Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenzie (138)

Kinison 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vždy se bojím závěrečného dílu seriálu. Zůstává po něm obvykle jen nenaplněné očekávání, neuzavření otázek, prázdno, pustota a zklamání. Tady ne. Toto byl Závěr. Ne tolik Akční, ale Naplněný a Uzavřený. I díky němu dávám celému seriálu plný počet hvězd. Málokdy mě který seriál donutil si po každém díle dát panáka a cigáro. A pak ještě jednou. Na uklidnění. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prehnané hodnotenie pokračuje aj v záverečnej časti, súdna sieň je iba miestom kde prebieha o čosi emotívnejšia fyzikálna prednáška, ťažko porovnávať s 12 rozhnevanými mužmi...Prestrihy do elektrárne pred a tesne pred výbuchom a záverečný sumár trochu na kvalite pridali, ale opakujem, scénar napísal život a preto to u mňa vyššie hodnotenie mať nemôže. ()

Reklama

the_weaver 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nemôžem si pomôcť, ale mám zásadné pochybnosti o prezentovanej motivácii Ďatlova (a jeho nadriadených) na "úspešné" dokončenie skúšky reaktora. Ak by ňou malo byť povýšenie, neodflákla by sa tak, ako v skutočnosti. Navyše šlo o vedecký experiment, ktorý by sfušovaný nemal žiadnu výpovednú hodnotu, nieto potenciál na povýšenie.↵  Už vôbec nežeriem prezentovanú príčinu, prečo nedošlo skôr k náprave chyby RBMK reaktorov v ZSSR. Trúfam si napísať, že miesto neochoty priznať nedostatky reaktora boli príčiny prozaickejšie, ako napr. podcenenie nebezpečenstva nedostatkov, časová náročnosť vývoja či cena prípadnej nápravy, ktorú upadajúci ZSSR nebol ochotný zaplatiť.↵  Napriek tomu plné hodnotenie za jasné, trefné a pútavé vysvetlenie príčin, ktoré viedli ku katastrofe. Must-see pre každého obyvateľa bývalého ZSSR! ()

Demonic189 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

99% asi hovorí za všetko. Priznám sa, ze som sa záverečnej časti tak trochu bál, aby sa seriál nakoniec nepokazil, ale zbytočne. Obrázky v titulkách ma už len definitívne rozobrali až vypadla nejaká tá slza...Ináč treba jednoznačne spomenúť fenomenálny výkon pre mňa donedávna nie velmi známeho Jareda Harrisa. Bravo! ()

chup44 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Od prvého po posledný diel si to držalo kvalitu. Každopádne, som rád, že to HBO dalo len na 5 častí, pretože táto téma by sa dala natiahnuť na 50 častí. Podľa očakávaní bola posledná časť viac "politická", no napriek tomu skvelá. Scéna Legasova pred súdom, kde opisuje čo sa v tú noc stalo bola natočená parádne. Aj keď človek vie, ako to dopadne, bol som napätý celý čas. Sekundu po sekunde + “flashbacky” fungovali neskutočne. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (3)

  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené