Reklama

Reklama

Vojak 3: Obkľúčenie

(TV film)
  • Slovensko Mariňák 3: Obkľúčenie (viac)
všetky plagáty
Trailer

Desiatnik Evan Albright (Charlie Weber) je nováčikom v elitnej jednotke námorného vojska, ktorá zabezpečuje a stráži veľvyslanectvo USA v pokojnej arabskej krajine na Blízkom východe. Spriatelená krajina žije v mieri, a tak vojaci trávia dni rutinnými cvičeniami, počítačovými hrami a internými bojmi o povýšenie. Preto sa je pre všetkých obrovským šokom, keď ambasádu nečakane prepadne početná skupina arabských teroristov. Dobre vyzbrojení a vycvičení militanti útočia s cieľom zabiť informátora na veľvyslanectve. Nepriateľský útok prichádza ako blesk z jasného neba práve vo chvíli, keď nováčik Evan nastúpil do svojej prvej ostrej strážnej služby. Mariňáci s minimom bojových skúseností musia nabrať obrovskú odvahu a vôľu bojovať, aby ochránili nielen veľvyslanca a zamestnancov ambasády, ale aj sami seba v prvom ostrom bojovom nasadení, ktoré ľahko môže prerásť do obrovského medzinárodného vojnového konfliktu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ten kto čaká regulérny vojnový film na úrovni napr. Čierny jastrab zostrelený alebo Zachráňte vojaka Ryana bude sklamaný. No ten kto už vopred bude čakať len jednoduchý, priamočiary, akčný film z vojenského prostredia, nebude mať s Vojakom 3 problém. Akcie je dosť, natočená je podľa mňa absolútne v pohode a jediné čo pri nej zamrzí, že väčšinu tvoria prestrelky a na osobné súboje alebo iné typy akcií príliš nedôjde. Čo je dvojitá škoda, ak máte pred kamerou Scotta Adkinsa. Vo výsledku Vojaka 3 hodnotím ako neurážajúci priemer na 1-2 pozretia a obstojné vojnové béčko. Nič viac, nič menej. 55-60% ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Přijde mi legrační žehrání na to, že dvojka a trojka nemají s původním Mariňákem nic společného. Bude to asi tím, že Mariňák je protiválečný film, zatímco Jarhead 2 je lacinou "afghánskou" verzí Zachraňte vojína Ryana, zatímco trojka vychází z událostí v libyjském Benghází, takže je lacinější verzí Bayových 13 hodin. Oba filmy jsou ale v pohodě koukatelné, pokud od nich nečekáte nic jiného než místy řemeslně slušně zvládnutou akci. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Docela zklamání. Při krátké délce (85 min bez titulků) jsem nečekal, že to potrvá půl hodiny než se začne něco dít. Navíc pokud se těšíte na Adkinse tak vychladněte. Neřeknu proč, jenom se na to taky pěkně podívejte a pochopíte. Záporák je tu pak jenom proto, že tu nějaký musí být. Přestřelky řemeslně slušně natočené jak je zvykem, ale tenhle faktor to nezachrání. Kaufman tentokrát šlápnul vedle. No co už stane se...35% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Predchádzajúce diely som nevidel, pričom ma ani moc nelákajú, no aspoň na tento diel som bol celkom zvedavý, keďže William Kaufman patrí medzi najlepších režisérov akčných videofilmov a navyše tu má jednu z hlavných úloh aj akčná ikona Scott Adkins, ale nakoniec ani nebolo treba, nie je tu moc o čo stáť. Ešte tá rozbehová úvodná tretina ma bavila najviac, síce ani tu sa nejedná o nič výnimočné, ale aspoň to pôsobí celkom obstojne, so snahou zoznámiť s postavami a celkovou situáciou a bol som zvedavý, čo bude ďalej. No následne sa to už síce naplno rozbehne a akcia strieda akciu, ale zábavnosť filmu ide paradoxne prudko dole. Už po pár minútach tejto fázy ma to prestalo baviť a už sa z toho stalo len obyčajné nudné čakanie na záver, pričom až do konca ma tu už výraznejšie nezaujalo vôbec nič. Takže po akčnej stránke som tentoraz dosť sklamaný, technicky síce je kvalitne zvládnutá, ako je to u Kaufmana zvykom a občas aj nejaký zásah pôsobí celkom efektne, ale to je asi tak všetko, chýba akýkoľvek nápad, je to len nudné stereotypné strieľanie, ktoré ma už po chvíli prestalo zaujímať. Chcelo by to akciu aj trochu spestriť, bol tu dostatok priestoru pre súboje a nejaké tie tiché likvidácie, ale s výnimkou jedného priemerného súboja a navyše aj to bez účasti Adkinsa sa tu nenájde vôbec nič. Postavy sú len čisto priemerné, hlavný hrdina nie je najhorší, ale ani ma moc nebavil a o ostatných platí prakticky to isté. Jedine ten Scott Adkins tu trochu vyniká, ale aj tak neponúkne nič výnimočné. Inak po vizuálnej stránke to v rámci svojej kategórie pôsobí celkom obstojne, čím mi aspoň Kaufman stále dokazuje, že predsa len patrí medzi tých lepších videorežisérov, len tie prestrelky by už potreboval osviežiť. Takže úplne zlé to určite nebolo, ale aj tak mi Jarhead 3 prišiel ako strata času a aj to jedno dopozeranie mi robilo problémy. Lepších filmov s podobnou tématikou je nespočet a to aj medzi videofilmami, napríklad aj taký Van Dammov Zástupca veliteľa bol podstatne lepší. 41% ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Gunny Raines (Scott Adkins) se svým týmem mariňáků musí při útoku na ambasádu ochránit amerického velvyslance Dana Cahilla (Stephen Hogan) před mnohonásobnou nepřátelskou přesilou... Jarhead 3 je poctivý béčkový film, který nabídne dostatek akce v podobě přestřelek. Scott Adkins nemá tentokrát jakýkoliv souboj, ale i se zbraní v ruce to dokáže pořádně rozjet. IMDb uvádí nepřesně délku snímku, protože ta je pouze 90 minut. HODNOCENÍ 60% ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama