Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder prináša nové dôkazy, že prípady únosov ľudí mimozemšťanmi boli len zinscenované podvrhy, aby pred zrakom verejnosti zakryli tajné vojenské genetické expermienty. Bývalí agenti FBI Dana Scullyová a Fox Mulder sa znova stretnú, keď ich kontaktuje Tad O'Malley, populárny moderátor internetového spravodajstva, celebrita a svojrázny dobrodruh. Ten v svojich programoch obviňuje americkú vládu zo skazenosti a plánov ovládať a riadiť životy bežných Američanov. O´Malley je presvedčený, že vláda využíva mimozemské technológie, aby pomocou nich špehovala obyvateľstvo. Táto teória Muldera zaujme, kým Scullyová sa už tradične drží pri zemi. Vďaka kontaktom a prostriedkom, ktorými disponuje, má však O´Malley vo vlastných rukách niečo, čo Mulder dlho hľadal – vzorku mimozemskej technológie. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (45)

classic 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S úvodným pilotom, s ohľadom návratu - kultu, The X - Files, nie som dvakrát nadšený, je to prešpikované množstvami konšpirácii, zostarnutý - Fox Mulder, čiže David Duchovny, už nie je, čo býval, na mysli mám - zápal a nadšenie po veci, starnutie sa na ňom extrémne podpísalo, Dana Scully, čiže Gillian Anderson, nemá ani, čo zatiaľ hrať. Pilotný diel, sa točí, okolo havárie U.F.O. v Roswelli - Nové Mexiko - júl -1947. , a to v digitálnych efektoch, ktoré bijú do očí, ďalej - ex - agentov, kontaktuje - fanatický moderátor do konšpiračných teórii, menom Tad O'Malley a vystrašená, mladá dievčina - Sveta, ktorú unášajú mimozemšťania, tak Scully, skonštatovala, že hm... , nie som sama ! Chris Carter, sa pokúša - dvakrát vkročiť do tej istej rieky, bohužiaľ, pochybujem, že sa mu to podarilo, má slabšiu réžiu, lepšie píše, a tak, to nejde dokopy. Seriálu, minisérii, dám samozrejme šancu, úvod, je zatiaľ, slabo vťahujúci a atraktívny, po 14. rokoch, to už nie je - ono ! Budem rád, ak sa ďalšie epizódy - vylepšia, lebo prvých - 5. sezón, možno aj 6. , obdivujem, som fanúšikom seriálu od roku 1993, do rokov 98 / 99, potom to už išlo dole vodou. Carter, je borec, no trochu sa obávam, že staré - dobré časy, jednoducho skončili... ? ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Toľko konšpirácie, mimozemšťanov, únosov nebolo v celej sérii doteraz. A dokonca konšpirácia v konšpirácii. Celkom slušný začiatok obnoveného seriálu. Hlavní hrdinovia sa v ňom našli, za 10 rokov ani príliš nezostarli. Len tu chýba trochu tajomna, keď je všetko servírované priamo na obrazovke. –––– Sú to naozaj iba podvody? Sme tu skutočne sami? Alebo nám neustále klamú? ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Úvodní díl "Akt X po dvaceti letech" je dost hrozivý....ne pardon, dost hrozný. Ano, jsou to pořád ty stejné hlavy, bohužel Mulder vypadá jako by snídal režnou, Scullyová zase působí lookem maloměstské striptérky, která stahne karbku těžkých špínek do oběda. OK, jsou staří, to bych ještě přežil, ale co nevydýchám, to jsou otravné, telenovelácky nasnímané a katastrofánlě zahrané dialogy o hovně. Jako sorry, ale srdcovka nesrdcovka, sledovat mluvící škaredé hlavy, které se dohadují, kdo věří a kdo nevěří, kdo je víc pometenej a kdo je míň pomatenej, to už na mě bylo trochu moc. Jako hůl nad tím ještě nelámu, ale první díl je zkušenost dost nepříjemná. 40% ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Akta X jsou zpět a s nimi Mulder a Scullyová. Trošku zestárlí (Scully vypadá na svůj věk kupodivu starší), ale s vervou jako před lety se pouští do odvrácení globálního ohrožení. Prvním dílem jsem byl nadšen, už jen proto, že na něm byl vidět dostatek financí a nadšení původního týmu jak herců, tak realizačního týmu. Od začátku je na nás rozbalen bez servítek a bez obalu mysteriózní příběh, který má grády a pěkně šlape. Je sice trochu nepřehledný, ale u mystéria a konspirace to lze i očekávat. Obrat v přístupu Muldera a Scullyové rozhodně oživil děj, ale tato skutečnost im až tak neseděla. První díl nové minisérie mě prostě uchvátil. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Agenti Scullyová a Mulder sa stretávajú so ženou, ktorá vnáša nové svetlo do prípadov únosov mimozemšťanmi, ktoré boli iba zásterkou pre činnosť vlády. Nová série sa prispôsobila novej dobe, ľudia sú viac namierený proti vládam, konzumnému spôsobu života, Mulder dokonca spomenie fašizmus. Najväčším plusom je návrat pôvodnej zvučky seriálu a pohľad na Scullyovú a Muldera. Áno, aj herci, ktorý vo svojom živote nikdy nepracujú iba sa nato hrajú, tak ako my všetci zostarli. Je vidieť že títo herci dospeli, už na ich tvárach nevidieť ani náznak nadšenia ale masku človeka pracujúceho 15 rokov v tej istej firme. Niečo robiť musím, kedže som príliš svetlý nato, aby som žil celý život zo sociálnych dávok. ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama