Reklama

Reklama

Volanie severu

  • Česko Polární příběh (viac)
Trailer
Dokumentárny / Rodinný
USA, 2007, 96 min (Alternatívna 81 min)

Obsahy(1)

Mláďatá polárneho medveďa a mroža bojujú o život už od narodenia. Najväčšou hrozbou však pre nich nie sú predátori, ale krutá klimatická zmena. Prežitie týchto druhov totiž závisí od ľadu, ktorého je stále menej a menej... (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

Matematicka 

všetky recenzie používateľa

Trocha z krásy přírody zachycená filmovými kamerami, doplněná krásnou hudbou a solidním komentářem. Pro nás, kteří se do polárních krajin v nejbližší době nechystáme, vítaná možnost se tam trochu porozhlédnout očima tvůrců filmu. Při sledování příběhů dvou mláďat se dozvíme i ledacos zajímavého ze života ledních medvědů, mrožů a dalších obyvatel "ledového království". Věděli jste třeba, jak velké je mládě ledního medvěda, když se narodí? Změny klimatu jsou nepříjemné a dotýkají se i života těchto zvířat - o tom nám dokument také podává zprávu. Příjemná podívaná pro všechny věkové kategorie. Zajímavé komentáře: predators, Aluska88, gogo76. ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Moc moc hezký dokument. Nedávno jsem viděl od NG i nějaká Pravěká monstra a to bylo s tímto nesrovnatelné. Zde byl krásný příběh a pravý vývoj od mláděte, až se jedinec stal také matkou. Dva příběhy, které se brzy protnou. Krásný a drsný příběh, nesmí se ronit slzy, i když k tomu hudba často nabádá, tohle je příroda, a to je na ní to nejkrásnější! Škoda, že ji postupně sami ničíme. A je jen málo lidí, kteří mají zájem o to, aby se zachránila. Bojím se, že na to už je pozdě.... ()

Reklama

nascendi

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý dokument z Arktídy, kde klimatické zmeny prebiehajú rýchlejšie než sú zvieratá tam žijúce schopné prispôsobiť sa ich vplyvu. Zoznámenie sa neľahkým životom zvierat v Arktíde prostredníctvom sledovania života jednej medvedice a jednej mrožej samice síce oživuje dokument, ale na druhej strane príliš presúva ťažisko k rodinnému filmu. Nič to však neuberá na kvalite záberov z nehostinného prostredia a nenásilnom upozorňovaní na vplyv globálneho otepľovania na životné podmienky zvierat Arktídy. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne nádherné spracovanie od National Geographic okúzli určite každého. Tento dokument je zameraný na medveďa bieleho, mrože a ich mláďatá. Občas sa tu zatúla polárna líška (malý biely príživník...), nejaké vtáky a veľryby, ktoré sú rovnako súčasťou ľadového kráľovstva. Nádherné obrazy prírody, dobrá hudba a príjemný ženský hlas ako doprovod. Čo viac chcieť od dokumentu? 80%. ()

lareinna 

všetky recenzie používateľa

Tento dokumentárny film natočený ako príbeh, v ktorom účinkuje niekoľko obyvateľov tohto ľadového kráľovstva má priblížiť kolobeh života a náročné podmienky, s ktorými sa musia neustále pasovať, aby prežili. Je to viac než nádherné a klaniam sa všetkým skvelým kameramanom, réžii a celému tímu National Geographic, ktorí to spracovali do tejto podoby. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Zábery sú zostavené z viac než 800 hodín záznamov, boli natočené v priebehu pätnástich rokov manželstva režisérky Sarah Robertson a Adama Ravetcha v spolupráci s National Geografic a BBC Natural History Unit. (lareinna)
  • Dokument je hlavně o ledních medvědech a mrožích živícími se škeblemi. Do cesty se jim postaví tuleni kroužkovaní, mořští racci, liška polární, narvali a ptáci alkouni. (Inferion7)

Reklama

Reklama