Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 4

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (412)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Je to někde na pomezí 3 a 4 hvězd. Vynikající je hlavně atmosféra a sexy Lauren v hlavní roli. Ta pointa mě zas tak nenadchla, jak ostatní, ale musím říct, že několik momentů je fantastických. Hlavně, když ten její bejvalej rozmlátí Brahmse na padrť. Nadšencům do podobných hororů určitě doporučuji. Kvalita tam je a za mě 65%. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Můj komentář bude obsahovat pár spoilerů takže číst na vlastní nebezpečí! The Boy je pro mě zatím nejlepší horor roku. Film je atmosférický a dost často připomýná staré gotické horory, staré sídlo, foukání větru, jen ta hudba tam moc neseděla Nicméně Brahams je creepy as fuck, jeho pohled je dost nepříjemný, loutka byla prostě parádní.Postavy uvěřitelné jen celkem klišovité. Jsou tu klasické "jumpscary" které nesnáším, ale vyrovnává to atmosféra. U jedný scény jsem dokonce nadskočil což se nestává.Bell netočí zrovna moc kvalitní horory ale tenhle se mu povedl, i když scénáristy by se měl zbavit. Ano mluvím o konci který byl pro mě hloupí a díky tomu se mi v hlavě vyskytla řada otázek, všechny ty náhody že se přesouval mi tím pádem přišly spíše divné, navíc jsem totálně nepochopil sebevraždu rodičů a ty pravidla. Proč pravidla? K čemu? Tak či onak The Boy je hodně vydařený horor který mě velmi překvapil. Jen ten konec.... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pokiaľ má niekto problém s chovaním hrdinov, ktorí zo strašidelného miesta neutečú, ale radšej sa nechajú psychicky ďalej deptať, tak v tomto prípade práve Grétino rozhodnutie zostať s "deckom" je motivované ústrednou myšlienkou filmu. The Boy je solídny horor, ktorý sa hrá s tieňmi, zvukmi, neotravuje ľakačkami, ale chýba mu myslím ešte nejaká tá myšlienka naviac, aby sa stal udalosťou, alebo kultom. S pointou problém nemám, je to jedna z alternatív, ktoré sa ponúkajú a ja som rozmýšľal nad troma. Z toho jednu, tú najdementnejšiu, som našťastie mohol z logických dôvodov v druhej polovici vylúčiť. Posledná scéna je ale mierna a zbytočná podpásovka, pokračovanie dúfam nevznikne. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Režisér na nás nijako netlačil a pozvoľna, až príliš pozvoľna nás vťahoval do deja a zoznamuje nás s postavami. Väčšinou necháva pracovať našu fantáziu a domýšľať, čo sa to vlastne deje. Bábika Brahms s porcelánovou tváričkou síce nepôsobí na prvý pohľad hrôzostrašne, ale skôr znepokojujúco. Jej uprený nehybný pohľad v spojení s prázdnym domom by na pokoji nepridal asi nikomu. The Boy je takým hororom pre začiatočníkov, ktorý ponúka od všetkého kúsok. Slabšie povahy sa budú báť, tí ostrieľanejší sa dvakrát zľaknú a budú predýchavať záver. Nie je nutné všetko polopate vysvetliť a otvorené konce bývajú mnohokrát na prospech celkového vyznenia. Trochu zmysluplnejšie rozuzlenie, než tvorcovia ponúkajú, by však neurazilo. Lauren Cohan horúca ešte aj v hororovej tématike a je radosť ju sledovať. ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Chlapec v pruhovaném pyžamu? Ne! Tentokráte jen chlapec. The Boy není zrovna hitem roku, ale jedná se o povedenou žánrovku s celkem kvalitní pointou a hereckým výkonem hlavní protagonistky. Jinak pro mě čistý průměr, kdy eventuélně nebyl problém tohle dokoukat, ale taky bych si to už znova nejspíše Nepustil ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama