Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hororová antológia zložená z viacerých segmentov, ktoré sú medzi sebou vzájomne prepojené. "The Way Out And The Way In". Dvojica previnilcov sa snaží uniknúť pred spravodlivosťou a vyhnúť sa trestu za svoj čin. Ich osud sa však stále zamotáva a postupne zisťujú, že pred svojou minulosťou nemôžu utiecť, a budú kvôli nej brutálne trpieť.
"Siren". Tri mladé dievčatá, ktoré tvoria hudobnú skupinu, sa vybrali na výlet. Počas dlhej cesty nehostinnou púšťou však dostanú defekt a zostanú odrezané od sveta, pretože nemajú potuchy, ako ďaleko je najbližšie mesto, a taktiež nemajú náhradnú pneumatiku. Našťastie sa po dlhom čakaní objaví auto a zhodou náhod sú jeho majitelia veľmi prívetiví. Dievčatá dokonca pozvú do svojho domu, kde im poskytnú plný komfort. Po príjemnej večeri s rodinou, ktorá ich prijala s otvorenou náručou, sa však pobyt mení na najhoršiu nočnú moru.
"The Accident". Lucas cestuje počas noci opustenými cestami a dlhú cestu si kráti telefonátom s priateľkou. Znenazdajky sa však pred jeho autom z tmy vynorí postava a on už nemá šancu zabrzdiť. Dochádza k zrážke a neznáma osoba má na tele mnohopočetné zranenia. Lucas je však ochotný urobiť čokoľvek, aby jej pomohol. Po príchode do blízkeho mesta má šťastie, keď nájde nemocnicu. Problémom je, že v tejto nemocnici sa využívajú naozaj netradičné liečebné metódy.
"Jailbreak". Starší muž prichádza do mesta, aby tu našiel sestru, ktorá sa stratila už pred trinástimi rokmi. Po malej chvíli však zisťuje, že mesto je plné zvláštnych obyvateľov, a nájdenie sestry jeho sestry bude oveľa komplikovanejšie, ako sa spočiatku zdalo. V záverečnej časti prichádza mladá rodina po prvýkrát do svojho nového domu. Plánovaná večera a oslava sa však nekoná, pretože uprostred večera zaklope na dvere neznámy návštevník, ktorý sa do ich domu snaží dostať za každú cenu. Rodina tak musí čeliť obrovskému nebezpečenstvu hneď po príchode. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (129)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Hned první povídka ve mně vyvolala asi jen: ,,Ty vole, na co to vlastně koukám?" Postupem času a po překonání zvláštně laděného vizuálu a trochu špinavé atmosféry jsem se do této antologické záležitosti nějak zavrtala a až na jednu výtku k předposlední části s hledanou sestrou, jejíž vizuál nám s přítelem přípomínal nedávný 400 days, si nemám na co stěžovat. Prolínání dějů je jen vítaným faktorem a funguje opravdu skvěle. Konečně to někoho napadlo. Takže je to antologie, ale propojená netradičním způsobem. Režiséři navíc příjemně nechávájí diváka hádat, jaké další souvislosti v ději budou. Nejvíce jsem byla hotová asi z The Accident, tohle šťourání se v lidech já docela můžu, navíc napětí se drží úspěšně celou dobu. Každá povídka zaváněla něčím jiným, potěšila mě i přítomnost jistého okultismu a vždy mě něco evokovalo na jiný hororový kousek. Když to porovnám s ostatními antologiemi, Southbound si může opravdu ve stoje zatleskat. Taková nenápadná blbůstka a jaké radosti to udělá. ()

FAITH.BABE 

všetky recenzie používateľa

No konečně! Konečně někdo pochopil, že i v roce 2016 bude lidi bavit něco jinýho, než barák ve kterym straší posedlá panenka, nebo jinej zlej bubák. S filmem VVitch, na kterej se nesmírně těšim doufám, že hororový žánr opět dostává pomaloučku polehoučku naději i v dnešní době Justinů Bieberů a Kardashianek. Muzika funguje, akorát škoda těch digi strašáků, kdyby si s nima vyhráli hezky růčo, posralo by se strachy mnohem víc lidí. Každopádně, já jsem zatížená na filmy ve kterých jde o ! ! ! SPOILER ! ! ! Peklo... Všechno co se týká pekelnosti, ďáblů a trestání hříšníků mě nesmírně bere. ! ! ! KONEC SPOILERU ! ! ! Spokojenost, doporučuju a určo jsem to neviděla naposledy :))) ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že jednotlivé příběhy nejsou smysluplně (nebo alespoň nějak!) provázané. Jako sofistikovaná skládačka by to fungovalo fajně. Takhle film působí pouze jako zlepenec několika nesouvisejících shortů kamarádů filmařů, kteří - každý podle svého gusta - natočili “nějakou strašidelnou historku někde v západoamerickém outbacku”. Průběžně zábavné, ale ve výsledku neuspokojivé. ()

Deyw 

všetky recenzie používateľa

mno..je to divna kolekce pribehu, ktery se odehrali na stejnej miste, kdesi v pekle ? prvni pribeh je totalni wtf a clovek nechape az ke konci pochopi..druhej pribeh nafetovanych holek celkem bida..ovsem ten treti je highlight celyho filmu, kdy borec srazi buchtu a je v uplny prdeli a po telefonu ho navadi co ma delat a kdyz operuje tak je to lahudka..dalsi pribeh uplne zbytecnej a ten posledni celkem vpohode ale nic moc..takze dve hvezdy za pribeh kterej reziroval borec (bruckner) kterej prekvapil s letosnim ritualem..jinak je to zbytecnej film.. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Začátek docela navnadil, vypadalo to na zajímavé téma o zatracených duších, možná nějakém očistci, ale pak se to celé zvrtlo dalšími povídkami. Nic nebylo vysvětleno, strašení je zde pro samotné strašení, morbidní hnus ("operace") je tu prostě jen sám pro hnus. Nic nedává smysl, a to málo atmosféry, co to stihlo nachytat v úvodu nebo během cesty opuštěným městem, to zase rychle ztratilo všemi těmi wtf scénami o ničem a bez pointy nebo vysvětlení. V podstatě vám stačí vědět, že vše je tady vlastně jen proto, aby "normální" lidé co nejrychleji zhebli, nic víc, nic míň. Je to ale škoda, pár náznaků zajímavého hororu zde bylo. A o Carpentera se to tedy neotřelo ani zdaleka. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu je aj názov Southbound - Highway to Hell. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama