Reklama

Reklama

F1: Touha po vítězství

(seriál)
  • Česko Formule 1: Touha po vítězství (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(60)

Pohled na jednu sezónu nelítostných závodů Formule 1, kde řidiči, manažeři i majitelé týmů jedou na plný plyn, na dráze i mimo ni. (Netflix)

Recenzie používateľa Stillborn83 k tomuto seriálu (3)

Série 4 (2022) (S04) 

Čakal som viac. Rozhodne. Zvlášť pri jednej z najnapínavejších (ak nie najnapínavejšia ever) sezón vo Formule 1. Človek ju sledoval so zatajeným dychom, nech už ste fandili komukoľvek a preto stačilo Netflixu z toho len čo najviac vyťažiť, pretože dramatický scenár písal sám život. Žiaľ, nestalo sa. A tak sa niekoľkokrát vraciame k havárii v prvej zákrute na Hungaroringu, xy krát sme v Monaku, atď, atď. Chýba tomu lepší koncept. Neviem, či podobne ako Max, ani tí, ktorí sa v tejto sérii neobjavili, nechceli, alebo to tvorcom len „len nevyšlo“. Je mi jasné, že všetko sa sústredilo na súboj Mercedesu a Red Bullu, ale aj tak. Keď tam bol Alpine, tak tam mali byť aj Aston Martin, a Alfa Romeo. A kto sledoval tú sezónu poriadne, nedozvie sa absolútne nič zaujímavé. Ok, aby som len nehejtoval, netušil som, že Norris s Ricciardom nemali najidelájnejšie vzťahy v McLarene. Každopádne, malo to jedno plus. Kto nemusel Christiana Hornera, tak ho bude neznášať ešte viac. Je to riadny ču*** ... Tak ostáva už len veriť, že v tejto sezóne „si ideme“ po ôsmy titul. Go Lewis, Go! ()

Série 5 (2023) (S05) 

Rozhodne je 5. séria lepšia než predošlá, ale aj pri tejto platí – že lepšie príbehy napísala samotná sezóna, ako sa im ich podarilo zachytiť tvorcom Drive to Survive. Nič nové sa fanúšik, ktorý F1 sleduje pozorne, nedozvie, možno pár debát zachytených z diaľky, nejaké vysielačkové komunikácie, ktoré sa nedostali do prenosov/zostrihov. Najzaujímavejšia tak bola zákulisná politika - ako prebiehali ťahanice o Piastriho, ale najmä kauza prekročenia rozpočtu od tých „majstrov“ z Red Bullu, aj keď tam sa dalo ísť tiež viac do hĺbky, no tu chápem, že pri takejto téme, to zrejme ani nie je možné... Ale celkovo to už začína strácať šťavu. F1 zažíva stále obrovský príval nových fanúšikov (jasné, že aj vďaka Netflixu), ale tvorcovia tejto série akosi stagnujú a boja sa riešiť konfliktné témy (aj keď predpokladám, že nikto by im už nič nepovedal a pomaly, ale isto F1 ako taká Netflix nepotrebuje) – a že ich bolo. Veľkým sklamaním je, že vôbec sa nevenovali rozlúčke Seba Vettela, ako by si zaslúžil. V záverečnej časti, ani len jeho donuty neukázali a už keď nič mohli tam strihnúť z úcty k 4-násobnému majstrovi sveta aspoň ten rozhovor po posledných pretekoch... Chápem, že štáb nebol na každej VC, no dookola omieľané zábery z pár pretekov (najmä Silverstone, Baku a Suzuka), len z pohľadu iných tímov, už nenadchnú... Taktiež chýbali pohľady do Alfy, Williamsu a Astonu. Haasu a Gunthera už je priveľa, Yuki je v podstate decko, ale už sa mu v DtS venovali, skôr som čakal predstavenie Guanyu Zhoua, chýbal aj Valtteri... Taktiež by bolo zaujímavé viac rýpať do tímu Ferrari, ktorý chcel bojovať o titul a po mnohých vlastných chybách sa obával o druhé miesto v konštruktéroch. Čakal som, že aspoň obrazom sa dostaneme ku Leclercovej chybe v Imole. Oveľa viac priestoru mohla dostať VC Brazílie (keďže po Silverstone bola zrejme najzaujímavejšia v uplynulej sezóne), double Mercedesu a prúseru v Red Bulle, či súbojom Lewisa s Maxom práve na Interlagose. A keď som vyššie spomínal, že Haasu je priveľa, tak v kontexte brazílskych pretekov, sa viac mohla rozobrať senzačná pole position Kevina Magnussena. No, aj keď piatu sériu pomerne dosť hejtujem, tak na druhej strane musím povedať, že jasné, že ma to bavilo a dávam tomu ****, keďže som sa k tomuto športu vrátil po rokoch - aj vďaka prvým dvom sériám tohto seriálu, ale najlepšou (a myslím, že už sa to prekonať nepodarí) za mňa ostáva druhá séria. P.S.: A jednoznačne najviac bude chýbať Daniel Ricciardo a jeho perly! ()

Série 6 (2024) (S06) 

Už sa stalo akou si rutinou, že pred štartom novej sezóny F1 nám Netflix ponúkne pohľad do zákulisia tej predošlej. Pre fanúšikov F1 povinnosť, avšak ten, čo sleduje kráľovnú motoršportu pozorne, sa zas až tak veľa nového nedozvie (opäť). Akurát bol zaujímavý pohľad do vnútra tímu Alpine. Aj keď ste vedeli, že jazdci Ocon a Gasly nikdy kamaráti nebudú, bolo super, že tvorcovia objasnili príčinu ich „nemusenia sa“ z minulosti a zamerali sa na tento ich vzťah-nevzťah detailnejšie. No, jedným dychom dodám, že 2 časti venované práve Alpine bolo až príliš. Zastúpenie v tejto sérii vôbec nemá tím Alfa Romeo (Zhoua nevidieť ani raz, Bottasa raz – ak sa nemýlim), čo je úplne na škodu. Potešilo detailnejšie rozobratie návratu daniela Riccirada, inside zábery z Mercedesu a Ferrari, aj keď pri rozhovore Lewisa Hamiltona s Totom Wolffom bolo hrozne vidieť, aké je to všetko pripravené kvôli dokumentu. A to sa dá pozorovať vo viacerých momentoch, že to je všetko pripravené a nastajlované. A to je škoda, pretože už to stratilo čaro nepoznaného najmä z prvých dvoch sérií. Opäť zamrzelo, že štáb Netflixu bol len na niekoľkých veľkých cenách ku ktorým sa vraciame, ale tentokrát boli zobrazené aj podstatné momenty sezóny, aj keď len prostredníctvom záberov z pretekov. Taktiež by sa dalo zamerať oveľa viac ne prekonávanie Maxových rekordov, to by však musel Verstappen súhlasiť s natáčaním. Opäť tu máme príjemné navnadenie na sezónu, za mňa slabšie 4 hviezdy. ()

Súvisiace novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Reklama

Reklama