Reklama

Reklama

Ava: Bez súcitu

  • Česko Ava: Bez soucitu (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je nebezpečne sexi a stretnutie s ňou prežije len málokto. Pracuje ako nájomná vrahyňa, ktorá pre tajnú organizáciu likviduje vybrané ľudské ciele a je v tom výnimočne dobrá. Dostáva tie najdelikátnejšie prípady – obvykle „kravaťákov“ z vysokých biznisových kruhov. Ava pracuje bez súcitu, rýchlo, čisto a nenápadne – v rôznofarebných parochniach, chic nohavicových kostýmoch alebo v elegantných večerných šatách. Po jednej neúspešnej akcii sa ale karta obráti. Organizácia, pre ktorú Ava pracovala, potrebuje zahladiť stopy. Oficiálne sa má niekde ukryť, vziať si voľno a odpočinúť si. Neoficiálne ju chce šéf organizácie poslať na odpočinok navždy a celkom bez súcitu urobí z Avy ďalší cieľ na likvidáciu. Ava sa medzitým rozhodne ukryť doma, kde dlhé roky nebola, a trochu napraviť vzťahy s matkou a sestrou. Jej otec medzitým zomrel, expriateľ zase prepadol gamblingu a zaplietol sa s miestnou hráčskou mafiou, ktorú Ava pozná z minulosti až príliš dobre. Nedá sa povedať, že by ju doma privítali s otvorenou náručou. A to ešte netuší, že sa z nej stal objekt na odstrel a na každom kroku ju môže čakať nejaký zabijak. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (232)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Je to divně obsazené (opuchlá Geena Davis, špatně hrající Common), ledabyle zrežírované a celkově strašně viditelně béčkové a ohrané. Akční scény sice po stránce choreografie a střihu nijak neohromí, ale mají kinetiku a Jessica se v nich pere slušně. Tyhle pomalejší zabijácké thrillery s důrazem na osobní dramata mě ale baví a v Avě tohle funguje obstojně, byť postavy si mé sympatie vlivem nepříliš vhodného castu získávaly jen horko těžko. Třetí hvězda za Bearův dubstep, kterej v kuchyni pode mnou párkrát málem odjebal kachličky. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Prvy Hollywoodsky film po koronavyre. A priserny film, ani  nie tuctovy, ale doslova pruser. Radoby rodinne hodnoty, ktore aj tak nemaju na konci zmysel. Dzesika Chastain  /Interstelalr, martian 2015/ ako 40 ci 50 kilova vrazdedkyna, ktora v pohode sunda 100kg chlapov - na taketo veci - a tu uz musim byt vulgarny, hoci nerad - toto ma nasralo uz v Salt s Endzelinou . Vystrelov minimum, len same rvacky. Este aj ich cholerografia je spatna   : 5 % ()

Reklama

Sabrewulf odpad!

všetky recenzie používateľa

Ježiši, taková sračka. To už se noví akční hrdinové vybírají losem? Hollywoodští papaláši sedí v zasedačce, vytahují papírky z misky a:"Jé, já mám Jessicu Chastain". Tak nějak? Jinak totiž nechápu, o co přesně komu šlo. Dokud naše pseudo akční hrdinka své cíle zastřelí nebo znehybní injekcí, ještě se to dá. Ale jakmile začne mlátit chlapy ala John Wick, nastoupí takový ten pocit, že by se člověk nejradši zavrtal studem do křesla. Průser není ani tak klasické váhové klišé, že všechno rube 40tikilová vyžle, ale spíš forma - jak hrozně je akce natočená. Nejen pomalý střih bez ráznějšího spádu, divně vybrané úhly kamery a tak dál, ale v prvé řadě to Chastain absolutně nezvládá. Je při těch pohybech neskutečně jalová, až mi jí bylo líto, z tělocviku nejspíš jedničku neměla. Nevěřil jsem jí roli ani co se za nehet vleze. A tím obehraným scénářem chtěli dokázat co? Proč to vzniklo? ()

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Vražedkyně Jessica Chastain se po letech vrací domů, aby se smířila se sestrou, vyříkala si věci s maminkou, postavila se své vlastní minulosti a občas zabila někoho, koho na ní pošle Colin Farrell. Ava: Bez soucitu je spíš drama, které se snaží akci vyhýbat, což je dobře, protože akce jako taková za moc nestojí. Ale bohužel za moc nestojí ani to drama, takže krom charismatického a trestuhodně nevyužitého obsazení tu fakt není nic, kvůli čemu by stálo za to s touhle šmírou ztrácet čas. ()

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Ty vole to je peklo. Áčkový akčniak, ktorý síce nevyzerá finančne podfinancovaný, ale kvalitatívne tam každá stránka vyzerá horšie ako v súčasných odfláknutých Willisovkách. Namiesto akcie sa tam rieši rodinná omáčka ústrednej vražedkyne a nakoniec tie všetky rodinné problémy aj tak nemajú žiadnu pointu. Postavy sú naviac nesympatické a chovajú sa nelogicky. Nonstop som krútil hlavou nad konaním postáv. No a akcia zaberá max 10 minút a okrem pár výstrelov sa dočkáme len bitiek. No a tie sú tak pomalé a bez choreografie, že by to zvládol natočiť akýkoľvek absolútne neskúsený bitkár vrátane mňa. Nonstop to vyzerá jak keby dvaja ožrani tancovali a občas si snažili vraziť. Herci sa tiež nevytiahli. Snáď len Malkovich tam dokáže vzbudiť trochu sympatie. Záporák Farrell je zmätený podobne ako tá škrata v hlavnej úlohe Chastainka a Gena Davisová s tou obrovskou držkou vyzerá jak ženská kópia Roberta Z’Dara. Výsledok je tragédia v ktorom nič nefunguje a ani sa nikto príliš nesnažil. Fakt sa divím, že tam nehral Willis. 0/10. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (4)

  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)

Reklama

Reklama