Reklama

Reklama

The Hole in the Ground

  • Austrália The Hole in the Ground (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Christopher těžce nese, že se s nimi otec nepřestěhoval. Je kvůli tomu posměchem ve třídě a jednoho dne se o tom pohádá s matkou. Uteče do nedalekého lesa, kam ho matka Sarah sleduje. Syn se jí ale ztratí a namísto toho nachází uprostřed lesa velkou díru, jako po sesuvu. Když se pak Chris vrátí a Sarah několik dní sleduje jeho jednání, zdá se jí, jakoby to nebyl vůbec její syn. Je možné, že se v lesích skrývá tajemství, o kterém nikdo neví nebo o něm nechce mluvit? (Rodriguez)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (81)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Sympatická mladá mamina Seána Kerslake, írsky vidiek, jedna veľká diera v zemi a malý synáčik, ktorý sa po návrate z lesa správa veľmi podozrivo a divne. Dejovo je to veľmi predvídateľné, no na druhej strane natočené a odohraté to je dobre a film dokáže občas solídne napnúť a aj postrašiť(najmä pomocou tej starej baby v bielej košeli, ktorá takmer vždy prichádza na scénu spolu s ľakačkou). Obstojná jednohubka, ktorá ma potešila najmä tým že neobsahuje žiadne nezmysly a presne vie čím chce byť. Jednoduchým hororom o tajomnej diere v lese... 55% ()

classic 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade to sú veľmi silné 3 hviezdičky, že im nechýba príliš veľa, aby mali štyri. To nakoniec znamená, že bol tento írsky komorný horor na vysokej umeleckej úrovni, ktorý mával miestami excelentnú réžiu a kameru - dohromady. Scenár taktiež nebol úplne od veci, mal hlavu a pätu, aj keď bol trochu, ako sa tradične povie : „Pritiahnutý za vlasy” ! Videl som tu zopár postáv, predovšetkým - filmová mama a syn, boli v centre diania najviac. Bývali neďaleko lesa, kde ako napovedá samotný názov tohto snímku, bola : The Hole in the Ground (slov. preklad : DIERA V ZEMI), a to je vôbec najdôležitejšia pointa, ktorá dáva daný význam. V úvode Chris žiada od svojej mamy Sarah, aby mu kúpila bicykel, nevyhovela mu. Možno, ak by zmenila svoje rozhodnutie, nemusel by sa synátor túlať sám po lese, kde na neho číhala osudná nástraha ? Alebo ho to skrátka priťahovalo, ako magnet ? Ten bike nakoniec obdržal, ale za totálne iných okolností, aké si nedokázal ani predstaviť. Film má aj pôsobivú atmošku v podobe veľkého domu, v ktorom sa budú diať divoké veci. Ústredne DUO, t.j. Seána Kerslake a James Quinn Markey sú pozoruhodní, no i pre nich sú nachystané občasné diery v scenári, kedy prichádza na rad sled nelogických rozhodnutí. Lee Cronin nakrútil intenzívny klaustrofobický horor, ktorý má vynikajúcu štruktúru, ktorá je hlavný dôvod - zaujatia pre p. diváka. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

90% stopáže tohto hororu o divne sa správajúcom chlapcovi a jeho matke bývajúcich niekde na samote u lesa je založených na snahe vybudovať napínavú atmosféru a na ľakačkách. A nič z toho vôbec nefunguje. Mal som pocit, že sa Cronin skôr snaží o nejaký tupý akčniak typu Rýchle a zbesile ako poriadne hustý atmosférický horor. Vo finále sklame aj príšera a celá pointa, ktorá nič extra zaujímavé neponúkne. Jednu hviezdičku dávam len za pekný vizuál. O filme som dopredu nič nevedel a pozrel som si ho len kvôli tomu, že má Lee Cronin režírovať ďalší Evil Dead. Ak to dopadne takto mizerne, tak je to fakt otrasná voľba a neviem čím Raimiho zaujal. 2/10. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Mateřské trápení a lochna kdesi v irských lesích produkující doppelgängery možná vypadaly v hlavách tvůrců atraktivně, ale výsledkem je jen 5 % něčeho silnějšího (druhé setkání s šílenou bábou, úklid kuchyně maminkou) a 95 % balastu čerpajícího motivy z všemožných invazních thrillerů, dramat o malých Damiánech a ve finále i z Marshallova fláku Pád do tmy. Jednu věc ale nepochopím. To nemohl zkušený lord velitel Noční hlídky kolem té džuzny postavit zeď? ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se moc, anotace a distribuční zázemí mé oblíbené A24 dávaly tušit, že by se mohlo jednat o horor, který mi přesně sedne do vkusu. A ono jakoby jo, ale není to dotažené. Dějově je film bohužel příliš jasně nalajnovaný a jednoduchý. Celkem zajímavá začne být až závěrečná třetina, kdy The Hole in the Ground najednou dostane vlastní ksicht a začne pěkně šlapat a napínat. Do té doby je to ale jen přehlídka klišé, která mě bohužel nezajímala. Jako jednohubka v pohodě, ale jako snímek, který by měl soupeřit třeba s Babadookem (s nímž existuje hned několik styčných ploch), se Croninův debut nechytá ani náhodou. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2019 na filmovém festivalu v Sundance. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (viac)

Reklama

Reklama