Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenzie (217)

plagát

Smrť na Níle (2022) 

Kenneth Branagh jednoducho dodrbe, coho sa chyti. Ani toho Shakespeara nerobi dobre. Ale Poirot je strasny, a hlavne v jeho podani zbytocny. Tesil som sa, ze Smrt na Nile spravi aspon stylovo. Ale nechyta sa ani na Ustinova zo 70. rokov. Kenneth, nechaj to tak... uz nechaj Agathu pokojne odpocivat v hrobe.

plagát

Gentleman Jack (2019) (seriál) 

Odporucam si popozerat blizsie dokumenty ku kostymom, dobre dobu priblizuje tuto https://www.youtube.com/watch?v=th9aZwqtkdY The Ultimate Fashion History co je fantasticka seria k obliekaniu, vratane mnohych kultovych filmov. Pribeh som poznal uz z filmu o Jane Lister, snad najznamejsiemu trans-muzovi z 19. storocia. Clovek jej / Jackovi drzi palce uz od zaciatku, nech vysachuje vsetkych tych zaprdenych tupych yorskhirskych paprdov.

plagát

Bol by to hriech (2021) (seriál) 

Komedia?... my arse. V prvom, druhom dieli sa zasmejeme a potom nastupuje coraz vacsia depka. Ano, je dobre pripomenut ako bigotne bolo Anglicko v tychto casoch... ale serial si nepozrie ziaden z predstavitelov katolickeho radikalneho kridla a nezmudrie. Pre mna dost sklamanie.

plagát

Defending the Guilty (2018) (seriál) 

Vyborne. Skoda, ze spravili iba par dielov, urcite by si to zasluzilo viac

plagát

Králiček Jojo (2019) 

Ak toto je komedia, tak mozu do zanru prizvat aj Hannekeho alebo filmy o holocauste. Celkom mam rad upirsky humor Waitittiho, ale tu som bol dost zarazeny. V zasade ani ten humor moc nepreraza, sem tam ako scena s heilovanim, ale na konci filmu su to uz len slzy. Podla mna vysoko nadhodnoteny film, akoby hladnym divakom stacilo nedovarene sladko/trpke jedlo.

plagát

Rebeka (2020) 

Myslím, že k premrhanému potenciálu okrem scenára prispeli aj herci v hlavných úlohách, myslím že by im už žiadnu klasiku nemali dať hrať.

plagát

Yardie (2018) 

Podcenené hodnotenie, výborná prvotina Idrisa Elbu na jamajsko-londýnsky štýl Cidade de deus, Nečakajte veľkofilm, ale solídny príbeh s vybornou hudbou.

plagát

Ginger a Rosa (2012) 

S 60% je to dost podcenovany film, lebo je nadherne spracovany, dava realny feeling zo zaciatku 60tych rokov v Anglicku a ma originalny scenar. Ale darmo, nehra tam Ludek Sobota, nie je to Bollywood, ani superhrdinovsky akcny blabol.

plagát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

Pekne a zaujimavo spracovane, ale v druhej serii to ide divnym smerom, tak ani neviem ci sa chcem dat do 3 a 4 serie. Podla mna je hlavny pribeh v uvodnej serii, a zvysok je napatlany k tomu aby vyuzili kulisy a zuzitkovali zaujem do posledneho centika. Napriek tomu som to nechal na slabé 4* lebo zaner scifi je na csfd značne podhodnocovany (odhadujem ze vdaka detinskym fanusikom superhrdinov).