Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (viac)
Trailer

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenzie používateľa TeeAge k tomuto seriálu (11)

F1: Touha po vítězství (2019) 

Pre diváka, ktorý nesleduje F1 pravidelne, môže byť tento dokument len priemernou záležitosťou. Pre skalných fanušíkov je Drive to Survive naopak lahôdkou, ktorá dokazuje, že formula má hĺbku, emócie a hlavne, že tie najpútavejšie príbehy sa v nej odohrávajú nie len v čele, ale i v strednom poli. Skvelá dramaturgická práca autorov, ktorý dokázali zaintersovať skoro každý tím a každého jazdca zo stredného pola, a vyzdvihli súvislosti strategické, politické a závodné tak, aby poskytli čo najstrhujúcejší príbeh. Obrazovo 4K radosť pre oči, strihovo novoškolský počin. Viac napumpovaný pre novú sezónu človek ani nemôže byť :) ()

Zuřící býci (2020) (S02E06) 

In memoriam of Anthoine Hubert ()

Série 3 (2021) (S03) 

Od dôb, čo som ako štvor-ročný dostal prvú autodráhu, prvé autíčko na dialkové ovládanie, a pozeral f1 každú neďeľu s otcom, je Formula 1 súčasťou mojej DNA. Drive to Survive je pre mňa splneným snom, kde sa spája závodenie s remeslom vrcholovej hollywoodskej filmárčiny. Tretia sezóna kvalitou pokračuje na najvyššej úrovni, kde mi scenáristi opäť spracovali najintenzívnejšie príbehy sezóny 2020, v niekoľkých epizódach žmýkajúc slzy z mojich aj tak alergických slziacich očí... Majstrovské dielo za predpokladu, že F1 milujete. ()

V horkém křesle (2021) (S03E09) 

Pre mňa spolu s epizódou The Comeback Kid jednoznačne najsilnejšie časti z celých 3 sérií. Je pravda, že sa vypočítateľnosť stala súčasťou F1 od doby hybridných motorov, ktorú bezprecedentne dominuje Mercedes. Keď ale roky sledujete niečo, aby ste bolí súčasťou tých výnimočných prípadov, keď sa papierová forma rozvráti, o to vzácnejšie a silnejšie tie momenty sú. Gasly and Perez rulezz!!! --- Liberty Media i Netflix boli ostro kritizovaný za intenzívne využitie záberov z nehody Romana Grosjeana. Za prvé: Morálne je to v poriadku, nakoľko nejde o speňaženie smrti či fatálnych následkov, ale naopak, o oslavu technického postupu bezpečnosti v rôznych kategóriách a o poklonu všetkým tým stovkám pracovníkov a dobrovolníkov, ktorí sú ochotný riskovať svoje zdravie či životy v prospech závodníkov. Za druhé: Nemorálne je niečo úplne iné, a to duch doby, kde komerčné televízie a ich bezskrupulózny producenti, dramaturgovia a moderátory sa priživujú na životnom nešťastí chorých ľudí, rozvrátených rodín, či sociálne srdcervúcich príbehov. Áno, to by som naopak určite zakázal, a požadoval právny postih všetkým takým produkciám... Mier. ()

Do poslední chvíle (2021) (S03E10) 

Je smutné, keď niečo, čo milujete, je zašpinené témami, ktoré nie sú akýmkoľvek spôsobom súčasťou podstaty športu. Politická korektnosť pácha jednoznačne viac škôd, než dobra, a polarizuje spoločnosť do extrémnych ľavých a pravých strán. Hnutia, ktoré aktuálny majster sveta f1 prináša a propaguje cez kanály športu sú vo svojej podstate práve zdrojom extrémistického uvažovania o tom, ako sa inak naozaj vážne témata majú riešiť. Som presvedčený o tom, že veľa ľudí zažíva behom svoho života rôzne ujmy, či už psychického alebo fizyckého rázu, kde môže byť podnetom pôvod, národnosť či viera. Mám s tým tiež bohaté skúsenosti, a verím, že riešením nikdy nebolo vytvorenie hnutia s rasistickým názvom, ktoré bude propagované takým agresívnim spôsobom, že vyvolá len ďaľšie nepokoje a polarizáciu. Verím, a viem podľa vlastnej skúsenosti, že riešením na otázky nárosdnosté, rasové, či viery sú jedine VZDELANIE a CHCIEŤ POCHOPIŤ. ()

Série 4 (2022) (S04) 

Sezóna F1 2021: najnapínavešia a najkontroverznejšia, ktorú som za posledných 25 rokov videl. Možno aj práve preto tentokrát Drive to Survive nemal šancu pokryť komplexnosť a dejovú nabitosť sezóny. Prvé tri série boli veľmi silné, pretože efektívne zdramatizovali súboje zo stredného pola, nakoľko o tituloch bolo vždy predčasne rozhodnuté. Ale sezóna, kde idú hlavní dvaja protagonisti krk po krku od začiatku do konca, (s bodovou vyrovnanosťou!!! do posledného závodu), je sama o sebe tak dramatickou sezónou, že skoro nepotrebuje ani Netflix spracovanie. --- Každopádne som si rád pripomenul v kvalitnom zostrihu a so špičkovým zvukom "niektoré" najikonickejšie momenty sezóny - na ktoré teda zostal čas :) ()

Když na to máš, tak to ukaž (2022) (S04E06) 

Pamatujme si jméno George Russel. Je to mistr světa budoucnosti, jsem o tom přesvědčen. Tolik úcty a pokory v člověku jeho postavení a oboru fungování - je obdivuhodné. Tvrdá práce takových, jako je George, je také zárukou toho, že nikdy nezapomeneme na legendu, jakou byl Sir Frank Williams. ()

Nová éra (2023) (S05E01) 

Když to miluješ, není co řešit - budeš mít husí kůži od začátku do konce. F1. ()

Peníze hýbou světem (2024) (S06E01) 

Schopnosť vyzvyhnúť výnimočné príbehy zo sezóny, ktoré preslávili prvé sezóny tohto seriálu, je späť. Kvalita dramaturgie a strihu je opäť strhujúca, s jednoznačne najlepšie nahraným a postprodukovaným zvukom motorov vôbec. Keď Formulu milujete, budete opäť dojatý. ()

Pod tlakem (2024) (S06E03) 

Epizóda o najväčšej transformácii výkonu monopostu behom sezóny, možno v celej histórii F1. Lando si pre to výťaztvo jednoho dňa dojde, o tom niet pochýb. ()

Forza Ferrari (2024) (S06E08) 

Či je človek fanušíkom Ferrari, či nie, to Pole Position v Monze bol jednoznačne moment, ktorý rozpumpoval emócie určite každého diváka F1. Krásna epizóda, po ktorej si človek pomyslí, že jediné rozhrešenie pre Ferrari za to, že pošlú preč Sainza za Hamiltna môže byť len majstrovský titul pre Forzu v roku 2025. Ps: Nenastríhať do finále Singapúru 2023 Sainzov strategický ťah držat Norrisa vrámci DRS je bolestným nedostatkom inak skvelej epizódy. ()

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama