Reklama

Reklama

Delhi Crime

(seriál)
  • India Delhi Crime (viac)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Dillí je v šoku z hromadného znásilnění. Náročné pátrání po pachatelích probíhá pod vedením zástupkyně ředitele policie Vartiky Chaturvedi. Podle případu Nirbhaya 2012. (Netflix)

Recenzie používateľa Tomas_PO k tomuto seriálu (2)

Delhi Crime (2019) 

Indická kriminálka, ktorá ma zrejme zmysel len pre tých, ktorí Indiu navštívili. Snáď prvý nebollywoodský pohľad na Indiu, takú, ako v skutočnosti je. A to sa vysvetliť nedá, to treba zažiť. Tvorcom sa zároveň podarilo načrtnúť viacero tém, ktoré Indiou lomcujú, ako násilná kriminalita, korupcia, postavenie žien v spoločnosti, chudoba, ale aj poddimenzovanosť a podfinancovanie polície. Kriminálka inak úplne priemerná, vzhľadom na malý počet častí však pozerateľná. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Pokračovanie prvej série nesklamalo, divák sa tak opäť môže preniesť do ďalekej a pre Európana stále neuveriteľnej Indie. V porovnaní s jednotkou som mal ale dojem, že spracovanie je viac 'polite', ukazujúc Indiu infraštruktúrne v omnoho lepšom svetle (scéna z nemocnice, ktorá vyzerá ako Chicago Hope). Kriminálna časť je ale dobrá, pomáha tomu aj kratšia, zbytočne nenatiahnutá stopáž dielov - od 35 po 45 minút, s výnimkou finále. Miestami trochu vadia patetickejšie scény v podobe (iluzórnej) snahy Indickej vrchnosti moralizovať a vychovávať kriminálne správanie nižšej kasty. Náznaky prílišnej amerikanizácie aneb Bollywoodu sú však našťastie minimálne. Zaujali priamo pomenované morálne dilemy Indie dneška v podobe dlhoročných predsudkov medzi kastami. Dramatizácia kriminálnej časti stúpa až do štvrtého dielu, vo finále jej však mierne dôjde dych, čo sériu stálo jednu hviezdu. ()

Reklama

Reklama