Reklama

Reklama

Epizódy(13)

Dobrodružný seriál. Na 49. stupni severnej šírky a 19. stupni a piatich minútach východnej dĺžky, prihodilo sa čosi nevídané... Na 49.stupni severnej šírky, 19.stupni a piatich minútach východnej dĺžky, presne v Čabovciach, prihodilo sa jedného dňa čosi nevídané. Všetko sa to začalo na začiatku prázdnin. Slavo Kompiš a Karol Čutka, zásobený klobásami, chlebom a čajom od starej mamy, vybrali sa podvečer strážiť Kozmolom. Miesto, kde mali spolu s ostatnými z partie klubovňu. Ako si tak vykračujú, zbadajú čosi zvláštne. Po hladine jazera kráča dievčatko a okolo hlavy sa jej trblieta svetlo. Uplynie iba niekoľko hodín a z udalosti sa medzi deťmi stane senzácia. To neznáme dievča má meno Majka a pochádza z planéty vzdialenej príliš ďaleko na to, aby si to človek dokázal predstaviť. Podstatné je však to, že pre Majku nie je problém dokázať všetky veci, po ktorých deti túžia najviac zo všetkého. Majka vie totiž obchádzať zákony gravitácie a tak sa chlapcom čoraz bližšie približuje sen o tom, že raz na svojej plechovej lodi poletia z Tatier až do ďalekej Prahy. Majka sa však musí naučiť ostatným zákonom medzi ľuďmi. Aj keď sú prázdniny, teraz sa musí veľa učiť... (STV)

(viac)

Recenzie (121)

Mr.Apache odpad!

všetky recenzie používateľa

Příšerný sovětský kudrnáč Elektronek a jeho neméně úděsná slovenská kolegyně Majka z Gurunu jsou důkazem, že protřelí přisluhovači režimu chtěli národu zhnusit fantastiku opravdu poctivě, a správně s tím začínali už od dětského publika, jež se podobnému znásilňování nemohlo bránit. Hodit tato rudá monstra nekompromisně do odpadu, je dnes asi jediná možnost, jak to po těch 30. letech za všechny nebohé oběti zrůdného bolševického SKY FY těm vykukům z redakcie pre deti a mládež vrátit. ()

MGG8 

všetky recenzie používateľa

Ťažko sa posudzuje seriál starý už viac ako 35 rokov. Z dnešného pohľadu sa veľa vecí zdá iných. Ale pamätám sa na neho ako dieťa. Každý diel sme hltali a opakovania sme si tiež nenechali ujsť, proste to bola pre nás pecka. AK si niekto podľa komentárov tu napísaných, myslí že seriál natočený v tej dobe by bol bez "socialistických" klišé, tak sa pekne pletie. Proste dokresľuje dobu v ktorej vznikol. A to že to bol v podstate SCI-FI seriál pre deti, ktorých v tej dobe bolo ako šafranu a možno ešte menej, tak to je pre mňa úplná bomba. Schválne som si ho pred rokom zohnal a opäť pustil a díval som sa aj so svojím 6 ročným synom. A reakcie? Vôbec nie špatné. Dokonca sa aj po dobe stále smejeme niektorým fórom zo seriálu. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Nič v zlom, ale toto je podľa mňa riadna blbosť. Z toho, čo som mal možnosť vidieť, mi bolo hneď jasné, že to mohli natočiť iba za socializmu, pretože tá doba z toho priam srší. Nenachádzam pochopenie pre to socialistické chápanie budúcnosti a vesmíru a už vôbec nie, to stvárnenie pre deti. Nebavilo ma to, ale chápem, že v časoch, keď toho veľa nebolo, bola aj toto zábava pre mnohých ľudí a majú na to sentimentálne spomienky. ()

MrBrightside

všetky recenzie používateľa

Kedže sci-fi mám rada, možno by sa mi to bolo páčilo... ak by som sa narodila o takých 20-30 rokov skôr. Pravdou je, že aj ako malá som tento seriál neznášala, a to aj napriek ockovej snahe presvedčiť ma, že je super. Holt, minula som sa dobou. Radšej to nechám bez hodnotenia, mrzelo by ma označiť seriál detstva mojich rodičov ako odpad. ()

Pepeto 

všetky recenzie používateľa

Keď tu čítam, ako niektorí magori politizujú nad týmto seriálom, tak sa musím pousmiať...bola to komédia pre deti, ktorá vznikla v určitom čase a v určitom režime, za pár korún, tak ako všetko ostatné...žiadny kult bolševimu tu nevidím...a keď to niektorí, vyslovene vymletí idioti porovnávajú so súčasnou amero sci-fi kultúrou................................ ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (18)

  • Matej Landl (Karol) paralelne nakrúcal aj seriál Rachotilkovia (1977), čo bolo pre neho časovo dosť náročné. (Raccoon.city)
  • Nakrúcanie začalo koncom februára 1977 a trvalo 104 filmovacích dní. (Raccoon.city)
  • Žiarenie a iskrenie v očiach Majky z Gurunu (Zuzana Pravňanská) dosiahli filmári tak, že malej herečke svietili do očí baterkou aj žiarovkou. Ona sa pri tom všetkom nesmela hýbať ani žmurkať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama