Reklama

Reklama

Deň delfína

  • Česko Den delfína (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Zoolog Jake Terrell (George C. Scott) po léta trénoval pár delfínů, až je naučil rozumět lidské řeči a používat ji, byť s omezenou slovní zásobou. Jednoho dne však jeho chráněnci zmizí. Jack zjistí, že o ně projevila zájem armáda a mají hrát důležitou roli při atentátu na prezidenta Spojených států. Vědec se rozhodne okamžitě jednat. Musí zjistit, kde jsou delfíni ukryti - dřív, než dojde k útoku! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (40)

brutale 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný pohodový film. Mierne(dosť) liznutý naivitou, zato plný úprimných citov a emócií. Za herectvo možem pochváliť iba delfínov pá a pí... Vlastne čo tu frflem? Vzhľadom na rok vzniku filmu (to ešte nebol ani plán mojej výroby) nebudem kritický... Snímka ukazuje ako veci dopadnú, keď sa začne človek hrať na poloboha a zasahuje do života inému druhu cicavca... ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Najprv som myslel, že tie delfíny chcú použiť ako živé torpéda, ale keď som si uvedomil, že ich len učia ako prilepiť na loď mínu a bezpečne sa vzdialiť, hovoril som si: „No a?! Nech to buchne.“ Hlavné ľudské postavy, zoológov, nepovažujem za hrdinov, lebo držať delfíny v bazéne nepovažujem za hrdinstvo, ale páčil sa mi ich postoj, ktorý netkvel na peniazoch, neboli mi nesympatickí. Viac mi prekáža vystupovanie živých zvierat vo filmoch, lebo po natáčaní sú často odkopnuté rovnako ako použité kostýmy. Myslím, že to nie je nejaký výnimočný film, ale navnadil ma na knihu :) ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi dráma, ktorá mala strhnúť diváka, no akosi sa to nedeje. Pritom spracovanie je určite nadpriemerné, práca s delfínmi vskutku vynikajúca. Príbeh smeroval síce inam, ako som očakával (možno vyšší level ako len zneužitie niekolkými vysokopostavenými ludmi na jachte), ale aj tak sa bolo na čo pozerať. Z hercov bohužiaľ nemôžem vyzdvihnúť nikoho. Hodnotenie: 70% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Možno najsympatickejšia úloha Georgea C. Scotta vôbec. Prvá polovica je skôr taká meditatívna prírodopisno-vedecká záležitosť, tá druhá bohužiaľ skĺzne do vôd osvedčených klišé konšpiračných trilerov. Ale aj pri nej divák viac vníma prostredie, delfíny a hlavné postavy. V podstate si ani nejaké tie pokusy o atentát a podstrčené ploštice nemusíte všímať. Nichols tak priemerný scenár natočil asi najlepšie ako mohol. Na jednu stranu vám ostane príjemný pocit z nádherného vizuálu a sympatických hercov, na druhú mierna pachuť z túžby násilne urobiť z filmu niečo komerčnejšie. Takže sa tu vlastne opakuje situácia s delfínmi...pri nich sa tiež Teller obával, že po vyzradení tajomstva sa z nich stane komerčný produkt. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Oceňuji tu práci s delfíny, hodně se mi líbí samotný námět a má to i pár zajímavých scén, hlavně v závěru je to asi za celou dobu nejzajímavější. A i dialogy celkem ujdou. No jo, jenže jinak je ten film strašně nezajímavě, průměrně a nudně natočený a to mi celý zážitek dost kazilo. I ten děj je slabý a ne moc využitý, vše se děje tak jak jsem zhruba očekával a v tomhle podání by tenhle námět vystačil snad jenom na hodinu, ale na skoro dvě ani náhodou... Herci se celkem snaží, ale stejně mě jejich výkon nezaujal. Možná na tom má podíl ta nezajímavá filmařská stránka, nevím, ale prostě mě Den delfína i přes atraktivní námět skoro vůbec nezaujal... Lepší 2* ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (3)

  • V knižnej predlohe sa šéf zoologického výskumu delfínov volal Henry C. Sevilla. (BlackTom)

Reklama

Reklama