Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 4

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (412)

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $10miliónov║Tržby USA $35,819,556║Tržby Celosvetovo $73,929,392▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,413,710║ Tržby za predaj DVD v USA $2,609,406║ celkom v medziach, podarený horor, na to aké kvázi horory v posledných rokoch vznikajú, horor si väčšinou udržiava dobrú dávku napätia, záver troška prekvapil aj keď to už začínalo ísť do tuctové sklzu nakoniec ako tak to ustáli, herecky fajn /60%/ ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Po shlédnutí traileru jsem čekal klasickou duchařinu, podpořenou lacinými lekačkami, gradovanými hudbou ohulenou na maximum. To taky přišlo :-). Jenže The Boy dokázal v průběhu ještě třikrát zajímavě změnit žánr, čímž mi mimoděk připomněl pár novějších kousků znovuzrozeného studia Hammer. A nakonec, i přes vyloženě nepovedený strašidelný dům, nabídl zajímavý zážitek se sympatickou Lauren Cohan v hlavní roli. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Žena prijme výhodnú prácu babysitterky a sťahuje sa z USA do odlahlého domu v Anglicku. Po prvom stretnutí s dieťaťom zisťuje, že majitelia majú radi humor, pretože jej predstavia bábiku. Lenže po malej chvíli zistí, že sa nejedná o vtip, ale jej noví zamestnávatelia naozaj používajú bábiku ako náhradu za dieťa, o ktoré prišli pred dvadsiatimi rokmi. Po ich odchode Greta urobí to, čo by urobil každý. Hodí bábiku do kúta a užíva si rozlahlý dom. Keď sa však v dome začnú diať čudné veci a bábika sa presúva bez príčiny z miesta na miesto, uvedomí si, že rodičia tejto bábiky nie sú úplní blázni. - Od The Boy som kvôli ratingu PG-13 a chvastaniu sa na internete tým, že má najstrašidelnejší trailer všetkých čias, neočakával vôbec nič. Meno režiséra tiež nepôsobí oslnivo, ale cením si ho za jeho snahu a neutíchajúci záujem o najlepší žáner. Preto ma tento horor velmi milo prekvapil. Má velmi zaujímavý námet a Brahms sa medzi hororovými loutkami (všetky slovenské ekvivalenty tohto slova sú totálne odporné) určite nestratí. Lauren Cohan, ktorú fanúšikovia hororu poznajú z The Walking Dead, je v hlavnej úlohe úplne perfektná. Dom je parádne rozlahlý a ideálny pre horor, ktorý sa snaží vybudovať strašidelnú atmosféru. Príbeh sa mi páčil, aj keď bol v niektorých miestach dosť prehladný. Záver mi vôbec nesadol, ale našťastie nebol nejaký rozťahaný, takže nestihol výraznejšie pokaziť môj výsledný dojem . Keby tento horor dostal do rúk kvalitný hororový režisér, určite by sa nachádzal v červenej farbe. Takto sa zaradí len medzi nadpriemerné horory posledných rokov, ale nestane sa nijako výrazným. + herec z The Canal + herečka z Wer ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Chlapec v pruhovaném pyžamu? Ne! Tentokráte jen chlapec. The Boy není zrovna hitem roku, ale jedná se o povedenou žánrovku s celkem kvalitní pointou a hereckým výkonem hlavní protagonistky. Jinak pro mě čistý průměr, kdy eventuélně nebyl problém tohle dokoukat, ale taky bych si to už znova nejspíše Nepustil ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

The Boy mě do kina nalákal primárně skrze slušně udělaný trailer, který ve mně vzbudil zájem vidět film na velkém plátně. Pro začátek musím říct, že se mi snad ještě nestalo, abych po dvaceti minutách jen tak střelil od boku u hororu pointu, která se nakonec více či méně vyplnila, což ale neberu jako jasné negativum, protože i tak shledávám závěrečné rozuzlení za zdařilé a do jisté míry i originální. Musím však dodat, že i přes skutečnost, že mi párkrát naběhla nefalšovaná husina, tak jsem možná čekal trochu více dusnou a hutnou atmosféru. Interiér domu i vzhled loutky se vydařily a herecké obsazení bylo sympatické. Horor, který se drží lehce nad průměrem, z něhož mu nahoru pomáhá zejména námět a solidní výprava. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama