Reklama

Reklama

Ava: Bez súcitu

  • Česko Ava: Bez soucitu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je nebezpečne sexi a stretnutie s ňou prežije len málokto. Pracuje ako nájomná vrahyňa, ktorá pre tajnú organizáciu likviduje vybrané ľudské ciele a je v tom výnimočne dobrá. Dostáva tie najdelikátnejšie prípady – obvykle „kravaťákov“ z vysokých biznisových kruhov. Ava pracuje bez súcitu, rýchlo, čisto a nenápadne – v rôznofarebných parochniach, chic nohavicových kostýmoch alebo v elegantných večerných šatách. Po jednej neúspešnej akcii sa ale karta obráti. Organizácia, pre ktorú Ava pracovala, potrebuje zahladiť stopy. Oficiálne sa má niekde ukryť, vziať si voľno a odpočinúť si. Neoficiálne ju chce šéf organizácie poslať na odpočinok navždy a celkom bez súcitu urobí z Avy ďalší cieľ na likvidáciu. Ava sa medzitým rozhodne ukryť doma, kde dlhé roky nebola, a trochu napraviť vzťahy s matkou a sestrou. Jej otec medzitým zomrel, expriateľ zase prepadol gamblingu a zaplietol sa s miestnou hráčskou mafiou, ktorú Ava pozná z minulosti až príliš dobre. Nedá sa povedať, že by ju doma privítali s otvorenou náručou. A to ešte netuší, že sa z nej stal objekt na odstrel a na každom kroku ju môže čakať nejaký zabijak. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (232)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne naivná blbosť ktorá nevie či chce byť akčný film na štýl Bourna alebo rodinnou drámou o vnútorných démonoch. Takto spackať film kde máte k dispozícii kvalitných hercov sa často nevidí. Tuctové akčné scény a hlupučky scenár sú už len vrchol toho všetkého čo som napísal. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

proboha proč...čekal sem a těšil sem se na odpočinkový akčňák ve stylu Atomic Blond a místo toho sem dostal nezajímavou rodinou telenovelu,kde si tu a tam dá někdo přes hubu a nebo někdo někoho zastřelí.Upřímně nechápu ty tendence do prakticky každého podobného snímku nacpat zapeklité rodinné vztahy,problémy s alkoholem atd atd a navíc je tam nacpat tím nejohranějším a nejprůhlednějším způsobem jaký existuje.Jediný kdo si tu udržel tvář je John Malkovich,zbytek nemá moc co hrát protože jejich postavy jsou buď ploché až běda,nebo jim role prostě nesedí...40% ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Když dva dělají totéž, není to totéž. Film na stejný brdo jako Rudá volavka, Atomic Blonde nebo Anna, tady zase pro změnu kosí neschopné chlapy padesátikilová Ava, která je sice sexy, ale to je tak všechno. Ava je totiž nesympatická píča, který co vteřinu přejete smrt. Co tam v roli úplného joudy dělá takový Common mi je záhadou, Colin Farrell hraje buď v hrozných filmech, úplných sračkách a nebo topovkách, naštěstí tady aspoň hraje docela zajímavou postavu a díky jeho super bitce s Malkovichem sem tomu taky přidal hvězdu, co měl ovšem znamenat ten konec, to mi hlava ty píčo nebrala, strašně sem se modlil, aby tu debilní píču vyhodil ze třicátýho patra hotelu. A Ioan Gruffudd přešel od hlavních rolí v komixových blockbusterech k mini rolím ubrečených podnikatelů, kteří dostanou kulku. Veselé konce. No prostě sračka, ty 2* zpětně vlastně nechápu. 30%. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Je to divně obsazené (opuchlá Geena Davis, špatně hrající Common), ledabyle zrežírované a celkově strašně viditelně béčkové a ohrané. Akční scény sice po stránce choreografie a střihu nijak neohromí, ale mají kinetiku a Jessica se v nich pere slušně. Tyhle pomalejší zabijácké thrillery s důrazem na osobní dramata mě ale baví a v Avě tohle funguje obstojně, byť postavy si mé sympatie vlivem nepříliš vhodného castu získávaly jen horko těžko. Třetí hvězda za Bearův dubstep, kterej v kuchyni pode mnou párkrát málem odjebal kachličky. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Ava" je na miestach nudný a na miestach skutočne trápny film. Neviem aká bola vízia toho čo chcú s týmto filmom dosiahnuť. Z popisu človek nadobudne dojem, že sa dostane do celkom dobrého akčného thrilleru. Jessica Chastain v hlavnej role a bude sa na úteku musieť brániť proti nepriateľom. Úprimne vám ale všetkým poviem, radšej si pozrite "The Girl In The Spiders Web". To nie je dobrý signál. Pozitíva filmu? Úvodná scénka je celkom dobre spracovaná a predstavuje nám našu hlavnú hrdinku. John Malkovich je podľa mňa super a potešilo ma po dlhej dobe vidieť Geenu Davis. Inak mi nenapadne nič. Jessica Chastain je talentovaná, no tu pôsobí veľmi neprirodzene. Mám pocit, že sa drží veľmi v úzadí a nevie dostať zo seba svoj plný potenciál. V akcii je okey, no mimo nej pôsobí veľmi zvláštne. Ak je však niekto ešte horší než ona, tak je to Colin Farrell, ktorý tu pôsobí ako úplný amatér. A jeho postava je vysoko otravná a nezaujímavá. Film je okrem toho viac spracovaný ako dráma, kde dôležitejšiu rolu zohrávajú vzťahy medzi Avou a jej rodinou. A tým, že osem rokov bola preč a podobne. A to, že je bývalá alkoholička. Čo z popisu nemáte šancu vôbec pochopiť. Úprimne. Záver je pre mňa skutočne trápny. Celú dobu čakáme na akciu a keď sa jej dočkáme, tak toto je to najlepšie čo ste dokázali dať ako tvorcovia dokopy? Sorry, ale ja vám to nezožeriem. Nevidím dôvod na to, aby ste s týmto filmom márnili čas. Hodnotenie: D+ ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené