Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 4

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (412)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Atmosferický snímek s několika skutečně velkolepými momenty, u kterých faktor "lekaček" fungoval na 100%. Tak proč tak nízké hodnocení? The Boy si svou reputaci kazí poměrně zmateným střihem, který je patrný zejména ve finále snímku, což jde také v ruku v ruce s poměrně fádním rozuzlením děje. Upřímně, po tom precizním budování celé atmosféry a příslibů "duchovna", jsem prostě čekal něco víc.....nadpřirozeného. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Na Lauren Cohen se dobře dívá,navíc je evidentní,že hrát umí,ale tím jsem vyjmenoval všechny klady filmu.Atmosféru nebylo z čeho vybudovat,Ben Robson jako Cole byl zoufale nepřesvědčivý,scénář se tvářil znuděně a unaveně,loutka nebyla děsivá(Batole z Toy Story 3 ji kdykoliv strčí do kapsy),krátce před závěrem se snímek změní v Pátek 13. a na závěr přijde twist-závěr filmu chybí.Vskutku nekonvenční.Připomíná to vtip bez pointy. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

V prvom momente zaujme herečka L. Cohan, ktorej meno asi nikto nepozná, ale každý kto sleduje Walking dead okamžite spozná jej tvár. Hororom som sa nikdy nevyhýbal a tento mal celkom slušné ohlasy, takže som mu rád dal šancu. Atmosféra sa buduje postupne a celkom to vychádza. Film skrýva i peknú pointu a trochu krvavejší záver, ukončí inak vyslovene atmosferický horor. 70%. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Keď sa mladá pestúnka po príchode do jedného zo starších rodinných sídiel dozvie, že jej služby opatrovateľky budú využité kvôli porcelánovej bábike v životnej veľkosti osemročného chlapca, vníma svoju pracovnú náplň ako hlúpy žart. Neubehne však dlhá doba a jej dôvody na smiech čoskoro pominú. Okolnosti sú totiž omnoho záhadnejšie a komplikovanejšie, ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. Ani nápadité rozuzlenie či jedna "osamelá" lakačka v klišé príbehu, nezachráni tento úplne priemerný snímok od zaslúžene nízkeho hodnotenia. Je mi jasné, že vďaka kino atmosféra môže samotný počin u diváka dosiahnuť mnoho, no radšej zaspím doma zadarmo, ako tam za 7 eur. Pre mňa osobne jedno obrovské sklamanie - 45% ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Jako horor je The Boy až trestuhodně přiškrcený, neřku-li slabý, za toto jsem dlouho zvažoval trojku, ale vzhledem k tomu, co vyšlo za první tři měsíce tohoto roku, je to pěkně natočená, příjemné obsazená a taky dostatečně kvalitně napsanaá jednohubka. Takový spokojenější průměr. 70% dám, ať nežeru.... ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)

Reklama

Reklama