Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer 1
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Tvorcovia:

Tim Miller, Jennifer Yuh

Kamera:

Ken Seng

Hrajú:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Recenzie používateľa David.Darco k tomuto seriálu (10)

Noc ryb (2019) (S01E12) 

Zaujímavá animácia, ale tým sa môže vlastne pišniť celá séria. Je síce pravda, že v seriály je obrovská scenáristická barlička, ktorej vypustenie by zanechalo interpretačne otvorené surreálno. Nie že by nepretrvávalo aj bez nej, ale fungovalo by určite lepšie. Inak nádherný vizuál je v snovej sekvencii obohatený o krásnu hudbu a celé to súznenie ma vlastne presvedčilo prikloniť sa vyššie. ()

2. svazek (2021) (S02) 

Druhá séria sci-fi antologického seriálu je o poznanie chudobnejšia, ako jej vydarená prvá séria (alebo zväzok). Nejde len o holý fakt, že namiesto 18tich epizód sme dostali 8, ale aj o fakt, ktorý z týchto čísel jednoznačne vyplýva. Chýba mi pestrofarebnosť. Chýbajú mi diely ako Sucker of Souls, Three Robots, ale najmä  ako Good Hunting a The Witness. Cyberpunk, erotika, viac Gore scén, to všetko ostalo niekde zabudnuté. Radšej by som si počkal dlhšie a dostal plnší balík, no už je to tak, ako to je a predsa nemôžem hodnotiť to, čo mi nikto neponúka. Jednotlivé epizódy sa podarily, okrem jednej naozaj zbytočnej a jednej, ktorej neviem úplne prísť na chuť sme sa dočkali mnohých svetlých momentov. Highlightmi pre mňa ostávajú epizódy Pop Squad, Lovecraftovina The Tall Grass a Vianočné prekvapenie All Through the House. Teším sa na ďalšiu sériu. ()

Automatická hlasová služba (2021) (S02E01) 

V jadre klasická sci-fi AI zápletka, avšak podaná s humorom a nadsázkou. Pod povrchom sa zároveň skrýva tretí význam, veková kategória hrdinov nie je vôbec náhodná. ()

Led (2021) (S02E02) 

Podobne animovaná epizóda ako Zima Blue, ktorá bola podľa mňa vrcholom prvej série s pravou Sci-fi zápletkou s filozofickým rozmerom. Čosi podobné ponúka Ice, minimálne atmosfericky. Animácia je bravúrna, efekty tobôž, radosť sa pozerať i počúvať. So zápletkou je to však už trochu inak. Tá je na môj vkus príliš strohá na to, aby som si z nej čosi hlbšie odniesol, napriek tomu že je zrozumiteľná, jednoduchá a šarmantne postavená naruby súčasnej spoločnosti rútiacej sa do čohosi menej nadneseného, ale vo svojej podstate podobného. ()

Zakázané ovoce (2021) (S02E03) 

Zatiaľ najlepšia epizóda druhej série. Možno to bude aj tým, že má zatiaľ najväčší priestor pre zoznámenie sa so svetom v ktorom sa nachádzame. Ekologicko-demografická thrillerová zápletka je veľmi aktuálna a stále dostatočne atraktívna, navyše ju postapokalyptický look betónového sveta perfektne dopĺňa. ()

Sníh na poušti (2021) (S02E04) 

Nádherná fotorealistická epizóda animáciou podobná epizóde BEYOND THE AQUILLA RIFT. Tvorcovia majú zrejme radi Star wars, menovite Mandaloriana, ktorý bol určite jedným zo zdrojov inšpirácie. Samotná myšlienka však nie je nejaká svetoborná, skôr obohraná pesnička a tak nezostáva nič len tešiť sa z úžasnej animácie, gore scén a funkčnej chémie medzi postavami. Len škoda že tento krát (zatiaľ vo všetkých epizódach) na rozdiel od prvej série vynechali tvorcovia ľahkú erotiku. Škoda. Za prostredie a Gore scény sa prikloním vyššie. ()

Vysoká tráva (2021) (S02E05) 

Horory sú mi veľmi blízke a preto mini-epizódou s fantasy zápletkou a postupmi husiu kožu navodzujúceho žánru nepohrdnem. Hoci je to klišé, perfektne funguje a naozaj originálna, neotrelá animácia (zrejme aj doteraz najzaujímavejšia) mi zapasovala. Komorná vyľudnená atmosféra s dvoma postavami ma aj cez deň dokázala vtiahnuť. Ak by som si mal vybrať ktorá z piatich epizód by si zaslúžila jednoznačne viac priestoru, bola by ti táto. Napriek tomu, že sa žiadnej filozofie nedočkáme. ()

Duch Vánoc (2021) (S02E06) 

ČO keby Santa vyzeral "tak trochu" inak ? :D Takéto jednohubky naozaj môžem, ide o šikovný mix žánrov, ktorý si vďaka archetypu Santu vystačí s kratučkou stopážou. Úsmevné. Takže Stay Good a nebojte sa piatich, inak sa zrejme budete musieť báť. ()

Azyl (2021) (S02E07) 

Meh. Zatiaľ jednoznačne najslabšia epizóda. Napínavú sekvenciu striedajú úplne zbytočné flashbacky, z ktorých sa nič nedozvieme. Rozdiely reálneho Michaela B. Jordana a jeho animácie sú jednoznačne viditeľné. Pôsobí to celkom rušivým dojmom. Rovnako aj prostredie. Tvár reálneho herca v kompletne CGI prostredí (aspoň tak to vyzeralo) je ako päsť na oko. A zápletka a jej rozuzlenie bohužiaľ nezaujala taktiež. Je to tak trochu ako Helping Hand v minulej sérii, ale ešte o level slabšie. ()

Utonulý obr (2021) (S02E08) 

Pomalá epizóda s rozprávačom, po ktorej mam dosť zmiešané pocity. Akosi si nie som istý, či to čo som si z nej zobral aj reálne bolo to, čo tvorcovia zamýšľali. Chýba mi tam akási bodka. alebo to možno vyžaduje len druhé zhliadnutie niekedy v budúcnosti. Zatiaľ rozpačité tri. ()

Súvisiace novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (viac)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (viac)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (viac)

Reklama

Reklama