Reklama

Reklama

Detská hra

  • Česko Dětská hra (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narodeninám úžasnú hračku, ktorá prekračuje všetky predstavy a fantázie. Najnovší výkrik technológií, funkciami a možnosťami „nabúchaná“ bábika, ktorá vie čokoľvek. Už to nie je iba hračka, je to ten najlepší kamarát. Je roztomilá ako obrázok a deťom prináša len nadšenie a šťastie. Andymu a jeho mamičke ale prinesie jeho nová bábika ešte niečo navyše... hrôzu, des a strach o život. Nikto totiž netuší, že táto bábika je zlá ako všetky pekla sveta, že dokáže zabíjať, že vraždí veľmi rada a navyše s vynaliezavosťou tých najväčších psychopatov. Andy aj jeho mama Chuckyho skutočnú podstatu čoskoro spoznajú, pomoci sa ale nedočkajú. Takejto pravde totiž nikto neverí. A ak uverí, tak neprežije, aby ju mohol potvrdiť. Ako napríklad sused, ktorého záhadne prešla vlastná kosačka na trávu... Dobrú noc, Andy. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (231)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 1988 bol natočený horror "Detská hra" (Child's Play). Bol o vraždiacej bábke, do ktorej sa prostredníctvom magického rituálu prevtelila duša brutálneho vraha Charlesa Lee Raya. Film si našiel svoju divácku skupinu fanúšikov a tak bolo následne vyprodukovaných niekoľko ďalších pokračovaní. Potom prišla odmlka a až v roku 2019 natočil nórsky režisér Lars Klevberg nový zmodernizovaný remake. V tom už nie je žiadne prevteľovanie, žiadna čierna mágia, žiadny vrah Charles Lee Ray. Namiesto toho je tu porucha systému a preprogramovanie bezpečnostných protokolov robotickej panenky, ktoré z nej urobia zakomlexovanú vraždiacu hračku. Nie, toto ja neberiem. Znegovali kult a charizmu tejto horrorovej postavy. Nehovoriac o tom, že pôvodný démonický Chucky by tohto spuchnutého robotického pajáca roztrhal na kusy. ** ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tohle že je ten super špatný remake na který dost lídí nadává? Tak asi stárnu ale tohle mi nepřišlo špatné. Vůbec. Scénář je dostatečně jiný aby to nebyla prahprostá kopie jako třeba nový Lví král, ale přitom premisa je stejná jako originál. Líbilo se mi jak to udělaly moderní, a i když jsem zezačátku moc nežral "origin" Chuckyho tak pak jsem se zhoupl na jeho vlně. Tohle není o masovém vrahovy ale o panence které vyply ve Vietnamu všechny zábrany. Chucky zrovna nevypadá nejlépe ale má daleko větší rozvoj emocí než originál a sem tam se i lépe hýbe. Hamill nedosahuje kvalit Dourifa ale špatný taky není, gore tu celkem ušlo jen závěrečný masakr lehce zklamal, čekal jsem ho delší. Nebudu nalhávat na originál to nemá a nemá to ani na Curse of Chucky nebo Bride of Chucky ale zbytek dílů to strká do kapsy. Já se bavil parádně. Jo a samozřejmě Andy z roku 1988 je 100x lepší než tenhle ufňukánek. A Chukyho písnička je neskutečně chytlavá: "You are my buddy, until the end, more then a buddy you´re my best friend!" ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Solidní upgrade. Od duše sadistického vraha k bláznivé AI, která poněkud nectí tři zákony robotiky. Je to sice spíš jako epizoda Black Mirror, než vyloženě horor, ale vůbec mi to nevadilo. Je to hravé a zábavně morbidní, místy i docela napínavé. Na filmu se podepsala i výrazná hudební stránka a jako vždy perfektní Mark Hamill, který propůjčil hlas samotnému hlavnímu hrdinovi. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu ako moderne sa remake Detskej hry tvári, budí dojem, akoby bol nakrútený pred tridsiatimi rokmi. Je tu veľa dobrých nápadov, no nič z toho nie je dotiahnuté do konca. Sci-fi motív prekvapivo funguje, no Chucky stráca svoj démonický charakter a nie je ani posunutý do melancholickej roviny Frankensteinovho monštra (čo výrazne obmedzuje priestor Markovi Hamillovi). Náčrt postáv je fajn, ale v konečnom dôsledku je ich charakteristika dekádu za súčasnými trendmi. Čierny humor je tiež OK, ale opäť akoby sa tvorcovia nevedeli rozhodnúť, či z toho chcú mať seriózny horor, čiernu komédiu, či dobrodružnú Amblinovku s deťmi v hlavnej role. A vraždenie vie byť aj inovatívne, no vrážd je tu málo a potenciál "internet of things" nie je ani zďaleka využitý. V neposlednom rade film viac menej nijako nepracuje s dedičstvom siedmych dielov predošlej ságy. Proste ako v nejakom 80s filme, kde je všetko narýchlo pozliepané, veď divákom to bude jedno... ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Po dosť kontroverzných hodnoteniach (nerátam teraz zdejšího hororového exprda) som veľa nečakal, napokon prevažuje celkom spokojnosť, ale rozhodne nie nadšenie. Pripomenulo mi to jeden zo segmentov Horror Stories III, ktorý bol rozhodne desivejší. Že sa tvorcovia vydali vlastnou cestou je síce fajn, ani že nekopírujú originál, i keď to s pôvodným Chuckym nemá vôbec nič spoločné. Vymyslieť príbeh o čisto robotickej bábike utrpelo najmä na Chuckyho vizáži a mimike, ktorá mi príde asi najviac nezaujímavá, takže kto čaká pekne nasraný výraz a poskakovanie malého zabijaka po svojich obetiach, tak veľa toho nedostane. Rovnako s napätím sa tvorcovia veľmi nehrali, a tým pádom vytvorili "iba" celkom odľahčený a zábavný, k tomu dokonca vulgárny krváčik so solídnymi vraždami, striekajúcou krvou a sympatickými postavami. Porovnávať tento film so starými časťami vôbec nemá zmysel, ale vlažné prijatie filmu sa dá pochopiť. Moja latka v hororoch až tak "intelektuálne" vysoko nikdy nebola... a keď tak nad tým rozmýšľam, celkom som sa bavil. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (13)

  • Film mal rozpočet iba 10 miliónov dolárov. V kinách po celom svete zarobil počas otváracieho víkendu až 45 miliónov dolárov. (tXtX)
  • Film odkazuje na originálnu sériu Dona Manciniho. Ten pred rokmi povedal, že k vytvoreniu Chuckyho ho inšpirovala skutočná detská hračka s názvom My Buddy, ktorá sa v spojených štátoch kedysi predávala. Režisér remaku Lars Klevberg preto úmyselne nazval nového Chuckyho "Buddy", čím vzdal hold nie len Mancinimu, ktorý paradoxne jeho verziu filmu úmyselne bojkotoval, ale aj celej sérii Detská hra. (tXtX)

Reklama

Reklama