat ze aj ine zahranicne serialy sa po slovensky podarilo nadabovat perfektne,ba mozno aj lepsie ako po cesky.Ide napriklad o serialy DERRICK , AKTY X , NCSI , DR.HOUSE , ALF atd.Jednoducho treba brat do uvahy,ze slovensky dabing od 80-tych rokov uz davno vyrastol z detskych plienok a plne sa vyrovna tomu ceskemu. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Celé jméno Makepeaceové zní Lady Harriet Alexandra Charlotte Makepeaceová. (HappySmile)
  • Dempsey (Michael Brandon) používa v seriáli zbraň Colt Python .357 Magnum a Makepeaceová (Glynis Barber) Smith and Wesson .38. (Raccoon.city)
  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama