Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako malého ho odvezli na Severní pól, kde ho vychoval táta skřítek (Bob Newhart). Ale Buddy (Will Ferrell) časem zjistí, že je jiný než ostatní skřítci. Aby našel místo, kam vlastně patří, vydá se hledat svého pravého otce do New Yorku. Právě zde se Buddy dozvídá, proč je jeho otec na seznamu zlobivých. Především ale přijde na to, že příčinou všech Santových problémů je nedostatek vánoční nálady a klidu. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, s čímž mu pomáhá půvabná Zooey Deschanel, která je Santovým skřítkem v obchodním domě. Podaří se Buddymu všechny přesvědčit, že Santa (Ed Asner) opravdu existuje? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (195)

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Je příjemné dívat se na americkou vánoční komedii a při scénách se Santou nebo ze Severního pólu necítit pachuť cukrkandlu mezi zuby. Severní pól je opravdu pojat velmi střízlivě, což je vzhledem k americké tradici skoro až neuvěřitelné. Konfrontace světa lidí a skřítků není sice vyždímaná na potřebnou míru a především po polovině film docela vázne, na konec ale stačí ještě Santovi naskočit motor (doslova) a člověk se stihne i dojmout. Ferrell opět přesvědčuje o svých kvalitách. 75% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $33miliónovTržby USA $176,500,00Tržby Celosvetovo $224,000,000Tržby za predaj od roku 2012 Blu-ray v USA $23,184,008Tržby za predaj od roku 2006 DVD v USA $90,681,018║ nakoniec to je taká prim pohodička a jeden z tých lepších filmov z Ferrellom /80%/ ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Rajčiny nie. Sú zraniteľné. Deti by z toho mali nočné mory.“ Takéto sklamanie som od „akustického blonďavého dlháňa“ Willa Ferrella nečakal. Pritom krásne kuriózny prológ zo Severného pólu (s úmyselne kúzelne zlou výpravou a trikmi) naznačuje najabsurdnejší typ „Frat Pack komédie“ (aj keď to oficiálne nie je Frat Pack - okrem Ferrella tu nikto z nich nehrá). Už krátko po príchode do „krajiny New York“ ale tempo zamrzne a niektoré gagy - napriek Farrellovej prostoduchej, detskej neodolateľnosti typu „stavme sa, že vypijem celú kolu" - skĺzavajú kvôli priemernej réžii takmer k trápnosti. Smutnejší je snáď už iba „podpriemerný scenár s poučením“ o otcoch a ich synoch a mdlo „vážne" herecké výkony Jamesa Caana a Mary Steenburgenovej, ktorí zrejme niečo nepochopili a hrajú, ako keby boli v melodráme. Po dobrej prvej polovičke to celé bohužiaľ začne pripomínať (zlú) variáciu na VEĽKÉHO s Tomom Hanksom, resp. hocičo o „dobromyseľnom čudákovi v normálnom svete“. Nič-menej ak ešte nepoznáte u nás tohto hriešne prehliadaného komika, uvidíte jeho typické trademarky (aj keď SPRÁVAR je lepší) a niekoľko podarených nápadov (guľovačka, „škriatok“-spisovateľ). ()

svik 

všetky recenzie používateľa

Ne ne ne tak to už je moc, americké továrny na filmy si už vymíšlí filmy na které se nedá už ani dívat, vypovídá o tom i tento film, který je velice přehnán a nadsazen s vánoční tématikou, myslím že je příběh velice přehnaný a nezábavný. Ferrella nemám moc rád a kdyby mě znal tak řekne to samé o mě :-). ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

prekvapilo ma, ako vysoko si amíci tento film cenia, aké popredné priečky v rôznych rebríčkoch o "najlepšie vianočné filmy" dosahuje, pretože nie je nijak extra vtipný, nijak extra výnimočný, nijak extra nič... je tu síce pekná zooey tentokrát v blond-variácii svojej jedinej polohy, do ktorej ju obsadzujú (ale to nevadí, lebo je fakt krásna a spieva nádherne, takže človek nemá ani najmenší dôvod zamýšľať sa nad tým, či vôbec vie hrať aj niečo iné ako "divnú krásku"), Will Ferrell, ktorý nie je ani fešák, ani škaredý, ktorý nie je ani dobrý komik, ani zlý komik, ktorý je podľa mňa len otravný a jeho jedinou devízou je jeho výška a to, že časom si ako svoj trademark vybudoval komiku na tom, že je hlučný a nekorekntý - v tomto filme bol nudný a nemastný/neslaný (zrejme to bolo ešte na začiatku jeho kariéry, kedy si imidž ešte len formoval - a cítiť to) a ani ostatný cast s výnimkou Petra Dinklage-a, ktorý ma poteší vždy a všade a tuto bol funkčnen zapracovaný a mal aj vtipnú postavu, nie je zaujímavý... vyfučí to z hlavy, zo všadiaľ, je to vskutku o ničom.... aj jon favreau ako režisér musel nejako začínať a veru, čo si budeme nahovárať, nie je to príklad nadaného režiséra - prirodzeného talentu, ktorý zaujal v momente, ako sadol na režisérsku stoličku; ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (12)

  • Keď sa scénar prvý krát objavil v roku 1993, hlavnú rolu mal hrať Jim Carrey. (ladko)
  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)
  • Will Ferrell odmietol ponuku zahrať si v pokračovaní, hoci mu bolo ponúknutých 29 miliónov amerických dolárov. (Astonko)

Súvisiace novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (viac)

Reklama

Reklama