Reklama

Reklama

Delhi Crime

(seriál)
  • India Delhi Crime (viac)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Dillí je v šoku z hromadného znásilnění. Náročné pátrání po pachatelích probíhá pod vedením zástupkyně ředitele policie Vartiky Chaturvedi. Podle případu Nirbhaya 2012. (Netflix)

Recenzie používateľa Tomas_PO k tomuto seriálu (2)

Delhi Crime (2019) 

Indická kriminálka, ktorá ma zrejme zmysel len pre tých, ktorí Indiu navštívili. Snáď prvý nebollywoodský pohľad na Indiu, takú, ako v skutočnosti je. A to sa vysvetliť nedá, to treba zažiť. Tvorcom sa zároveň podarilo načrtnúť viacero tém, ktoré Indiou lomcujú, ako násilná kriminalita, korupcia, postavenie žien v spoločnosti, chudoba, ale aj poddimenzovanosť a podfinancovanie polície. Kriminálka inak úplne priemerná, vzhľadom na malý počet častí však pozerateľná. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Pokračovanie prvej série nesklamalo, divák sa tak opäť môže preniesť do ďalekej a pre Európana stále neuveriteľnej Indie. V porovnaní s jednotkou som mal ale dojem, že spracovanie je viac 'polite', ukazujúc Indiu infraštruktúrne v omnoho lepšom svetle (scéna z nemocnice, ktorá vyzerá ako Chicago Hope). Kriminálna časť je ale dobrá, pomáha tomu aj kratšia, zbytočne nenatiahnutá stopáž dielov - od 35 po 45 minút, s výnimkou finále. Miestami trochu vadia patetickejšie scény v podobe (iluzórnej) snahy Indickej vrchnosti moralizovať a vychovávať kriminálne správanie nižšej kasty. Náznaky prílišnej amerikanizácie aneb Bollywoodu sú však našťastie minimálne. Zaujali priamo pomenované morálne dilemy Indie dneška v podobe dlhoročných predsudkov medzi kastami. Dramatizácia kriminálnej časti stúpa až do štvrtého dielu, vo finále jej však mierne dôjde dych, čo sériu stálo jednu hviezdu. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené