Reklama

Reklama

Korisť

  • Slovensko Aligátory útočia (viac)
Trailer 1

Nádejná plavkyňa Haley Kellerová (Kaya Scodelario) nie je žiaden samovrah. Do uzatvorenej zóny na Floride, ktorá sa pripravuje na jeden z najväčších hurikánov za posledných pár desiatok rokov, sa vypravila len kvôli svojmu otcovi (Barry Pepper). Ten sa snažil na poslednú chvíľu zabezpečiť svoj dom. Z oblasti už mal byť dávno evakuovaný, napriek tomu sa neozýva. Haley ho nájde v už čiastočne zaplavenej pivnici, v bezvedomí a ťažko zraneného. Než ho stačí odtiahnuť do relatívneho bezpečia, pripomenú sa nepozvaní hostia, ktorí jej otcovi  zranenie spôsobili. Stúpajúca hladina vody totiž výrazne rozšírila lovný revír tunajších aligátorov, ktorí sú celkom hladní a zvedaví. Situácia je vážna a pomerne beznádejná. Hurikán udrel naplno, pivnica sa plní vodou a Haley je jasné, že bude čoskoro čeliť voľbe. Utopiť sa alebo nechať sa zožrať pri pokuse o záchranu. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (405)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Alexandre Aja má na svedomí niekoľko špičkových hororových kúskov a ani v tomto prípade tá hororovejšia akčná časť nebola vôbec zlá. Napínavé a vygradované aj s vynikajúcou prácou so zvukom. Možno to chcelo len zopár pamätnejších masakrálnych gore scén, podobne ako sme napríklad videli v jeho Piraňa 3D (2010). Väčšinu toho dobrého však zabíja totálne blbý obsah, ktorý už ku koncu začal poriadne liezť na nervy - dievčinka Superman, to tu ešte nebolo. A k tomu ešte aj veľká kopa patetizmu - "...dokážeš to... si rýchlejšia ako aligátori....", vraví otec. No skrátka dejová linka je akýsi paškvil o Wonder Woman, ktorého trápnosť môže niekomu zatvárať oči alebo spustiť nekontrolovateľný rehot. Keby to aspoň nebolo myslené tak vážne, ale len ako paródia, tak nič nepoviem. Škoda. Slabší priemer. 55/100 ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tak na tenhle filmek jsem byl i vzhledem k osobě režiséra celkem zvědavej, ale už tu asi fakt není nikdo kdo by pozvednul zahnívající žánr zvaný horor. První čtvrtina ještě ušla celkem slušně se rozjela atmosféra, ale bohužel od toho prvního útoku aligátorů mě to úplně přestalo bavit. Pak už je to totiž jako přes kopírku. Nezáživní fotr s dcerou a ještě nezáživnější kecy mezi nimi. Občas odněkud vybafne digitální aligátor a občas sem tam někoho sežere a vy máte neomylnou jistotu, že ústřední dvojice plus pes přežijou, ať se děje co se děje. Filmu pak nenávratně podkopává nohy hlavně to jak se bere brutálně vážně. Pořád až do závěrečných titulků jsem čekal, že tam bude aspoň nějaký odlehčení no pokud jím byl míněn song see you later aligator, tak v tom případě : no see no later Mr Aja. Horor je na všech frontách mrtvej a každej další film v tom jen utvrzuje.25% ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Toto ma, po priemerných hodnoteniach od mojich obľúbených, veľmi príjemne prekvapilo. Asi si nepamätám, že by som vôbec niekedy videl dobrý horor o krokodíloch a Crawl má všetko, čo by mal správny zvierací survival mať. Kazia to len tie digitálne krokodíly. Už by si mohli v Hollywoode uvedomiť, že sa toho nedá báť. V medziach subžánru za 4*. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Floridu zasiahne krutý hurikán a väčšina obyvatelov musí byť evakuovaná. Haley (Kaya Scodelario) sa snaží dovolať svojmu otcovi, ten ale telefón nezdvíha. Preto učiní rázne rozhodnutie a vyberie sa napriek drsným podmienkam do jeho domu. Vietor a voda ale nie sú jediným prírodným živlom, ktorý ju bude ohrozovať. - Končí nám dekáda, a ked sa pozriem na filmografiu Alexandreho Aju, tak je pre mňa asi jej najväčším hororovým sklamaním. Z originálnych a hlavne desivých hororov prešiel na úplne generické nezmysly, ktoré neprinášajú nič nové. Rovnaký je aj jeho najnovší počin Crawl, v ktorom ma bavili asi tak prvé 4 minúty, keď tam bola výborná kamera so zábermi na vyšportované ženské pozadia. Potom už je to len úplne predvídatelná záležitosť plná digitálnych príšeriek, a aj keď sa herci sakramentsky snažia dať tomu nejaký náboj, ich snaha zlyháva na úsmevnom scenári. Tento film som pozeral bez toho, aby som o ňom čokolvek vedel, ale asi si tieto kinohorory vždy dopredu čeknem, lebo pozerať sa na toto ma fakt nebavilo. + herečka z Pride and Prejudice and Zombies + herečka z Mayhem ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Kořist mi dala přesně to, co jsem od krokodýlího hororu v kině očekával, a možná dokonce Alexandre Aja moje očekávání mírně předčil, protože vytvořil veskrze zábavný a akční survival, ve kterém se bez ustání něco děje. Scenáristicky to není kdovíjak na výši (ale kdo si předem projel filmografii bratří Rasmussenů, nemohl čekat nic jiného), kdekdo by mohl podotknout, že většina vedlejších postav je ve filmu jen na porážku, a měl by pravdu, přesto to zkrátka jako letní horor naplnilo veškerá má očekávání a výborně jsem se při tom odreagoval. Aja po Piraně 3D opět dokázal vytěžit brakový námět na maximum a vytvořit solidní a napínavou zábavu. A údernější song v závěrečných titulcích tu dlouho nebyl. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Vo filme je veľmi často vidieť hlavnú postavu plávať rýchlejšie ako aligátor, čo je nemožné. (Zeker)
  • Film se měl původně natáčet v Česku a měl na něm pracovat z části i český štáb. Z plánů ale sešlo a natáčení se přesunulo do levnějšího Srbska. (KlárkaS)
  • Po posledním záběru začínají titulky za doprovodu písně „See You Later Alligator“, což docela vtipně navazuje na samotný děj filmu. Píseň složil a nahrál v listopadu roku 1955 Bobby Charles (vlastním jménem Robert Charles Guidry. Nicméně mnohem větší slávy s touto písní dosáhli Bill Haley & His Comets. Jejich cover verze této písně přitom byla vydána o pouhý necelý měsíc později. Našincům je jistě známá i česká verze písně „Nashledanou krokodýle“, přičemž existuje více verzí textu této písně. (Posheidon)

Súvisiace novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (viac)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (viac)

Reklama

Reklama