Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate (Emilia Clarke) by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (274)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nemůžete počítat s tím, že když se v kině objeví nová anglická vánoční komedie, tak že to bude hned v duchu Lásky nebeské. Last Christmas je naprosto odlišný druh filmu, přitom vánoční náladu umí naladit stejně tak dobře. Jen je vidět, že film je inspirovaný písničkou. Zajímalo by mě, co by na to říkal zrovna George Michael. Navíc hodně filmu přispěla Emilia Clarke, která by rozjasnila i krátkometrážní černobílý statický záběr o ničem. Nicméně pohádková atmosféra je až moc přitažená za vlasy, což je velká škoda. Působí to pak tak, že Last Christmas je dozajista milým filmem, ale rozhodně nezajistí pravidelnou dávku předvánočních emocí na televizním přijímači. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Žádný vánoční zázrak se nekonal, byla to taková obyčejná romantika. Fanoušci Emilie Clarke si to nejspíš užijou, ale pochybuju o tom, že by se z toho měla stát další britská vánoční klasika. Uznávám, že závěrečný twist mě nenapadl, ale pak mi přišel naprosto logický. Navíc mě iritovala postava Emmy Thompson a její snaha o východní přízvuk. ()

Reklama

Marcos22 

všetky recenzie používateľa

Předvídatelná vánoční romance, ze které je cítit více britský než americký humor, za což může bezesporu scénář vynikající britské herečky Emmy Thompson. Tu bych si v hlavní ženské roli uměl představit daleko lépe než právě Emilii Clarke. Filmu nicméně nejvíce ubližuje chybějící ztotožnění diváka s hlavními postavami, ty nedokáží vyvolat takové emoce, jaké by si vánoční film zasluhoval. Ve finále tak "Last Christmas" působí jako obyčejná posmutnělá romance s vánočními kulisami, a to mě opětovně vidět neláká. 😕 (11.10.2020) ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Nudné, předvídatelné až hrůza, kýčovité a beze špetky nějakých hereckých výkonů. Tím vším je snímek Last Christmas, jehož největší předností jsou závěrečné titulky, jež Vás konečně osvobodí ze spárů této šíleně přepálené "romantické" záležitosti. Nikdy více! „I'm busy, you're weird, good-bye!“ ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že žáner vianočne motivovaných filmov, ponúka zrejme najširšie príbehové spektrum, aké kinematografia ponúka. Sci-fi má to svoje, rovnako ako ja horor, či akčný alebo historický film. Ale čo sa týka vianočného bijáku, tu sú vlastne možnosti neobmedzené. Vianoce sú proste téma, ktorá sa dá použiť všade a pri všetkom. A tak som vďačný za to, že som opäť mohol vidieť niečo nové, nie až tak radikálne iné, ale v podstate akosi originálne a nie rovnako pojaté. Atmosféra vianočného Londýna je skvelá, určite je to mesto, ktoré dá obyvateľom Vianoce zožrať aj s navijakom. Scenár od Emmy Thompson je plný vtipu, hlášok, skvelých postáv a v neposlednom rade aj dojímavých situácii, ktoré citlivým osobám zrejme na chvíľu zarosia výhľad na obrazovku. No a čo sa týka hercov, myslím že zostava vyšla na jedničku a každý z nich viditeľne dáva filmu dušu. Soundtrack nekomentujem, Mr. George Michael bol pán. Klasikou Vianočných filmov sa to u mňa ešte nestalo, ale je málo filmov, ktoré to dokážu hneď na prvý pokus. Ale rozhodne sa k tomuto podarenému dielku, určite opäť vrátim. A tak Ladies and Gentlemans, buďme na seba dobrý, nie len v tento sviatočný čas, a pozerajme sa hore, je tam toho viac, ako si vieme uvedomiť a ako naše zahmlené mysle dokážu spracovať. A pozrime sa aj pred seba, pretože tam je to čo máme. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Film sa odohráva v roku 2017 (aj keď bol natočený v rokoch 2018-19). V tomto kontexte by „posledné Vianoce“ znamenali 25. december 2016. V ten istý deň zomrel hudobník George Michael. (Arsenal83)
  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)

Reklama

Reklama