Reklama

Reklama

Naše planeta

(seriál)
  • Veľká Británia Our Planet
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(13)

Obsahy(1)

Tento velkolepý, ambiciózní dokument přibližuje přirozenou krásu naší planety a odhaluje, jak změna klimatu ovlivňuje všechny její živé tvory. (Netflix)

Recenzie používateľa Rozjimatel k tomuto seriálu (2)

Naše planeta (2019) 

Úchvatný dokument, vizuálne dovedený až k dokonalosti. Ale obrazová krása nie je zďaleka jediné pozitívum. Je ním aj mimoriadne vysoká informačná hodnota. Človek sa tu podozvedá množstvo zaujímavých informácií zo sveta divej prírody, o ktorých nemal ani poňatia. Ide hlavne o to, ako sú jednotlivé druhy od seba bytostne závislé a v neposlednom rade o to, ako človek túto krehkú rovnováhu narušuje. Okrem významného a alarmujúceho posolstva, ktoré dokument nesie, zároveň kdekoľvek to ide, dokument ponúka jasné riešenia a vyslovuje nádej do budúcnosti. To alarmujúce posolstvo je, že si človek píli pod sebou konár a ak s tým neprestane, už v blízkej budúcnosti na to tragicky doplatí. No a tá nádej do budúcnosti je fakt, že príroda má neskutočnú obnovovaciu schopnosť a akonáhle ju začne človek chrániť čo len v obmedzenom priestore, druhy na pokraji vyhynutia začnú znovu prekvitať. No a príslovečnou čerešničkou na torte je sprievodný hlas legendárneho Davida Attenborougha. ()

Ze zákulisí (2019) (S01E09) 

"Lots of tiger food. But still no tiger."     Dokument zo zákulisia nakrúcania úplne dokonalého seriálu Naše planeta (seriál) (2019), zameraný na ťažkosti pri nakrúcaní. Rozoberajú sa tu všemožné problémy, s ktorými sa filmový štáb potýkal, divák sa dozvie, koľko ohromného úsilia a času to stojí nakrútiť vytúžený, kratučký záber (napr. 1-minútový záber tigra po 2 rokoch nakrúcania). Mal by som len drobnú výtku, že ako celok to pôsobí trochu útržkovite, keďže sa neustále preskakuje z témy na tému. ()

Reklama

Reklama