Reklama

Reklama

V roku 2006 vybudovala americká armáda na severe Afganistanu niekoľko vojenských základní, aby s pomocou miestnych obyvateľov zastavila prísun zbraní a talibanských bojovníkov z Pakistanu. Jednu zo základní postavili v provincii Nurestan, odľahlom údolí obklopenom pohorím Hindúkuš. Základňa Keating bola ostro kritizovaná pre svoju nevýhodnú polohu a riziká s ňou spojené. Nachádzala sa hlboko v horách v desivo zraniteľnom teréne a bola považovaná za smrtiacu pascu. Neústupčivosť vojenského velenia si napokon vyžiadala obrovské straty na životoch amerických vojakov, keď na základňu zaútočil nepriateľ. 3. októbra 2009 ráno pred šiestou bojovú základňu Keating brutálne napadlo viac 400  bojovníkov Talibanu. 53 amerických vojakov vzdorovalo útoku mnohonásobnej presile. Ich straty  boli obrovské a tento nerovný boj sa stal najkrvavejším stretom americkej vojny v Afganistane. Štyri mesiace po bitke sa zistilo, že v čase útoku Talibanu na základňu Keating mala byť americká jednotka už dávno preč a vôbec tam nemala čo robiť. Bola tam omylom, lebo ju zabudli preveliť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (153)

majo0007 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nepochopili to ani Rusi, ani Američani... Načo sa tam jebete?! Dobre vám tak, ste skončili, mali vás odjebať vácej bez tých medajlý. Absolútne nemám súcit s tymino Náckami a kurevsky cool rečami (odjebal tam Amík psa - to neznášam - v tom momete by som tomu kokotovi prirožil AK47 a stisol, jebem na tvojich Army friends a hodnosť)! Vás tam dali dobre do LATY! ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Když jde člověk do válečného filmu, očekává válečný film, a to, že dostane slušné postavy, se kterýma se může sžít, je už jenom bonus. The Outpost splňuje oba body dokonale a za poslední dobu je to jedna z nejlepších mainstream amerických stříleček. V první půlce si divák říká, že už tak je zde akce víc než dost, ale celá druhá hodina je neustávající boj o obléhanou základnu a 60minutové neutichající střilení ve sluchátkách mi bude v uších hrát ještě pár hodin po zhlédnutí filmu. Postavy umírají jak na běžícím páse (Orlando Bloom se neohřál ani 30 minut:D), krve, nábojů a minometů je víc než dost a ačkoliv mi chyběla víc různorodá akce jako nože, brokovnice, granáty a podobně, slintám blahem a akce mám dost alespoň na dva týdny. Ve výsledku se Outpost vlastně může s klidem řadit k áčkům jako je Černý jestřáb nebo 13 hodin. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„KAŽDÝ, KDO JE NA ZÁKLADNĚ, UMŘE...“ /// Příběh PRT Kamdesh, nejzkurvenějšího místa k bránění na světě. Inu Amíci… hlavně to jejich velení… to je prostě banda kreténů! Nejdřív nám ukážou, kdo že všechno v tý jejich armádě slouží. Je na to dost času. Stejně jako na sledování domorodejch zmrdů. Takový… prostě z toho „jejich“ života. Není vo co stát, ale dobře (jestli vás tyhle věci bavěj) se na to kouká. Zhruba za hoďku začíná válka. Kamera je fakt akční a díky toma válka dobrá. A trvá skoro ¾ hodiny! Všechno je zakončený metály a syndromy. A pak ty rozhovory během závěrečnejch titulků… Prostě tohle nevymyslíš. To se musí stát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Outpost: An Untold Story of American Valor“, kterou v roce 2012 napsal Jake Trapper, neznám. 2.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 3.) Miluju místa, kde nezabíjí rakovina. 4.) Thx za titule „tdpaslik“ a „jirkazuza“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Epero 

všetky recenzie používateľa

Film sa oplatí vidieť hlavne kvôli druhej polovici. V prvej sa nám snažia ukázať postavy, no je ich veľa a sú nevýrazné, takže sa všetky zlievajú dokopy. Je to podľa skutočnej udalosti, takže postáv muselo byť viac a nemohli byť vymyslene „originálne“. Preto to nemožno vytknúť a tak nie veľmi záživnú hodinu sledujeme život na pomerne často ostreľovanej základni a aspoň máme predstavu ako to funguje. Druhá polovica je to hlavné, veľký útok na základňu, ktorý trvá až do záveru. Je to surové, chaotické, realistické zobrazenie boja z modernej vojny. Boja kde sa nie ako v akčnom filme hneď všetci vrhajú do útoku, ale neraz desiatky minút sedia v aute z ktorého sa nemôžu pre ostreľovanie dostať. A zároveň vidíme, ako na oboch stranách zomierajú ľudia pre základňu, ktorá nemá ani žiadny význam a je len rozmarom neschopnosti amerického velenia. Keby to bol vymyslený film, hodnotenie by bolo isto nižšie, ale tým záverom by mal trochu vyčnievať. ()

DAPDO 

všetky recenzie používateľa

Umístit základnu na takový místo mohl fakt jenom idiot. Ani vlastně pořádně nechápu myšlení amíků, pro jakou blbost tam poslali svoje vojáky…Ale k filmu. Měl jsem dost problém orientovat se v postavách, s helmama na palicích vypadalo 80% vojáků stejně. A vlastně si tak ani k nikomu nemůžete pořádně získat sympatie. Skoro polovina filmu dost chladná, kdy se pořádně nic neděje, po útoku Talibánu na základnu se to ve druhý polovině zvedne - 60%. ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (6)

  • Vo filme si svoje role zahralo aj niekoľko skutočných vojakov, ktorí slúžili na danej americkej základni v Afganistane. Pôsobenie vo filme si pochvaľovali všetky zúčastnené strany. (MikaelSVK)
  • Autorom literárnej predlohy filmu je americký novinár Jake Tapper, známy hlavne z vysielania spravodajskej televízie CNN, kde je moderátorom relácie The Lead With Jake Tapper (od r. 2013). (andykanadan)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Reklama

Reklama