Reklama

Reklama

Brahms: Chlapec 2

  • USA Brahms: The Boy II (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Po dramatické události se rodina přestěhuje na odlehlé sídlo, kde si synek oblíbí jednu panenku. Ta vypadá jako živá, ale možná nebude úplně nejhodnější. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (107)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Brahms: The Boy II" je zbytočným pokračovaním filmu "The Boy". A navyše mám pocit, že úplne odtrhnuté od reality. Neviem kto schválil tento film, no očividne sa očakávalo, že zárobky budú opäť silné, tak si to zopakujeme znovu. Len to pre zmenu urobíme paranormálne. Lebo to sa očakáva od dnešných hororov. Vždy to musí byť paranormálne. Prvý film bol podľa mňa trošku nudný, no veci sa zakončili prekvapivo a zaujímavo. A to sa mi páčilo. Je zaujímavejšie ak film nájde cestu ako veci vysvetliť logicky, než do toho primiešať posadnutosť a duchov a podobne. A tento film ide presne tou cestou. Postavy sú miliónkrát recyklované z veľkého množstva filmov z minulosti. Jude by sa dal prirovnať napríklad k Milesovi z filmu "The Prodigy". Je tu jeho matka, ktorá si prežila traumu, tak ju budeme obviňovať, že jej prepína a všetko si iba namýšľa a potom je tu otec, ktorý ničomu neverí, všetko je v pohodičke a tak ďalej. Tieto postavy proste už nič nové neprinesú. A rovnako ani posadnutá bábika Brahms. V tomto filme už išla kreativita na dovolenku a tak proste je len posadnutá bábika. Hotovo. Sú tu rovnako scénky, ktoré dokopy nie sú potrebné, no dali ich do filmu aj tak. Napríklad prečo musí liezť Brahmsovi z ucha stonožka? Načo to tam bolo, keď to dokopy nepridáva filmu ani ťuk? Načo tu máme scénku, kde psychologička povie, že k nim príde, keď sa to nikdy nestane? Scénky tohto typu sú len otravné a zaberajú miesto. Ako keby sa nasilu snažili ešte niečím vyplniť čas. A mohol by som pokračovať. Celý film pôsobí ako jedno veľké klišé. Všetko sme už videli, všetko poznáme. A potom je tu záver, ktorý len podtrhne to všetko, čo som hovoril. Môžeme urobiť z toho ďalšiu sériu. Lebo prečo nie? Strašidelných momentiek to moc nemá, kreativity som si tu neužil ani trochu, postavy boli napísané podľa starých šablón a nevidím jediný dôvod, pre ktorý tento film existuje s výnimkou toho, že chcel zarobiť peniaze. Nič iné. Čo môžem ohodnotiť pozitívne? Nebol to najhorší horor čo som videl. Bábika sama o sebe vyzerá aj tu dobre a Katie Holmes sa skutočne snaží priniesť niečo do tej čistej prázdnoty. Inak skutočne nemám moc čo ohodnotiť pozitívne. Prvý film sám o sebe fungoval dobre. Tento film z neho vytiahol všetko, čo ho robilo dobrým. Lebo si mysleli, že touto cestou to bude zaujímavejšie. Sorry, ale nie je . Hodnotenie: D ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie „The Boy“ z roku 2016. Z hľadiska žánru je to film s klasickou štruktúrou a neobsahuje nič také, čo by sme už nepoznali. Celkovo je však trochu menej výrazný ako prvé dielo. Tá začiatočná scéna ma trošku vytočila – lúpež v dome nie dotiahnutý do konca. Scéna sa náhle skončí – nevieme , že čo sa stalo, čo odniesli, ako to matka a jej syn prežili. Viem, že z hľadiska príbehu niektoré časti tejto scény sú „irelevantné“, ale aj tak – je to trošku školácka chyba (pán W. B. Bell nie dneska začal točiť filmy). K. Holmes hrá celkom dobre, podobne ako aj Ch. Convery (malý Jude). Oni dvaja nesú celý film na svojich pleciach. To, že film má otvorený záver pre prípadné tretie pokračovanie už asi nikoho neprekvapí. P.S.: Za tú nedotiahnutú úvodnú scénu mierne nižšie hodnotenie. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Reklama

Asia_Power 

všetky recenzie používateľa

Za mě asi stejně povedený jako jednička, což znamená, že já byla spokojená, chrochtala sem si skoro až blahem (kecám) a každopádně mi to po příšerné Nenávisti (to nekecám) zvedlo náladu. Brahms je zpátky v plný kráse a zatímco celou jedničku jsme čekali duchařinu a ono hovno, tak tady čekáme celou dobu pojeb a ono zase hovno. Za to rejžovi tleskám, vyjebat se mnou dva filmy za sebou, to se povede málokomu. Takže Wilda Zvoneček má u mě plusovej bod, stejně jako Káťa Houmles, která tady sice neni ani trochu šukézní, ale hraje první ligu. Fakan mě sral přijatelně a fotřík byl celkem rozumně uvažující chalan, takže po dlouhé době skvadra, která člověka nesere a dá se jim fandit. No a Brahms? To je pořád stejněj zmrd, jak neni po jeho, hned chytá amok a šukanuje chudáka stůl nebo plyšového méďu. Ano, správně jste to pochopili - V tomto filmu se opravdu zrovna 2x nevraždí, což může někoho nasrat, mno mně to nevadilo, ono ani v jedničce nebylo zrovna moc likvidování, ale oba filmy mají solidní herce a fajn atmošku. Lekačky ála volume o 1000% vejš tu nejsou, takže to není laciný jak kurva pod mostem a to se počítá. Konec potěšil a kdo ví...třeba Brahms zažije trojku. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Po vybornej jednotke opat prichadza babika menom Brahms so strasidelnym ksichtom,ktory ma chut clovek rozmlatit,ale to nie je podstatne,co sa tyka filmu,je to o nieco slabsie ako prvy diel,ale drzi si to taku pravu hororovu atmosferu,fajnove lakacky a koniec tiez nesklamal,takze s kvalitou som spokojny...:-) ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Dej bol silne predvidatelny a takmer vsetky "lakacky" boli prvoplanove a dali sa ocakavat. Po 12tich minutach sa dostavame k dejisku prveho dielu do schatraneho velkolepeho sidla. Zvuky pri pohlade na babku mi prisli az detinske a tvorcovia si teda divaka vobec nevazili. Naviac, synovo spravanie ma nepresvedcilo a Katie v tejto roli posobila dost otravne. Slabota. Zabava, napatie, ci prekvapenie sa nekona. Nehovoriac o uz uplnom gulasi v zavere. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se od 28. ledna do 7. března 2019 v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně ve městech Victoria a Vancouver. (BMW12)
  • Film měl být původně vydán 26 .7 .2019, následně posunut až na 6. 12. 2019. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama