Reklama

Reklama

Andre Davis (Chadwick Boseman) prežil už detstve trpkú ranu, keď jeho otca, policajného dôstojníka, zastrelili v službe počas zásahu. Napriek tomu sa Andre vydá v jeho stopách a stane sa hrdým newyorským policajtom. Po tom, čo v dôsledku chybného kroku upadne do nemilosti nadriadených, prichádza príležitosť, aby si napravil povesť a dokázal svoje schopnosti. Pridelia mu prípad lúpeže, do ktorej boli zapletené drogy, počas prestrelky v reštaurácii na Mahattane prišlo o život osem policajtov. Andre a jeho tím majú vypátrať vrahov ôsmich policajtov. Reštaurácia slúžila ako skrýša pre drogy, a tak mu v pátraní pomáha policajtka z protidrogového oddelenia Frankie Burnsová (Sienna Millerová). Aby svoj plán uskutočnil, rozhodne sa prvýkrát v histórii úplne uzavrieť Manhattan - ostrov oddeliť od zvyšku mesta, presmerovať vlaky, kontrolovať vodné cesty a uzavrieť všetky mosty a tunely. Začína sa divoká honba za dvoma ozbrojenými a nebezpečnými vrahmi Rayom (Taylor Kitsch) a Michaelom (Stephan James) na úteku, ktorí sa musia za každú cenu dostať z uzavretého ostrova a uniknúť policajným kontrolám. Počas prenasledovania vrahov však Andre sleduje stopy vedúce priamo na policajné oddelenie a odhalí rozsiahle sprisahanie zločineckej skupiny skorumpovaných policajtov. Sám sa stane terčom útoku a musí odhaliť nepriateľov vo vlastných radoch. Kto stojí za lúpežou a masakrom policatov, a kto ho chce dostať, aby ho umlčal a svet sa nikdy nedozvedel pravdu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 4

Recenzie (205)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Chadwicka Bosemana poznám iba ako čierneho kocúra s wakandy, ale tu v úlohe detektíva ma celkom prekvapil a aj bavil. A bavil ma aj príbeh, ktorý až do konca mal čo ponúknuť. Síce sme ho tu mali v rôznych filmoch už milión krát, veľkým plusom tejto detektívky od produkujúcich bratov Russových (Avengers:Engame) je herecké obsadenie. Okrem Bosemana sa vo vedľajších úlohách predstaví napríklad J.K Simmonds, Sienna Miller alebo Taylor Kitsh. No najväčším plusom celého filmu je jednoznačne tempo filmu, pretože od prepadnutia sa film až do konca nezastaví a pri malej minutáži, to celkom rýchlo odsýpa. Kvalitne je natočené aj akcia a dobre prestrelky tiež nechýbajú. Spokojnosť. 75% - 4* ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Od 21 bridges jsem příliš nečekal, ale ve výsledku příjemné překvapení, které jede ve stylu 90´s Cop korupčních krimi thrillerů, kde exceluje Black Panther. Příběh se zaměřuje na 2 zloděje, kteří jdou ukrást 30 kilo kokainu, ovšem naleznou tam 300 kg a nečekaně je tam vyruší policejní jednotka a skončí to brutální přestřelkou s 8 mrtvými policisty. Na scénu přijíždí Detektiv Chadwick Boseman, který nechá uzavřít celý Manhattan a má 5 hodin na to, aby vrahy policajtů dopadl. Film je velmi intenzivní od začátku do konce, v tempu nepolevuje a řítí se dopředu jako 300 km jedoucí vlak, disponuje parádní hudbou, solidní akcí a dobrou dávkou napětí, která v závěru přinese i zajímavé rozuzlení. Dnes se už moc podobné filmy netočí, je to spíše záležitost minulé dekády, takže jsem si v kině film užíval. 8/10. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

„21 mostov” spája new yorskú, ostrovnú štvrť MANHATTAN, okolo ktorého pretekajú taktiež aj tri rieky, pričom si následne skúste teraz ešte predstaviť aj to, že by sa museli z večera (noci) kompletne uzatvoriť do piatej, nasledujúceho rána, tým pádom by bola celková komunikácia ochromená, pretože tu pobehujú vrahovia policajtov, keď po nich zároveň pátrajú hádam úplne všetky policajné zložky z mnohých okreskov, že najmä konkrétne tí z "osemdesiatpiateho" , by sa mali mať čo najviac na pozore, ktorým šéfuje kapitán McKenna. Postavy, černoch s belochom si išli už po istý „drogový lup” , kedy namiesto 30 kilogramov, tam bolo nehoráznych 300 kilov, čo by asi ani tak vlastne moc nevadilo, len keď by ich niektorí ľudia zrovna pri tom nenačapali (nevyrušili), a tak už automaticky sa vykryštalizovala zbesilá prestrelka s mužmi zákona, ktorá sa skončila brutálnym masakrom s celkovo ôsmymi mŕtvymi, keď odteraz z nich bude iba totálna « štvaná zver » , alebo nič nie je celkom tak, ako si myslíme, že je, lebo je to celé, ešte, extra poriadne zamotané, až celkovo skončíme o 7:42 AM, a tak nočná šichta bude extrémne vyčerpávajúcou, nielen pre ostatných kriminálnikov, ale aj pre afroamerického policajta Andreho Davisa, ktorého na úvod spoznávam v krátkom PROLÓGU, z ktorého si v podstate odnáša (do)životnú traumu, čiže počin ihneď nadvädzuje po dlhých 19. rokoch, a to hneď na inšpekcii o 5:25PM, a tak sa dá povedať, že trvá, de-facto, filmových: 14 hodín a 17 minút, čo sa rovná v našom prípade: niečo málo nad 1 hodinu a 30 minút po hotovom strihu. Sekvencie sa odohrávajú výsostne iba v temných tónoch, že veľhlasný, akčný a moderný kameraman Paul Cameron si to už vyskúšal v Collaterali, režiséra Michaela Manna, či bol aj dvorným spolupracovníkom Tonyho Scotta. A mimochodom, jeho D_P, je naozaj veľmi pozoruhodná. Z hľadiska samotného realizmu, som zase (s)pozoroval inšpirácie z legendárnej Francúzskej spojky, ďalej z Jasona Bournea, ale aj z kultového Heatu (Neľútostný súboj). „Čierny panter” sa náramne presvedčivo blysol, lebo naňho dozerali bratia Russovci ? Nováčik Brian Kirk sa predviedol, pretože mu M. M. Carnahan naservíroval dosť vďačný scenár ? Za mňa osobne ide o takmer maximálnu spokojnosť ! ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Skvělá žánrová jednohubka. Přestřelky jsou správně drsné, a ta atmosféra nočního Manhattanu tomu dává fajnově temný říz. Pomohlo i to, že se celý děj odehrává na ploše několika ulic a několika hodin, takže není čas na zbytečné odbočky, zbytečné plkání, jde se rovnou na věc a nezpomaluje se. To srovnání bude trošku nadnesené, ale nahánění těch dvou padouchů mi svou přímočarostí a svým tempem připomnělo druhý a třetí díl bourneovek. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

(72%) 21 BRIDGES je tématem už dost ohraná látka, ale zde si to mou pozornost udrželo až do konce. Celkově to bylo krásně zahrané a po technické stránce s ohledem na nízkorozpočtové béčko téměř dokonalé. Mělo to takovou tu hutnou, tíživou atmosféru, pomalu jak z 90. let. Nejvíc se mi líbila úvodní cca třetina filmu – nekompromisní zneškodnění policistů bylo efektivní a realistické. Přestřelky jsou opravdu výborně točeny – takže to je dle mě asi největším kladem. Tempo filmu ani po této pasáži nezakolísá, stále se tu něco děje, i se dá říci, že je to taková jedna velká naháněčka. Herecké obsazení je na tom tak nějak optimálně. Nejvíc mě samozřejmě bavil hlavní Chadwick Boseman. Taylor Kitsch mohl mít více prostoru, jeho postava mohla být víc, rozvinutější, ale nevadí. Hudba – taková normální, ušla. Co bych vytkl, tak není urychlený závěr, ale z filmu jsem necítil nějak zvlášť propracovanou pointu. Závěr je dobrý, ale nějaká ta nelogičnost tam určitě je. Hlavní postava z toho vyvázla moc snadno, víc vykecávat nebudu. Takže po dějové stránce by to chtělo trochu více upravit. A navíc, je to už opravdu ohrané téma, takže vyzdvihovat to do nebes též moc nechci, ale tak jako tak mě to bavilo. Nadprůměr je to ve všech ohledech a ještě jednou si to někdy klidně pustím. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se od 24. září do 24. listopadu 2018 ve Filadelfii (Pensylvánie, USA). (rafix)
  • Názov odkazuje na 21 mostov, ktoré umožňujú opustiť Manhattan. V skutočnosti iba 17 z nich je reálnych, zvyšné 4 sú tunely. (Weezy22)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (viac)

Reklama

Reklama