Reklama

Reklama

Noc Oscarov

(relácia)
  • Česko Oscar 2019 (viac)
Publicistický
USA, 2019, 239 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Scenár:

Jon Macks, Mike Reiss

Účinkujú:

Alfonso Cuarón, Regina King, Mahershala Ali, Bradley Cooper, Lady Gaga, Ludwig Göransson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Tina Fey, Helen Mirren, Jason Momoa (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na začiatku každého roka sa pozornosť celého zábavného priemyslu a všetkých filmových fanúšikov uprie na nadchádzajúce udeľovanie Oscarov. Všeobecné očakávania vrcholia priamym prenosom zo slávnostného galavečera, kde sa ceny americkej Akadémie filmových umení a vied (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) udeľujú. Milióny milovníkov filmu netrpezlivo sledujú očarujúci ceremoniál, pri ktorom sa rozdeľujú najprestížnejšie ocenenia vo svete kinematografie. Každoročné odovzdávanie Oscarov sa stalo najslávnejšou aktivitou Akadémie filmových umení a vied. Oscary sa udeľujú pravidelne od roku 1929, v roku 2019 budú teda vyhlásené výsledky 91. ročníka. V priamom prenose z divadla Dolby Theatre v Hollywoode sa aj diváci televízie Doma dozvedia, ktoré snímky a tvorivé osobnosti si v 24 kategóriách odnesú legendárnu zlatú sošku. Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa aj tentokrát bude prihovárať moderátor Roman Juraško, ktorý v štúdiu privíta módnu stylistku Zuzanu Kanisovú a filmového kritika Petra Konečného. (TV Doma)

(viac)

Recenzie (54)

castor 

všetky recenzie používateľa

Každý shrábl nějakou tu sošku útěchy, Hollywood se politické korektnosti nehodlá vzdát. Hlavně opatrně, hlavně nikoho neurazit. Vítězily ženy a menšiny. Za vedlejší role mají Oscary dva černí herci, v hlavní kategorii zvítězil (ač oprávněně) herec egyptského původu. Snad bude spokojenost. Neskutečné děkovačky o ženách od žen, kdy z každé třetí věty zaznívala slova jako síla, víra, hranice, sen, být sám sebou, zvednout se ode dna. Paní Spáčilová nepochybně zatlačila slzu, nicméně Alfonso Cuarón pobral, co mohl, takže ještěže mexická Roma nebrala plešouna i za nejlepší film. Herečka Olivia Colman, ačkoliv jsem cenu přál Glenn Close, každopádně v závěru ukázala, jak může vypadat spontánní děkovná řeč bez všech těch povinných plků. Krásná Julia Roberts to pak celé v úplném závěru korunovala. ()

Marceloo odpad!

všetky recenzie používateľa

A Quiet Place samozrejme nevyhralo, ale na to sme si už u hororov zvykli, pretože najdesivejším prvkom je pre Hollywood muž na čele USA. Som rád, že aspoň Lady Gaga zúžitkovala svoje skúsenosti z American Horror Story. Jediné, čo tomuto Orange Man Bad cringefestu chýbalo, bola minúta ticha za chudáčika Jussieho Smolletta. #MAGA #Trump2020 #BuildtheWall ()

Reklama

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Green Book má hlavního oscara! A to je pro mě vrcholem celého ceremoniálu, protože to byl prostě top film z celé té, tentokráte diváčtější, nabídky. Ano, moderátor chyběl (ten Kevin Hart by asi mnoha lidem nesedl, ale já bych si ty jeho přisprostlé vtípky klidně hezky po ránu dal), reklamy tradičně meeega otravné, ale jinak to nebylo lautr vůbec nic jiného než předchozí roky, co na oscary koukám. Bez průseru a bohužel taky nějakého popíchnutí směrem k Hollywoodu (viz ignor Briana Singera atd). PS : Velice mě potěšila roztomilá děkovná řeč Olivie Colman, Favoritce jsem to sice zamák nepřál, ale jí osobně po tom výstupu ano.. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Musím so všetkým čo napísal Malarkey iba súhlasiť. Vždy keď bol v tv prenos sledoval so ho, posledné roky len cez archív, až taký maniak nie som, aby som si kvôli tom odoprel spánok. Keď som sa dozvedel, že bude chýbať moderátor, tušil som veľký prúser a tak sa aj stalo. Tak nudných oscarov som ešte fakt nezažil a len dúfam,že kritika bola čo najväčšia a padne na úrodnú pôdu a o rok to bude ok. Okrem spomínaného duetu nebolo zaujímavé vôbec nič. Najviac sa vždy teším na 4-5 minútový filmový zostrih filmových dejín,minulý rok bol napr. výborný, toho roku pre zmenu žiadny. Kopa nudných kecov, samé ďakovačky, a zbytočné kecy o tom kto má aký outfit a koľko stál ten a ten náhrdelník, no proste samé koko... ešte aj filmové ukážky z nominovaných filmov boli nejaké krátke, celé to ani nemalo filmovú atmosféru, občas som asi sledoval prenos z OSN alebo čo. Bol som veľmi sklamaný, čo k tomu dodať? 30%. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Letos jsem se na ceremoniál vykašlal. Sice slibovali, že bude kratší, ale nějak mě to po těch všech obstrukcích přešlo. Nejdřív obštrukce s moderátorem. Kevin Hart byl hrozba a bál jsem se, že to dopadne jako tenkrát s Chrisem Rockem. Pak na něj našli nějakou špínu a tak ho odvolali. Následně jsem se dočetl, že řadu ocenění budou předávat během reklam a udělalo se mi zle. Reklamy vždycky byly strašnou přítěží snad každého ceremoniálu, co jsem viděl. No…prostě jsem neměl náladu. Nakonec jsem to ale přeci jen dal ze záznamu a musím říct, že tak nudný a nezáživný ceremoniál jsem ještě nezažil. Je znát, že chybí moderátor. Úvodní slovo tří krůt bylo spíš trapné. I in memorian mi nezpůsobil mrazení v zádech. Jediný moment, který se mi opravdu líbil bylo odzpívání vítězné skladby Shallows od Lady Gaga a Bradleye Coopera. Jiskřilo to mezi nimi, jako kdyby to ani nemuseli hrát. Na závěr dodám, že ocenění herců a hereček mi přijde ok. Nejhezčí projev měl Rami Malek, nejtrapnější měl Spike Lee, když se vykecal z černošské poroby a po ocenění Green Book odešel ze sálu. Konečně ale vyhrál film, kterému jsem to přál. To se asi zase dlouho nestane… ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama